ειρήνη-κουμαριανού-η-γιαγιά-του-παρά-π-64393

Ειρήνη Κουμαριανού: Η γιαγιά του Παρά Πέντε, οι συνεργασίες με ισχυρά ονόματα και το άδοξο τέλος που ήρθε ξαφνικά

Ανάγνωση: 5'

Ειρήνη Κουμαριανού: Η Ειρήνη Κουμανιού ήταν μία γλυκήτατη προσωπικότητα στον καλλιτεχνικό χώρο και μίας εξαιρετική ηθοποιός και συνεργάτιδα. Έχει υπάρξει υποκριτικά δίπλα σε όλα τα μεγάλα ονόματα που πέρασαν από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, εκ τον οποίων και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Την Ειρήνη Κουμανιού αγάπησε όλη η Ελλάδα, στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Παρά Πέντε”και έκτοτε το όνομα της το έμαθαν όλοι όσοι δεν την ήξεραν. Η γιαγιά Σοφία του Παρά Πέντε, κατά κόσμον Ειρήνη Κουμαριανού, ήταν από τους πιο αξιόλογους χαρακτήρες στη σειρά και άφησε εποχή.

Ειρήνη Κουμαριανού: Λίγα λόγια για τη ζωή της

Γεννήθηκε το 1931 στο Γαλάτσι και υπήρξε μαθήτρια του Ελληνικού Ωδείου και μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του ελληνικού θεάτρου. Η καριέρα της ξεκίνησε το 1951 όταν πρωταγωνίστησε σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου ενώ συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου. Τηλεοπτικά έχουν αγαπηθεί πολλές δουλειές της.

Είχε συμμετάσχει σε ταινίες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου κ.ά. και έχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: “Ιστορία μιας ζωής”, “Κορίτσια για φίλημα” (1965), “Δάκρυα για την Ηλέκτρα” (1966), “Πολύ αργά για δάκρυα”, “Καπετάν φάντης μπαστούνι” (1968), “Η νεράιδα και το παλικάρι” (1969), “Η αρχόντισσα και ο αλήτης”, “Κρίμα το μπόι σου” (1970), “Ο κατεργάρης”, “Η εφοπλιστίνα” (1971), “Η Μαρία της σιωπής”, “Στον αστερισμό της παρθένου” (1973), ενώ κατέγραψε και συμμετοχές στο ραδιοφωνικό “Θέατρο της Δευτέρας”.

Στην τηλεόραση είχε εμφανιστεί σε σειρές όπως “Αναστασία” (1994), “Ο Πρίγκηπας” (1996), “Προδοσία” (1996), “Σαν αδελφές” (ΕΤ1 – 1998), “Alma libre” (2001) και “Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς”, ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις “Σαββατογεννημένες” του Γιώργου Καπουτζίδη.Αυτό συνετέλεσε στην επιλογή της τον επόμενο χρόνο (2005) για τη σειρά “Στο Παρά 5” του ίδιου σεναριογράφου, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Συμπρωταγωνίστησε με τη φίλη της Έφη Παπαθεοδώρου, με την οποία επίσης από κοινού συμμετείχαν στην Ελληνοαμερικανική ταινία “Όπα!”.

Η Ειρήνη Κουμαριανού έχει ζήσει πολλές και καλές εποχές του ελληνικού κινηματογράφου και έχει “φορτώσει” το βιογραφικό της με πολλές επιτυχίες.

Ειρήνη Κουμαριανού: Οι σπουδές και το ξεκίνημα

Η ζωή της Ειρήνης Κουμαριανού ξεκίνησε το 1931 στο Γαλάτσι. Αφού ολοκλήρωσε την φοίτησή της στο Ελληνικού Ωδείου όπου πήρε άδεια άσκησης επαγγέλματος ως εξαιρετικό ταλέντο, ξεκινώντας την καριέρα της το 1950 στον θίασο του Αδαμάντιου Λεμού. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου.

Ειρήνη Κουμαριανού: Τι έλεγε για τον θάνατο;

«Ο θάνατος αγόρι μου είναι αλλουνού αρμοδιότητα, μην σε απασχολεί, ξέρει αυτός τι κάνει. Εμείς είμαστε αρμόδιοι για την ζωή μας. Να φροντίσουμε να την κάνουμε όσο πιο όμορφη γίνεται».

Η Ειρήνη Κουμαριανού υποστηρίζει με σοφά λόγια την αντίληψη που έχει περί ζωής και θανάτου. Ήταν ένας άνθρωπος “γεμάτος” από εμπειρίες, γνώσεις αλλά και από αγάπη που είχε να μεταφέρει.

Αυτό πίστευε η Ειρήνη Κουμαριανού. Χαμογελαστή και χαρούμενη έφυγε από την ζωή στις 25 Ιανουαρίου του 2013, έπειτα από αρκετές μέρες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό.

Ειρήνη Κουμαριανού: Το πένθος που επηρεάσει ολόκληρη την Ελλάδα

Η απώλεια της Ειρήνης Κουμαριανού συγκλόνισε τον χώρο της υποκριτικής και ιδιαίτερα τους συμπρωταγωνιστές της στη δημοφιλή σειρά με τους οποίους είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Όπως ήταν φυσικό επομένο, ταυτίστηκε με την γλυκήτατη γιαγιά του Παρά Πέντε και όπως όλο το τηλεπτικό κοινό είχε δακρύσει όταν “έφυγε” από τη σειρά, έτσι δάκρυσε και με την πραγματική της απώλεια. Όλοι τους μέχρι και σήμερα αναφέρονται στον όνομα της με σεβασμό και γλυκύτητα, ενώ την περιγράφουν ως έναν άνθρωπο τρυφερό με πηγαία αίσθηση του χιούμορ. Ήταν για αυτούς μια παρουσία που προσέδιδε λάμψη στην σειρά αλλά και στην ζωή τους. Ήξερε ακριβώς πως τα περισσότερα χαμόγελα ξεκινούν από ένα άλλο χαμόγελο, γι’ αυτό και το προσέφερε.

Η Ειρήνη Κουμαριανού θα μείνει αξέχαστη για την γλυκήτητα και το ευγενικό παρουσιαστικό της.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Έκανε κακό στον εαυτό της»: Σoκαριστική απoκάλυψη Σταμάτη Κραουνάκη για τον θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Δεν προβλήθηκε ποτέ: Διέρρευσε χρόνια μετά η κομμένη σκηνή της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Υπολοχαγός Νατάσα»

“Ηταν βάσανο οταν..” Η δήλωση και η άγνωστη αποκάλυψη της Μάρω Κοντού για την Αλίκη που θα συζητηθεί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ