δηλώσεις-γεωργάκη-να-επωφεληθεί-το-brand-name-67519

Δηλώσεις Γεωργάκη: Να επωφεληθεί το brand name της Ελλάδας στις επιχειρήσεις εξαγωγικών αγορών

Ανάγνωση: 5'

Το πάνελ που διεξήχθηκε στους Δελφούς κατά το χρονικό διάστημα 26 έως 29 Απριλίου απέσπασε καλές εντυπώσεις, καθώς οι καλεσμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στο παρόν και σε μελλοντικά σχέδια των εξαγωγών,με στόχο να ωφεληθεί η εμπορική δραστηριότητα της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, στο πάνελ με θέμα: «Εξαγωγές: Κάνοντας το εμπόριο να λειτουργεί για όλους» στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου. Συμμετέχοντες στον πάνελ ήταν ο Τηλέμαχος Γεωργάκης, Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής της Alpha Bank, ο Πάνος Λώλος, Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Χαλκού της ElvalHalcor και ο Γρηγόρης Σταματόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Export Credit Greece.

Οι τοποθετήσεις για την ελληνική επιχειρηματικότητα

Ο Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής της Alpha Bank, κ. Τηλέμαχος Γεωργάκης σημείωσε πως οι ελληνικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010 ανακάλυψαν ότι δύσκολα θα μπορούσαν να έχουν εύκολη κερδοφορία στην Ελλάδα και ότι έπρεπε να στραφούν στο εξωτερικό. Μία τάση που η κρίση ώθησε περισσότερο, όπως είπε. Εντούτοις, βρέθηκαν αντιμέτωπες με αυξημένα κόστη και δυσπιστία από τους δυνητικούς πελάτες. «Οι ελληνικές τράπεζες παρά τις δυσκολίες σταθήκαμε δίπλα στις επιχειρήσεις, τις στηρίξαμε και βαδίσαμε μαζί» τόνισε ο κ. Γεωργάκης και συνέχισε λέγοντας πως πλέον «οι ελληνικές επιχειρήσεις εδραιώνονται στο εξωτερικό και κάποια μειονεκτήματα που είχαν, είναι πλέον πλεονεκτήματα».

Υπογράμμισε, επίσης, πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το ισχυρό brand name της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μιλώντας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόνισε πως πρέπει να υπάρξει υποστήριξη για να ενδυναμωθούν και να βγουν στο εξωτερικό τονίζοντας, εντούτοις, πως θα βρεθούν αντιμέτωπες με ισχυρό ανταγωνισμό από εθνικούς και εξωτερικούς παίκτες. «Χρειάζεται να έχουν δυνατά πόδια στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως στις περιπτώσεις που η οργανική ανάπτυξη είναι χρονοβόρα ή κοστοβόρα τότε θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο συνεργασιών και εξαγορών ώστε η ανάπτυξη να γίνει πιο γρήγορη και στοχευμένη.

Οι παροχές της Alfa Bank

Αναφερόμενος στα εργαλεία που προσφέρει η Alpha Bank σημείωσε ότι κινούνται σε συμβουλευτικό και χρηματοδοτικό επίπεδο, ενώ παρέχει και πολλά εργαλεία μη χρηματοδοτικά όπως πλατφόρμες για ενημέρωση και ψηφιακές εφαρμογές για εύκολες συναλλαγές. Παράλληλα, τόνισε ότι εκτός από τα παραδοσιακά προϊόντα υπάρχει και διαρκώς αναπτύσσεται πληθώρα νέων προϊόντων σε συνεργασία με εθνικούς και υπερεθνικούς οργανισμούς εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση με καλύτερους όρους και μεγαλύτερη διάρκεια.

Ο Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Χαλκού της ElvalHalcor κ. Πάνος Λώλος ανέφερε πως το brand name της χώρας είναι ισχυρό γιατί υπάρχουν επιχειρήσεις όπως η ElvalHalcor που αποτελεί εθνικό πρωταθλητή με σημαντικό αποτύπωμα στην εθνική και περιφερειακή οικονομία με έναν κύκλο εργασιών που έφθασε πέρυσι στα 3,7 δις. ευρώ με αποτύπωμα στο ΑΕΠ που έφθασε την περασμένη χρονιά στο 1,35 δισ. ευρώ. Για να πετύχει τα σημαντικά αποτελέσματα η ElvalHalcor εστίασε στο τρίπτυχο: όραμα για να υπάρχει μία ισχυρή παραγωγική βάση που μπορούσε να ανταποκριθεί στις ώριμες αγορές του εξωτερικού, συνέπεια και στρατηγικές επενδύσεις που ακολουθούν τα μεγάλα κύματα της πράσινης, και ψηφιακής μετάβασης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Export Credit Greece κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος στο ίδιο πλαίσιο τόνισε σχετικά: «Η Export Credit Greece συνεισφέρει στο ελληνικό οικοσύστημα εξαγωγών υποστηρίζοντας τον επιχειρηματία, διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα του θα είναι ασφαλή σε κάθε γωνιά του κόσμου. Στηρίζουμε την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών, εξισορροπώντας τους κινδύνους. Η Export Credit Greece μαζί με τους άλλους φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτελεί τον επιχειρησιακό βραχίονα για την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης και εξωτερικού εμπορίου. Πιστεύουμε στην δύναμη των εξαγωγέων όποιο και αν είναι το προϊόν ή το φορτίο. Στόχος μας είναι κάθε ελληνική επιχείρηση που θέλει να εξάγει να έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Η επιτυχία των Ελλήνων επιχειρηματιών στον παγκόσμιο χάρτη είναι και δική μας επιδίωξη. Η Export Credit Greece μέσα από ένα δομημένο σχέδιο, που υλοποιείται βήμα-βήμα, θα προσφέρει προϊόντα trade finance και χρηματοδοτικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών. Στην πλήρη ανάπτυξή μας θα έχουμε ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων για κάθε επιχειρηματία, ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης. Μετατρέπουμε την αβεβαιότητα σε ευκαιρία, στηρίζοντας την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών. Για όλους».

Mε μία ιδιαίτερα αισιόδοξη τοποθέτηση ο κ. Σταματόπουλος προέβαλε το “όραμά” του. 

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Εκτόξευση τιμών από το χωράφι στο ράφι: 240% ακριβότερο το μαρούλι, 152,5% η ντομάτα, 160% το μπρόκολο

Μοιράζει δώρα το κράτος: Με αίτηση στην τράπεζα οι προπληρωμένες κάρτες για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Σπάει «φράγμα» ρεκόρ το πιτόγυρο: Έρχονται αυξήσεις πριν τα Χριστούγεννα – Η τιμή που θα φτάσει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ