στέφανος-ληναίος-οι-σπουδές-ο-γάμος-με-61087

Στέφανος Ληναίος: Οι σπουδές, ο γάμος με την Έλλη Φωτίου, το όραμα που έγινε πραγματικότητα, η σημερινή εμφάνιση

Ανάγνωση: 4'

Στέφανος Ληναίος: Παντρεμένος εδώ και πολλά χρόνια με την επίσης ηθοποιό Έλλη Φωτίου, ο σπουδαίος πρωταγωνιστής του θεάτρου και του παλιού ελληνικού κινηματογράφου γεννήθηκε στην πόλη της Μεσσήνης, στο νομό Μεσσηνίας στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Πολυάσχολος σε ό,τι έχει να κάνει με την τέχνη του, έχει καταπιαστεί με οτιδήποτε έχει σχέση με το θέατρο. Σήμερα ζει μαζί με τη σύζυγό του κοντά στο κέντρο της Αθήνας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και κάνοντας σποραδικές δημόσιες εμφανίσεις για την ανάγκη κάποιας παράστασης.

Στέφανος Ληναίος: Λίγα λόγια για τον ίδιο

Γεννήθηκε ως Διονύσης Μυτιληναίος στις 6 Αυγούστου 1928 στη Μεσσήνη, Μεσσηνίας, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Είναι ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρικός επιχειρηματίας, ενώ ασχολήθηκε και με την πολιτική σκηνή της χώρας μας πολύ ενεργά. Κόρη του είναι η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, διευθύντρια του Δευτέρου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και σύζυγός του η ηθοποιός Έλλη Φωτίου. Σήμερα ζει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Ιλίσια έχοντας ήδη αφήσει μια βαριά παρακαταθήκη στο χώρο της υποκριτικής για τους νεότερους.

Σχετικά με τις σπουδές του, αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου Αθηνών και το 1969 από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (Royal Academy of Dramatic Art – RADA) του Λονδίνου. Κατά την περίοδο 1954-1967 συνεργάσθηκε με περισσότερους από 20 θιάσους σε 100 περίπου θεατρικά έργα, ενώ εμφανίστηκε σε 100 περίπου κινηματογραφικές ταινίες, ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και στην τηλεόραση. Από το 1970 σκηνοθέτησε αλλά και πήρε μέρος σε περίπου 50 θεατρικά έργα, καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Στέφανος Ληναίος: Η γνωριμία και η οικογένεια με την Έλλη Φωτίου

Τα τελευταία 60 χρόνια είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Έλλη Φωτίου. Ειδικότερα, γνωρίστηκαν το 1957 και από τότε είναι αχώριστοι. Παράλληλα, συνεργάστηκαν πολλές φορές μαζί και στο σινεμά, αλλά και στο θέατρο.Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου με ταλέντο και χαμηλούς τόνους στην προσωπική τους ζωή.Μάλιστα, ο έρωτάς τους οδηγήθηκε σε γάμο, το 1963.

Ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου πρωταγωνιστούσαν σε ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και σε επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, χαράσσοντας τη δική τους πορεία.Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, ενώ παρ’ όλο που ο Στέφανος Ληναίος είναι 95 και η Έλλη Φωτίου 93 ετών, φαίνονται και οι δύο αρκετά νεότεροι. Επίσης, οι δύο ηθοποιοί έδωσαν το «παρόν» και στο θέατρο. Οι δύο ηθοποιοί ζουν ήρεμα ενώ ποτέ δεν απασχόλησαν τα ΜΜΕ γι’ αυτό και δεν γνωρίζουμε περισσότερα για τους ίδιους.

Στέφανος Ληναίος: Το συγγραφικό έργο και το “Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο”

Πέρα από τη δραστηριότητά του ως ηθοποιός, ο Στέφανος Ληναίος ασχολήθηκε και με τη συγγραφή, ενώ ιδιαίτερα σημαντικός σταθμός ήταν ίδρυση του “Σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου”, καθώς πραγματοποίησε ένα από τα μεγάλα οράματά του. Ακόμα, έγραψε διηγήματα όπως “Μερικοί θάνατοι” και πολλές μελέτες μεταξύ των οποίων “Σύγχρονο θέατρο” και “TV μέσο Παιδείας” που λήφθηκε υπ΄ όψη στη καθιέρωση της “εκπαιδευτικής τηλεόρασης” της ΕΡΤ. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Ηθοποιών (1966-1967) και είναι σύμβουλος της Π.Ε.Ε.Θ. από το 1975 και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου από το 1977. Είναι επίσης μέλος του Σωματείου Βρετανών Ηθοποιών.

Ο Στέφανος Ληναίος σήμερα ζει μια ήσυχη ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μαζί με τη σύζυγό του, αλλά συνήθως ο φωτογραφικός φακός τους αποθανατίζει, όταν πηγαίνουν να παρακολουθήσουν κάποια θεατρική παράσταση.

Κλείνοντας, ο Στέφανος Ληναίος είναι ένας καταξιωμένος με λαμπρή καριέρα στο βιογραφικό του. Είναι ευτυχισμένος με την οικογένεια που δημιούργησε και αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Για εσένα που θες να κάνεις παιδάκι και δεν τα καταφέρνεις… απόψε το βράδυ προσευχήσου στον Άγιο Ευθύμιο τον Μέγα

Η ζωή της Κατίγκω Πατέρα: Η εφοπλίστρια που απαρνήθηκε τα πλούτη και έγινε μοναχή και ηγουμένη στο όμορφο νησί των Οινουσσών

Άγγελος Αντωνόπουλος: Ο διαχρονικός ζεν πρεμιέ και η σπάνια εμφάνιση στα 91 του – Παραμένει εξίσου γοητευτικός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ