ζει-απομονωμένος-με-την-γυναίκα-του-πω-153739

Ζει απομονωμένος με την γυναίκα του: Πως είναι και τι κάνει 42 χρόνια μετά ο «Δράκος της Δράμας», Κυριάκος Παπαχρόνης

Ανάγνωση: 3'

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, ο οποίος με τις εγκληματικές του πράξεις προκάλεσε αναταραχή σε εθνικό επίπεδο πριν από 42 χρόνια, έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ο διαβόητος «Δράκος της Δράμας». Η σκοτεινή του πορεία έφερε θλίψη σε πολλούς, καθώς παρέμεινε στη φυλακή για περίπου δύο δεκαετίες.

Κυριάκος Παπαχρόνης: Ο Δράκος της Δράμας

Αφού απελευθερώθηκε το 2004, ο άνδρας που είχε διαπράξει βιαιότητες, δολοφονίες και είχε σπείρει παντού τον τρόμο, παραδέχεται σήμερα τη μεταμέλειά του. Βρίσκεται στο πλευρό της αγαπημένης του συζύγου, της Λίνας, με την οποία αρχικά αρραβωνιάστηκε και στη συνέχεια παντρεύτηκε.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Κυριάκος Παπαχρόνης αντιμετωπίζει σοβαρά ιατρικά προβλήματα και ζει απομονωμένος μαζί με τη σύζυγό του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τη δημόσια κριτική.

Το παρελθόν του Κυριάκου Παπαχρόνη ξεδιπλώνει ένα δράμα που ξεκίνησε εξαιτίας της προσβολής από μια γυναίκα της πορνείας και της επίδρασης του ήχου των τακουνιών.

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης εμφανίστηκε στο επίκεντρο της προσοχής των αρχών από την ηλικία των 19 ετών, όταν υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός στην 5η μοίρα των ΛΟΚ στην περιοχή της Δράμας. Ο νεαρός τότε Κυριάκος κινούνταν σε πολλές πόλεις, όπως Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα και Ξάνθη. Ήταν ο υπαίτιος για ανεξήγητες δολοφονίες γυναικών και επιθέσεις σε αεροδρόμια, γεγονότα που του έδωσαν το παρατσούκλι «Δράκος της Δράμας».

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 1982 από τις αστυνομικές αρχές της Δράμας και κρίθηκε ένοχος για δύο προσβολές ανθρωπίνης ζωής, ένα βιασμό, δύο απόπειρες βιασμού, τρεις προσπάθειες ανθρωποκτονίας, πέντε επιθέσεις με εκρηκτικά, έναν εκτροχιασμό τρένου και την πυρπόληση ενός στρατιωτικού αεροδρομίου.

Η καταδίκη και η σημερινή ζωή

Αρχικά καταδικάστηκε σε δύο θανατικές ποινές, αλλά αργότερα μετατράπηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Μετά από 22 χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, όπως αναφέρουν εφημερίδες της εποχής, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι εάν δεν είχε συλληφθεί, θα συνέχιζε τις εγκληματικές πράξεις του εναντίον των γυναικών που μισούσε ιδιαιτέρως. Αυτό το μίσος μετατρεπόταν σε ικανοποίηση κάθε φορά που τις βίαζε. Ο ίδιος επηρεαζόταν από τον ήχο των τακουνιών που φορούσαν τα θύματά του.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης εκείνης της περιόδου, όταν οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή αμέσως μετά τη σύλληψή του, αποκάλυψε όλα τα γεγονότα.

Το τελευταίο θύμα του Κυριάκου Παπαχρόνη ήταν μια γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με στιλέτο στο πρόσωπο, η οποία ευτυχώς οδήγησε στη γρήγορη σύλληψή του από τις αρχές.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή όλα αυτά τα χρόνια, ο Κυριάκος Παπαχρόνης λάμβανε γράμματα από γυναίκες που εξέφραζαν τον έρωτά τους για εκείνον με έντονο τρόπο.

Ο «Δράκος της Δράμας», μετά από 21 χρόνια και 6 μήνες που πέρασε στη φυλακή, υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης. Τον Δεκέμβριο του 2004, σε ηλικία 44 ετών, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους. Μετανιωμένος για τα εγκλήματα που διέπραξε, περνά το υπόλοιπο της ζωής του με την αγαπημένη του γυναίκα, τη Λίνα.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Θρήvoς στην showbiz: Πέθανε στα 27 παίκτρια ριάλιτι μητέρα τριών παιδιών, όλοι νόμιζαν πως είναι ψέμα αλλά δυστυχώς

Πέθανε η 38χρονη έγκυος από την Πάτρα που υπέστη τρεις ανακοπές

Η Μαρία, από τη Ρόδο, που νίκησε τον καρκίνο στα 26 της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ