πόπη-λάζου-η-ζωηρή-ζωντοχήρα-του-σινεμ-65909

Πόπη Λάζου: Η ζωηρή ζωντοχήρα του σινεμά,ο λόγος που δεν έδινε συνεντεύξεις και η εντυπωσιακή εικόνα μέχρι σήμερα

Ανάγνωση: 3'

Πόπη Λάζου: Την θυμόμαστε από γνωστές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως “Τα κίτρινα γάντια” και πολλές ακόμα. Αν και έπαιζε κυρίως δεύτερους ρόλους, πάντα έβρισκε τον τρόπο να αναδείξει το ταλέντο της και για αυτό καθιερώθηκε μέσα από τους ρόλους της γοητευτικής και μοιραίας ζωντοχήρας. Γεννημένη το 1937, στα Καλάβρυτα, μεγαλώνοντας σπούδασε μουσική στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και κατέγραψε μια λαμπρή καριέρα, συμμετέχοντας σε 25 ταινίες συνολικά. Στις 4 από αυτές συνεργάστηκε με τη Φίνος Φιλμ.

Πόπη Λάζου: H πορεία της στον κινηματογράφο

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της στο θέατρο και τον κινηματογράφο, η Πόπη Λάζου συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής. Πιο συγκεκριμένα, ανήκε για μεγάλο διάστημα στο θίασο «Βασιλειάδου-Αυλωνίτη», αλλά υποδύθηκε και την ξαδέρφη του Κωνσταντάρα στην ταινία «Ο γεροντοκόρος», που είχε βαλθεί να τον παντρέψει με κάθε τρόπο, βάζοντας στη ζωή του την καλή της φίλη Μάρω Κοντού, με σκοπό να τον σαγηνεύσει.

Ήταν επίσης ο «γλυκός γερμάς» του Νίκου Σταυρίδη, στην ταινία «Τρίτη και 13». Σημαντικό ήταν και το πέρασμα της από το θεατρικό σανίδι. Έπειτα, συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με το Εθνικό θέατρο, ενώ στην τηλεόραση συμμετείχε στο «Θέατρο της Δευτέρας» και συγκεκριμένα στις παραστάσεις «Το σταυροδρόμι» και το «Ταγκό».

Το 2006, ο δήμος Αθηναίων την τίμησε με το «Μετάλλιο της Πόλης», για την συμβολή της στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Να σημειωθεί πως η ταινία «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» κρίθηκε ακατάλληλη την εποχή εκείνη, επειδή η συζυγική απιστία θεωρήθηκε ότι πρόσβαλλε τα χρηστά ήθη του 1961.

Πόπη Λάζου: Πως είναι σήμερα η ηθοποιός

Η ηθοποιός έχει αποσυρθεί και από τα φώτα και από το επάγγελμα του ηθοποιού ήδη από το μακρινό 1984, ώστε, όπως έχει δηλώσει, να σταθεί στο πλάι του συζύγου της που ήταν βαριά αρρωστος. Ουσιαστικά, δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στο θεατρικό σανίδι, ενώ δεν ασχολήθηκε ποτέ και με καμία τηλεοπτική παραγωγή. Έβαλε απότομα τέλος στην καριέρα της. Δεν εξαφανίστηκε μόνο από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και από τα φώτα της δημοσιότητας, με συνειδητή επιλογή. Έκτοτε έχει δώσει μόνο μία συνέντευξη, αλλά όπως είπε σε αυτήν, παρά την πάροδο τόσων ετών, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που την αναγνωρίζουν στο δρόμο και τη χαιρετούν. Σήμερα στα 84 χρόνια της, μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα, παραμένει κοκέτα έχοντας κοντά της πιστούς φίλους και μένει στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να θέλει να αναπολεί τα παλιά!

Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε στις ταινίες, να αναπολούμε και να θυμόμαστε, την Ηρώ από την ταινία “Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός”, την Έλλη από “Τα κίτρινα γάντια” και πολλούς άλλους ρόλους που έχουμε αγαπήσει μέσα από τις ερμηνείες που μας έχει χαρίσει η Πόπη Λάζου.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ