θεόδωρος-πάγκαλος-τα-πέντε-παιδιά-οι-ν-69792

Θεόδωρος Πάγκαλος: Τα πέντε παιδιά, οι νεότερες γυναίκες, η σχέση με την Βάνα Μπάρμπα και το “μαζί τα φάγαμε” που έμεινε στην ιστορία

Ανάγνωση: 4'

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένας πολιτικός που έχει μείνει στην ιστορία. Είχε μια πλουσιοπάροχη πολιτική σταδιοδρομία και έζησε μια γεμάτη και θυελλώδη προσωπική ζωή. Έκανε τρεις γάμους και αποκτώντας πέντε παιδιά.

Η προσωπική ζωή

Με τις τρεις γυναίκες της ζωής του, το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απέκτησε 5 παιδιά: την Αριάδνη Παγκάλου – Λυμπέρη, τον Λύσανδρο Πάγκαλο – Καυταντζόγλου και τους Ανδρέα, Θεόδωρο και Γεωργία Παγκάλου – Χριστοφάκη.

Πρώτη του σύζυγος ήταν η Ιωάννα Λυμπέρη με την οποία παντρεύτηκαν στις αρχές του 1963 όταν εκείνος ήταν 25 ετών, και εκείνη μόλις 19. Καρπός του έρωτά τους η Αριάδνη Παγκάλου – Λυμπέρη.

Τη ζωή του σημάδεψε στη συνέχεια στην πορεία της ζωής του η Ιωάννα Καυταντζόγλου, απόγονος του αρχιτέκτονα Λύσανδρου Καυταντζόγλου, με την οποία απέκτησε τον Λύσανδρο Πάγκαλο – Καυταντζόγλου.

Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά κατά τη διάρκεια της κοινής πορείας του, τους δίδυμους Ανδρέα και Θεόδωρο και τη Γεωργία, αν και στη συνέχεια εμφανίστηκαν σύννεφα στη σχέση τους και το 2017 ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Θεόδωρος Πάγκαλος: Η μάχη με την παχυσαρκία

Η δυναμική προσωπικότητα του Θεόδωρου Πάγκαλου συνοδευόταν από την πληθωρική του εμφάνιση και το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβε ότι τον απασχολούσε το θέμα των κιλών του.

Σε συνέντευξή του στη Σάσα Σταμάτη το 2016, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Με απασχολεί. Θα σου πω τι λέω στον διαιτολόγο μου, επειδή μου λέει ότι δεν τον ακούω: “Δεν ξέρεις πόσα κιλά θα ήμουν αν δεν σε άκουγα”. Μπορεί να ήμουν περισσότερα. Το θέμα του βάρους προέρχεται από πολλαπλές πηγές. Υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι ψυχολογικά αντιδρούν έτσι, τρώνε. Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν γονίδια τέτοια”.

Θεόδωρος Πάγκαλος: Οι συνωμοσίες και ο δικτάτορας στρατιωτικός παππούς του

Όσο για το αν είχε δεχθεί bullying για τα κιλά του, είχε απαντήσει: “Όχι, ποτέ. Δεν ήμουν όλα αυτά τα χρόνια όπως είμαι τώρα, που είμαι 80. Μικρός ήμουν δυνατός και δεν ερχόταν ο άλλος να μου κάνει bullying στα καλά καθούμενα, γιατί θα έτρωγε ξύλο. Δεύτερον, μην ξεχνάς ότι είμαι Ελευσινιώτης και μάλιστα από το λιμάνι. Δεν ήμουν παιδί του λαού, με την έννοια ότι οι γονείς μου ήταν εργάτες, αλλά έχω μεγαλώσει μέσα στους εργάτες και πραγματικά η παρέα μου ήταν αυτή”.

Ο ίδιος με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα το 2016 είχε αναφερθεί στους εκπροσώπους των αγροτών σχολιάζοντας το γεγονός ότι ήταν υπέρβαροι.

“Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα δύο τρίτα των εκπροσώπων που μιλούν για λογαριασμό του αγροτικού κινήματος είναι υπέρβαροι ή για να το πούμε πιο τρυφερά χοντρούληδες, στρουμπουλοί, μπουλούκοι και παχουλούτσικοι”, έγραφε ο πρώην υπουργός, αφού πρώτα έκανε την αυτοκριτική του για το ότι “λεπτεπίλεπτος δεν υπήρξα ποτέ”.

Ωστόσο, έχει παραδεχθεί ότι ένα κεφάλαιο κριτικής που έχει δεχθεί ήταν ο σωματότυπός του. “Σωρηδόν έπεφταν οι χαρακτηρισμοί, παρομοιάζοντάς με με κάποιο ευτραφές ζώο, κάθε φορά που αποτολμούσα οποιαδήποτε κριτική του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ή των προκατόχων του. Πρωταθλητής της κριτικής αυτού του είδους ήταν η εφημερίδα της πεφωτισμένης αριστεράς ΑΥΓΗ. Και βεβαίως αυτό δεν μπορούσε παρά να έχει την έγκριση του τότε διευθυντή της κ. Φίλη. Έχετε δει ποτέ τον κ. Φίλη σε φωτογραφία; Είναι λάθος, βέβαια, να κάνεις κριτική σε κάποιον με αφορμή το σωματότυπό του. Όμως το λάθος αποκτά εκ των πραγμάτων κωμική διάσταση όταν είσαι ο Φίλης και αποκαλείς κάποιον άλλον χοντρό”, έχει γράψει ο Πάγκαλος.

Τέλος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένας πολύ γνωστός πολιτικός που με τις δηλώσεις του δίχαζε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Το θέμα με τα κιλά του τον βασάνιζε σε μεγάλο μέρος της ζωής του.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Φpίκη: Σκóτwσε τα τέσσερα παιδιά του και την πεθερά του

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση

7χρονος μαθητής στην Πάτρα ξυλοκόπnσε 8χρονο για τον πιο απίστευτο λόγο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ