δύναμη-ψυχής-βατράχι-των-ουκ-κρατάε-68832

Δύναμη ψυχής: «Βατράχι» των ΟΥΚ κρατάει την Παναγία και περπατάει από την Λαμία μέχρι το Άγιο Όρος

Ανάγνωση: 3'

Η πίστη μας είναι από τα θέματα που μας απασχολούν πολύ. Όλοι μας έχουμε βιώσει διάφορα γεγονότα που σχετίζονται με την πίστη μας. Η σημερινή ιστορία είναι του Αριστείδη, ο οποίος πορεύεται μόνος μέσα στη βροχή με την εικόνα της Παναγιάς στα χέρια, θυμηθήκαμε την φράση του Γιάννη Σμαραγδή: «Όλοι έχουμε μέσα μας ένα κομμάτι του Θεού….»

Η πίστη του Αριστείδη

Ο Αριστείδης, δεν είχε απλώς ένα κομμάτι. Είχε μεγαλώσει με Αυτόν. Είχε πορευτεί σε όλη του τη ζωή καθ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση του Δημιουργού του. Απαλλαγμένος από την κακία, τη ζηλοφθονία, τα μίση και τα πάθη που όλοι λίγο πολύ κουβαλάμε. Οι εικόνες του Αριστείδη από την Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Θες/νικης, όπου περπατούσε με σκοπό να φτάσει στην Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, ταξίδεψαν μέσα από το LamiaNow στις 6 Δεκεμβρίου.

Περπάτησε μέχρι το Άγιο όρος κρατώντας την εικόνα της Παναγίας

Μετά από κάτι ημέρες, οι φίλοι του έσπευσαν να ενημερωθούν για την ζωή του. Αναζητούσαν πληροφορίες για το ταξίδι του. Με αγωνία και ενδιαφέρον. Αν ήταν καλά, αν οι άνθρωποι στο δρόμο τον βοηθούν, αν γνωρίζουμε που έχει φτάσει… Η αλήθεια είναι πως μετά την συνάντηση μας δεν έχουμε καμία πληροφορία για την εξέλιξη του ταξιδιού του και αυτό το άρθρο δημιουργείται ακριβώς για αυτό το σκοπό.

Να «ταξιδέψει» ξανά μέσω του διαδικτύου και αν κάποιος τον έχει συναντήσει καθοδόν, να ενημερώσει με ένα σχόλιο ή ένα τηλεφώνημα στο LamiaNow και εμείς με τη σειρά μας, να μεταφέρουμε τα νέα στους καλούς του φίλους.

Ο δρόμος του μοναχισμού και η διαδρομή από Σινά μέχρι Άγιο Όρος.

Ο Αριστείδης είναι ένα υπέροχος άνθρωπος. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με πίστη στην θρησκεία. Από παιδί ήταν κοντά στο Θεό και την εκκλησία. Μεγαλώνοντας ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Αργότερα υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις. Ο.Υ.Κας. Βατράχι. Έκανε και εκεί φίλους, γιατί όλοι μέσα του έβλεπαν την πραότητα και την καλοσύνη. Και ένα φως, στην αύρα του…. Μην σας ξεγελούν τα γένια και η ταλαιπωρία του. Τον λέγαμε Άδωνι, εξ αιτίας της εμφάνισης του. Όμορφο παιδί. Όσο ωραίος ήταν μέσα του, ήταν και έξω…” μας λένε οι φίλοι του, περιγράφοντας τον με τα καλύτερα λόγια.

“Το όνειρο του είναι να γίνει μοναχός. Έχει προσπαθήσει και άλλες φορές. Η πίστη του τον οδήγησε μέχρι το όρος Σινά, το θεοβάδιστο όπως αποκαλείται όρος όπου κατά τη Βιβλική αφήγηση ο Μωυσής, παρέλαβε τις 10 εντολές. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ο Αριστείδης επισκέφθηκε ξανά το Άγιο Όρος, με σκοπό να δοκιμαστεί και να γίνει μοναχός. Όμως δεν τα κατάφερε. Τώρα ξανά, οδηγείται στο όνειρο του και ελπίζουμε να είναι καλά και να τα καταφέρει…” λένε οι φίλοι του.

Μακάρι ο Αριστείδης να καταφέρει τον στόχο του και να βρεθεί κοντά στο Θεό, που τόσο επιθυμεί. Του ευχόμαστε τ ακαλύτερα!

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο: Από πρόθεση λέει η Πυροσβεστική η φωτιά στο εργοστάσιο με τα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στη Λαμία

Από το Άγιο Όρος στα πιο ακριβά εστιατόρια: Μοναχός Επιφάνιος, ο «Άγιος» Σεφ που βραβεύτηκε μέχρι και με αστέρι Μισελέν

Σοκαpιστικές φωτογραφίες: Σκουλήκια, τρίχες και πούπουλα στα γεύματα που μοιράζονταν στους μαθητές στη Λαμία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ