πανελλήνιες-2024-ο-αλέξ-κατάφερε-το-απόλυ-154754

Πανελλήνιες 2024: Ο Αλέξ κατάφερε το απόλυτο 20 στη Φυσική – «Χρειάζεται πίστη στο Θεό και σκληρή δουλειά»

Ανάγνωση: 3'

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ για άλλη μια χρονιά τις πρωτιές ο Δραμινός μαθητής του 4ου ΓΕΛ Δράμας Αλέξανδρος Λεκάκης, καθώς τα αποτελέσματα που έφερε στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024, τον τοποθετούν ανάμεσα στους πρώτους του Νομού Δράμας.

Πανελλήνιες 2024: Ο Αλέξανδρος Λεκάκης έγραψε 20 στη Φυσική

Αναλυτικότερα, στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο Αλέξανδρος Λεκάκης έπιασε τα 18.895 μόρια και είναι ουσιαστικά ο πρώτος από το 4ο ΓΕΛ Δράμας, που εισέρχεται στην πρώτη επιλογή του, στην Ιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η δεύτερη επιλογή του είναι η Οδοντιατρική του ΑΠΘ.

Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτό, καθώς το σημαντικότερο για τον ίδιο, είναι ότι στο μάθημα της Φυσικής έγραψε το απόλυτο 20.

Ο Αλ. Λεκάκης, είναι ένας μαθητής που τα προηγούμενα χρόνια είχε δοκιμαστεί με επιτυχία στο Μαθηματικό διαγωνισμό «Βασίλης Ξανθόπουλος» κατά τη διάρκεια των τριών τάξεων του Λυκείου. Στην Α΄ Λυκείου είχε κατακτήσει την τρίτη θέση, στη Β΄ Λυκείου είχε κατακτήσει την πρώτη θέση, αλλά ήταν και ο πρώτος του διαγωνισμού «Β. Ξανθόπουλος», ενώ στην Γ΄ Λυκείου είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι, ο Αλ. Λεκάκης, είχε συμμετάσχει το 2022 και το 2023 και στο διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist, όπου είχε κατακτήσει τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στο PowerPoint.

Μιλώντας ο ίδιος στον «Π.Τ.», αναφέρεται αρχικά στη βαθμολογία που συμπλήρωσε ανά μάθημα:

Έκθεση 15,1 – Χημεία 19,9 – Φυσική 20 – Βιολογία 19,5.

Ερωτώμενος σχετικά με το μάθημα της Έκθεσης που απ’ όσο φάνηκε η πλειοψηφία δεν τα πήγε αρκετά, καλά, σημειώνει: «Θεωρώ ότι η Έκθεση δεν ήταν τόσο δύσκολη. Θεωρώ ότι ο τρόπος που διορθώθηκε ήταν το ζήτημα» και εξηγεί ότι «υπήρχε μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στους βαθμολογητές μου, ενώ για ένα μόριο δεν μπήκα στην αναβαθμολόγηση».

Στην ερώτηση αν έκανε φροντιστήριο στα μαθήματα, μας λέει ότι σε όλα έκανε, εκτός από την Έκθεση την οποία έκανε με τη μητέρα του που είναι και Φιλόλογος.

Ερωτώμενος σχετικά με το πώς βίωσε τις πανελλαδικές εξετάσεις ο ίδιος, ο Αλ. Λεκάκης απαντά: «Άγχος ιδιαίτερο δεν είχα, παρά μόνο σε φυσιολογικά πλαίσια. Αυτό που λέμε ωφέλιμο άγχος. Με πίστη στο Θεό, όλα πήγαν καλά φέτος. Ήταν μια χρονιά που θα θυμάμαι μακροσκοπικά με θετικά συναισθήματα».

Ζητώντας του να μας πει ένα γενικότερο μήνυμα για τις εξετάσεις αυτές, ο ίδιος ευχαριστεί ιδιαίτερα τους καθηγητές και τις καθηγήτριές του «του συμμαθητές και φίλους και βέβαια, χρειάζεται πίστη στο Θεό και σκληρή δουλειά».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Ποια είσαι εσύ; – Είμαι η έγκυος γυναίκα του»: Τον έπιασε στα πράσα με άλλη στην παραλία και τον ξεφτίλισε στο Tik Tok

Ο «παχύτερος άντρας στην Ελλάδα» που ζύγιζε 310 κιλά, έχασε τα 210 και πλέον μοιάζει εντελώς άλλος άνθρωπος

«Παντρεύτηκα μια απελπισμένη γυναίκα 17 χρόνια μεγαλύτερή μου για να της «φάω» τα λεφτά. Στα 30 μου έχω περιουσία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ