στην-δημοσιότητα-για-1η-φορά-αuτό-ήταν-τ-154311

Στην δημοσιότητα για 1η φορά: Αuτό ήταν το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός, διέρρευσαν φώτο από καλόγριες

Ανάγνωση: 2'

Οι φωτογραφίες της ιστορίας μας κάνουν το γύρο του Διαδικτύου με την ιστορία για τον Ιησού Χριστό να συγκλονίζει τους πιστούς.

Χριστός: Πού πέρασε τα πρώτα χρόνια του

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την παιδική του ηλικία όπως είναι πιθανό να συνέβη, διέρρευσε στη δημοσιότητα από καλόγριες και τα ευρήματα σοκάρουν.

Βρίσκεται στη Ναζαρέτ και χρονολογείται κατά τον 1ο αιώνα. Πρόκειται για ένα σπίτι κατασκευασμένο από λάσπη και πέτρα, χτισμένο σε μια βραχώδη πλαγιά.

Η πρώτη ανακάλυψη έγινε το 1880 από καλόγριες του μοναστηριού της Αδελφότητας της Ναζαρέτ, οι οποίες πίστευαν ότι ο Χριστός ανατράφηκε εκεί από τη Μαρία και τον Ιωσήφ.

Το 2006 αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον καθηγητή Κεν Νταρκ, από το Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ της Βρετανίας, χρονολόγησαν το σπίτι στον 10 αιώνα και το προσδιόρισαν ως τον τόπο όπου οι άνθρωποι που έζησαν αιώνες μετά την εποχή του Ιησού, πίστεψαν ότι ο Ιησούς είχε μεγαλώσει εκεί.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν πράγματι ο Ιησούς έζησε στο συγκεκριμένο σπίτι.

Ο καθηγητής Κεν Νταρκ πάντως θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα.«Δεν μπορώ να απαντήσω από αρχαιολογικής άποψης, εάν όντως είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χριστός.

Αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις», γράφει ο ίδιος στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review.

Σύμφωνα με έρευνες του ίδιου, το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Χριστός αναφέρεται και σε κείμενα Βυζαντινών και Σταυροφόρων, οι οποίοι πέρασαν από την περιοχή τους αιώνες μετά τη γέννησή Του.

Μία σημαντική ένδειξη είναι το γεγονός ότι οι Βυζαντινοί, που κυριαρχούσαν στην περιοχή μέχρι τον 7ο αιώνα, το στόλισαν με μωσαϊκά και από πάνω του έχτισαν την «Εκκλησία της Διατροφής», σε μια προσπάθεια να το προστατεύσουν.

Τέλος, αξιοσημείωτη πηγή είναι και το κείμενο του ηγούμενου Αντομνάν.

Το έγραψε το 670 μ.Χ. και εξιστορούνταν το ταξίδι του Φράγκου επισκόπου Αρκούλφ.

Ο τελευταίος έκανε λόγο για μια εκκλησία, η οποία είχε χτιστεί πάνω στο σπίτι, «όπου ο Κύριος τρεφόταν στην παιδική του ηλικία».

Φωτογραφίες και ευρήματα

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μητέρα που έχασε 2 παιδιά και σύζυγο στο Μάτι: «Να νιώθετε ευγνωμοσύνη για όσα έχετε»

«Ποια είσαι εσύ; – Είμαι η έγκυος γυναίκα του»: Τον έπιασε στα πράσα με άλλη στην παραλία και τον ξεφτίλισε στο Tik Tok

Ο «παχύτερος άντρας στην Ελλάδα» που ζύγιζε 310 κιλά, έχασε τα 210 και πλέον μοιάζει εντελώς άλλος άνθρωπος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ