τους-βγήκε-ξινή-η-μύκονος-είδαν-την-α-156141

Τους βγήκε… ξινή η Μύκονος: Είδαν την απόδειξη και «έμειναν», πλήρωσαν ένα μηνιάτικο για 2 ποτά

Ανάγνωση: 4'

Το νησί της Μυκόνου απασχολεί συχνά τα μέσα για τις ομορφιές του και τις διασημότητες που το επισκέπτονται ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που δέχεται έντονη κριτική για τις υπερβολικά υψηλές τιμές του.

Μύκονος: Θέμα ξανά στα βρετανικά ΜΜΕ

Φέτος, το πολυτελές εστιατόριο και μπαρ DK Oyster στη Μύκονο έχει γίνει θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ λόγω νέων κριτικών στο TripAdvisor για τις υψηλές τιμές του. Ένα ζευγάρι τουριστών καταγγέλλει πως εξαπατήθηκε από το εστιατόριο, το οποίο τους υποσχέθηκε δωρεάν πρόσβαση στις ξαπλώστρες της παραλίας αλλά στο τέλος τους χρέωσε για ποτά.

Μερικά από τα σχόλια τους

«Κανένα πρόβλημα… παρήγγειλα 2 ποτά που είδαμε στη συνέχεια ήταν 51 ευρώ το καθένα».

«Αν αυτό δεν ήταν αρκετά τρελό, επιστρέψαμε στις ΗΠΑ και είχαμε χρέωση 876 $ στον λογαριασμό μας. ΓΙΑ 2 ΠΟΤΑ!!!!!»

Ενώ ανέφεραν πως «δεν υπέγραψαν ποτέ για τίποτα ούτε έλαβαν έντυπο αντίγραφο απόδειξης».

«ΠΡΟΣΟΧΗ και αποφύγετε αυτό το μέρος!!» τόνισε το ζευγάρι

Ο Δημήτριος Καλαμαράς, ο επικεφαλής του DK Oyster σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τις υπέρογκες τιμές και απάντησης στην έντονη κριτική ανέφερε: «Οι ξαπλώστρες μας διατίθενται με ελάχιστη κατανάλωση, επομένως ενθαρρύνουμε όλους τους επισκέπτες να ελέγχουν το μενού, πριν κάνουν τις παραγγελίες τους.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι τα μενού μας εμφανίζονται σε πίνακες κοντά στην είσοδο, που δείχνουν τις τιμές των φαγητών και των ποτών μας για να ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.»

Ενώ ζήτησε και από τον πελάτη που έκανε την αρνητική κριτική «να επανεξετάσει ορισμένες από τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν και τις κατηγορίες, καθώς προσπαθούμε να προσφέρουμε μια θετική εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες μας και δεν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους μας να χαλάσουμε την εμπειρία σας».

Πάντως η Daily Mail ανέφερε πως δεν η πρώτη φορά που το DK Oyster δέχεται κριτική για τις υψηλές τιμές του.

Ξεχάστε τα μπάνια στην Αθήνα: Έγινε Μύκονος η Αττική, τόσα πληρώνεις για είσοδο στις παραλίες & για ξαπλώστρες

Όσοι επιθυμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε μία από τις οργανωμένες παραλίες της Αττικής θα πρέπει να προετοιμαστούν για σημαντικά έξοδα. Στις παραλίες του Αλίμου, κατά τη διάρκεια των καθημερινών ημερών, το κόστος ενός σετ ξαπλώστρας ανέρχεται στα 17 ευρώ, με την είσοδο να κοστίζει 8 ευρώ ανά άτομο. Το κόστος αυτό αυξάνεται τα Σαββατοκύριακα, με τη ξαπλώστρα να φτάνει στα 22 ευρώ και την είσοδο στα 10 ευρώ ανά άτομο.

Στο Πόρτο Ράφτη, η τιμή ενός σετ ξαπλώστρας κατά τις καθημερινές είναι 10 ευρώ, με την είσοδο να κοστίζει 5 ευρώ ανά άτομο. Τα Σαββατοκύριακα, το κόστος αυξάνεται στα 15 ευρώ για το σετ ξαπλώστρας και στα 7 ευρώ για την είσοδο ανά άτομο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των λουόμενων, μια επίσκεψη στην παραλία για μια τριμελή οικογένεια μπορεί να κοστίσει περίπου 60 ευρώ, γεγονός που αναγκάζει πολλούς να επιλέγουν την οικονομικότερη λύση της πετσέτας στην άμμο. Επιπλέον, εάν κάποιος επιθυμεί να παραμείνει στην παραλία και να απολαύσει ένα ποτό δίπλα στο κύμα, θα πρέπει να καταβάλει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, καθώς η τιμή για ένα κοκτέιλ κυμαίνεται από 13 έως 16 ευρώ, ενώ μια μπύρα κοστίζει από 7,5 έως 10 ευρώ.

Με τη θερμοκρασία να σημειώνει εξαιρετικά υψηλές τιμές από τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού και τη θάλασσα να αποτελεί την καλύτερη επιλογή για δροσιά, πολλές οικογένειες στρέφονται στις ελεύθερες παραλίες ως τη μόνη οικονομικά προσιτή λύση.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ:

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Νέος δυνατός σεισμός πριν από λίγο

«Σας ευχαριστούμε για το ταλέντο σας»: Οι ηθοποιοί που έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας και απογείωσαν τους ρόλους τους

Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Στη «μάχη» επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ