θεσσαλονίκη-europride-2024-ρεκόρ-συμμετοχής-στην-154376

Θεσσαλονίκη EuroPride 2024: Ρεκόρ συμμετοχής στην μεγάλη παρέλαση – Λαοθάλασσα κόσμου Χιλιάδες μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και μη

Ανάγνωση: 2'

Χιλιάδες μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και μη, κρατώντας πολύχρωμες σημαίες με κεντρικό σύνθημα “επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία” συμμετέχουν στη μεγάλη παρέλαση του EuroPride που για πρώην φορά γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Λαοθάλασσα κόσμου στο EuroPride

Η πορεία θα περάσει από κεντρικούς δρόμους της πόλης και ξεκίνησε από τη ΧΑΝΘ και αναμενόμενη κατάληξη στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου θα πραγματοποιηθεί και η συναυλία.

Δείτε βίντεο:

Πρόκειται για το πρώτο EuroPride που διεξάγεται στην Ελλάδα και μόλις το δεύτερο που φιλοξενείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται η πολύχρωμη σημαία του pride ενώ ακολουθούν άρματα με τους ανθρώπους πάνω σε αυτά να χορεύουν στους ρυθμούς της μουσικής.

Στην παρέλαση πριν ξεκινήσει βρέθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ , Τζορτζ Τσούνης αλλά και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

https://www.youtube.com/watch?v=SkXMSP2Khlg&ab_channel=Thesstoday

Χιλιάδες άτομα σε μια ιδιαίτερα «θερμή» μέρα παρελαύνουν ντυμένα στα χρώματα του Pride, με πολύχρωμα ρούχα και φωτεινά μακιγιάζ περνώντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα της διαφορετικότητας. Κρατώντας βεντάλιες στα χέρια στο χρώμα του ουρανίου τόξου αλλά και τα σημαιάκια του Pride, πραγματοποιείται μια «πολύχρωμη» διαδρομή στο κέντρο της πόλης.

H πολύχρωμη παρέλαση ξεκίνησε με από το πάρκο της ΧΑΝΘ με κατεύθυνση την οδό Τσιμισκή κι έπειτα μέσω της οδού Βενιζέλου προχωραει προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Τελική κατάληξη το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ακολουθεί η συναυλία, με συμμετοχές όπως της Silia Kapsis, που εκπροσώπησε πρόσφατα την Κύπρο στη Eurovision, κι ακόμη τους Aaron Sibley, Nebulossa, Holly Grace, Fatality, Krystal Versace και Danny Beard.

Παρόντες στη παρέλαση ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτς Σούνης.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Παντρεύτηκα μια απελπισμένη γυναίκα 17 χρόνια μεγαλύτερή μου για να της «φάω» τα λεφτά. Στα 30 μου έχω περιουσία»

Συγκίνηση: Σκυλάκος περιμένει έξω από το Νοσοκομείο Τρικάλων τον άνθρωπό του που έχει πεθάνει

Καίγεται ξανά και ξανά η Ελλάδα μας: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες – «Η φωτιά έχει ξεφύγει, κατευθύνεται προς Επίδαυρο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ