τιμές-πετρελαίου-η-μεγαλύτερη-επιδεί-67571

Τιμές πετρελαίου: Η μεγαλύτερη επιδείνωση τιμών και ζήτησης των τελευταίων χρόνων

Ανάγνωση: 2'

H κατανάλωση πετρελαίου και η ζήτησή του έχουν πέσει ραγδαία και οι τιμές του πέφτουν κατακόρυφα για έκτο συνεχόμενο μήνα. Η πτώση αυτή έχει σημειωθεί και “έχει χαρακτηριστεί ως “ακραία μέσα σε οχτώ χρόνια καθώς δεν έχει σημειωθεί ξανά το ίδιο αποτέλεσμα για το πετρέλαιο. Επιπλόν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ολοένακαι αυξάνεται ενώ η ζήτηση των πηγών ενέργειες μέσω πετρελαίου σε ΗΠΑ και Ασία μάλλον εξαφανίζεται. Οι ΗΠΑ και οι τράπεζες θα αναγκαστούν να αυξήσουν τα επιτόκιά τους καθώς ο πληθωρισμός “πνίγει” τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους πολίτες τους.

Έκθεση τιμών

Aν και το West Texas Intermediate αυξήθηκε πάνω από τα 75 δολάρια το βαρέλι σήμερα Παρασκευή, οδεύει προς μια δεύτερη εβδομαδιαία απώλεια. Η πτώση των περιθωρίων κέρδους για τα διυλιστήρια στην Ασία σηματοδοτεί αδυναμία της ζήτησης στη μεγαλύτερη περιοχή εισαγωγής πετρελαίου, αλλά η ανάκαμψη της Κίνας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Η κινεζική επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου Sinopec δήλωσε ότι η ανάκαμψη της χώρας θα ενισχύσει την αύξηση της ζήτησης για προϊόντα διύλισης πετρελαίου πάνω από 10% φέτος. Η τιμή του αργού επηρεάστηκε τον Απρίλιο, σημειώνοντας – αρχικά – απότομη άνοδο όταν ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής, αλλά στη συνέχεια χάθηκαν όλα αυτά τα κέρδη καθώς οι προοπτικές επιδεινώθηκαν. Η προσφορά από τη Ρωσία παρέμεινε εκπληκτικά ανθεκτική παρά τις κυρώσεις και το ανώτατο όριο τιμών και η ανάκαμψη της Κίνας ήταν πιο αργή από ό,τι περίμεναν ορισμένοι.

Ανακοίνωση κερδών

Οι traders είναι σε επιφυλακή ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου από τους μεγάλους πετρελαϊκούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένων των Exxon Mobil Corp. και Chevron Corp. Τα κέρδη επέστρεψαν μετά από δύο ημέρες ισχυρών πωλήσεων εν μέσω μικτών οικονομικών σημάτων”, δήλωσε ο Charu Chanana, αναλυτής αγοράς της Saxo Capital Markets Pte στη Σιγκαπούρη. «Η προσοχή σήμερα θα επικεντρωθεί στα εταιρικά κέρδη των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών».

Οι τιμές των πηγών ενέργειας αυξομειώνονται συνεχώς και ανάλογα τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών εποχών.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τσικνοπέμπτη από «χρυσάφι»: Η ακριβότερη της 20ετίας – Σε τι τιμές κυμαίνεται το κρέας, είδος πολυτελείας τα παϊδάκια!

Εκτόξευση τιμών από το χωράφι στο ράφι: 240% ακριβότερο το μαρούλι, 152,5% η ντομάτα, 160% το μπρόκολο

Κόστισε πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ: Παράδεισος επί γης- Το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές ξενοδοχείο στην Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ