συγχαρητήρια-κορίτσι-μου-η-18χρονη-θεοδ-69215

Συγχαρητήρια κορίτσι μου: Η 18χρονη Θεοδώρα Μιχαηλίδου από τον Σεπτέμβριο του 2023 θα βρίσκεται στο Harvard

Ανάγνωση: 4'

Θεοδώρα Μιχαηλίδου:Η μαθήτρια αυτή έχει κερδίσει μια υποτροφία για σπουδές στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Η τιμή είναι τεράστια και εμάς μας κάνει περήφανους.

Η υποτροφία της 18χρονης

Πιο συγκεκριμένα, το νεαρό κορίτσι θα ταξιδέψει τον προσεχή Σεπτέμβιο στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Θα επιλέξει τις Θετικές Επιστήμες και στόχος της όπως λέει είναι να σπουδάσει μοριακή ιατρική και να ακολουθήσει μία καριέρα στο κομμάτι της έρευνας.

Η ίδια μίλησε και ανέφερε: «Μου κεντρίζει αρκετά το ενδιαφέρον η βιολογία και η ιατρική, και συγκεκριμένα ο συνδυασμός τους, που είναι η μοριακή ιατρική. Είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πεδίο, με πάρα πολλές ευκαιρίες για έρευνα. Το Harvard μπορεί να μου παρέχει μεγάλες ευκαιρίες, μέσω των πανεπιστημιακών νοσοκομείων και ερευνητικών κέντρων που διαθέτει».

Διάβασμα σε όλη της τη ζωή

Είπε, ακόμα, πως από τότε που θυμάται τον εαυτό της, της άρεσε πάντα να διαβάζει: «Δεν το έβλεπα ως καταναγκαστικό έργο και είναι κάτι που με γεμίζει. Οπότε, τα μαθητικά μου χρόνια ήταν πάρα πολύ ευχάριστα και δε νιώθω πως έκανα κάποια θυσία για να φτάσω εδώ που έφτασα».

Κλείνοντας, τόνισε: «Αν τα κατάφερα εγώ, μπορεί να τα καταφέρει ο καθένας, αρκεί να έχει τη θέληση και το κουράγιο, να αγαπά τη μάθηση και το διάβασμα. Εγώ, για παράδειγμα, ξεκίνησα την πορεία μου από ένα δημόσιο σχολείο στην Κοζάνη και τρία χρόνια μετά βρίσκομαι στο Harvard. Το λέω αυτό γιατί θέλω να δώσω κουράγιο και σε άλλα παιδιά να προετοιμαστούν κατάλληλα και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους».

Έχει πολλές διακρίσεις

2019: Εύφημη Μνεία

Διεθνές Μοντέλο Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Yale (Yale Model Government Europe – YMGE), Λισαβώνα – Πορτογαλία.

2022: 1η θέση

11ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου (Διεθνές Σκέλος), με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard.

Συμμετοχή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας 2022, Λισαβώνα – Πορτογαλία.

Λίγα λόγια

H Θεοδώρα Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Κοζάνη και μέχρι τη Γ’ Γυμνασίου φοίτησε στο 1ο Δημόσιο Λύκειο Κοζάνης. Το 2020 έγινε δεκτή στην Α΄ Λυκείου στο Κολλέγιο Ανατόλια. Παρότι η Θεοδώρα έχει κάθε χρόνο βαθμολογία που αγγίζει το 20 δεν ήταν αυτό το μοναδικό κριτήριο επιλογής της από το Πανεπιστήμιο του Harvard, αλλά ο πρωτοφανής για έναν νέο άνθρωπο συνδυασμός ακαδημαϊκών επιτευγμάτων, εύρους ενδιαφερόντων, συμμετοχής και διάκρισης σε επιστημονικούς διαγωνισμούς STEM και πρωτοβουλιών με έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Έχοντας ειλικρινή προσήλωση στις ανάγκες της κοινωνίας της, η Θεοδώρα ίδρυσε το Δωρίζω με σκοπό την ανακύκλωση ρούχων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αποσκοπώντας τόσο στην οικονομική ανακούφιση των παραληπτών όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο Κολλέγιο Ανατόλια συντόνισε το Biomedical Journal και το πρόγραμμα Peer Tutor βοηθώντας συνομηλίκους της από την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη στα μαθήματα της Φυσικής, της Βιολογίας, των Μαθηματικών, και φέρνοντάς τους σε επαφή με τις εξελίξεις στην Επιστήμη, ώστε να διασυνδεθούν με γνωστούς επιστήμονες και να φτάσουν πιο γρήγορα σε υψηλό γνωστικό επίπεδο. Στο πανεπιστήμιο του Harvard η Θεοδώρα θα επιλέξει μαθήματα από τον χώρο των Θετικών Επιστημών.

Το κορίτσι αυτός μας έκανε περήφανους και της ευχόμαστε να πετύχει όλους τους στόχους της!

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Εθνική υπερηφάνεια: Οι 2 Έλληνες μαθητές που έγιναν δεκτοί στα κορυφαία πανεπιστήμια Harvard και Princeton

Μυτιλήνη: Πέθανε 17χρονη μαθήτρια – Η ιστορία που είχε προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση

Πανικός σε σχολείο της Αττικής: Μόλις είδαν οι καθηγητές τι είχε στην τσάντα της 11χρονη μαθήτρια… έμειναν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ