προειδοποίηση-για-κεραυνούς-σε-αττικ-155232

Προειδοποίηση για κεραυνούς σε Αττική και Βοιωτία – 48ωρη κακοκαιρία από το μεσημέρι

Ανάγνωση: 3'

Ύστερα από μια μεγάλη περίοδο ζέστης, ο καιρός αλλάζει πρόσωπο από το μεσημέρι της Τετάρτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αναμένονται και στην Αττική. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τονίζει σε ανάρτησή του πως η συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσων θα είναι υψηλή, κυρίως σε Αττική και Βοιωτία.

Στη σύντομη ενημέρωσή του στο Χ, ο κ. Κολυδάς αναφέρει: «Πέραν του εκτάκτου δελτίου το οποίο θα επικαιροποιηθεί το μεσημέρι, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

α) Δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα μεγάλα ύψη υετού.

β) Η συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσων θα είναι υψηλή κυρίως σε Αττική και Βοιωτία.

Ακολουθείτε οδηγίες προστασίας από κεραυνούς από την Πολιτική Προστασία».

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του Mega, Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του για τις καταιγίδες της Πέμπτης, σημειώνει πως τον «προβληματίζει λίγο η περίπτωση της Αττικής για μεθαύριο Πέμπτη. Τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν ότι σε διάφορες περιοχές του νόμου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες. Οι δείκτες αστάθειας είναι πολύ ανεβασμένοι, ενδέχεται επομένως να εκδηλωθούν και ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, ενέχει ο κίνδυνος και για τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα μιας και σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα».

«Εύχομαι αύριο να αλλάξουν λίγο τα δεδομένα με τα νεότερα τρεξίματα των μοντέλων, και να είναι λίγο πιο ήπια η κατάσταση. Όχι ότι αν έρθει το “σύστημα” όπως φαίνεται θα είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, δεν είπα αυτό, αντιθέτως, πολλες φορές αυτή την εποχή μας επηρέασαν ισχυρές καταιγίδες.

Όμως, όπως και να έχει, σε περίπτωση εκδήλωσης ισχυρών φαινομένων, καλό θα ήταν να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας. Μια μικρή προσοχή δηλαδή.

Επίσης, στο επίκεντρο των ισχυρών καταιγίδων πιθανόν να βρεθούν και νομοί όπως η : Φωκίδα, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Αρκαδία, η Λακωνία, η Χαλκιδική, οι Σποράδες, τα δυτικά τμήματα των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων και περιοχές του Βορειοανατολικού Αιγαίου», σημειώνει ακόμη ο κ. Καλλιάνος.

Το τελευταίο επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη (03-07-24)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Αύριο Πέμπτη (04-07-24)

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).

β. Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.

γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Πλησιάζουν οι πιο δύσκολες 72 ώρες: Δεν μας τα λέει καλά ο καιρός, έρχονται καταιγίδες την Παρασκευή αλλά… με καύσωνα

Νέο έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα από την ΕΜΥ: Έρχεται διήμερο «κόλαση» – Ποιες περιοχές θα έχουν 43άρια

Καιρός: Έρχεται διαταραχή με καταιγίδες – Που θα χτυπήσουν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ