κώστας-αποστολάκης-ένιωσα-τις-αμαρτ-154167

Κώστας Αποστολάκης: «Ένιωσα τις αμαρτίες μου, γονάτισα και ζήτησα βοήθεια από τον Χριστό»

Ανάγνωση: 3'

Ο Κώστας Αποστολάκης σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στο περιοδικό «7 ΜΕΡΕΣ tv» μίλησε για τον ρόλο του στη σειρά «Άγιος Παΐσιος» που τον σημάδεψε αλλά και για την βαθιά πίστη του στον Χριστό, στον Υιό του Θεού. Μακάρι και άλλοι άνθρωποι με την προβολή του γνωστού ηθοποιού να μιλούσαν ανοιχτά για την πίστη τους.

Κώστας Αποστολάκης: Η πίστη του στον Θεό

Πώς σας δόθηκε ο ρόλος του Ηγούμενου Καλλίνικου;

Πρόκειται για μια φοβερή σύμπτωση. Ήμουν στον Άγιο Όρος όταν με πήρε τηλέφωνο ο σκηνοθέτης Στάμος Τσάμης και μου πρότεινε το ρόλο. Όταν μου είπε ότι πρόκειται για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου και μου ανέφερε ονόματα από το καστ των ηθοποιών, το πήρα ως σημάδι από τον Ουρανό. Δέχθηκα και προσευχήθηκα μάλιστα να πάει καλά το όλο εγχείρημα και να έχει αποδοχή από τον κόσμο.

Τι θυμάστε από τα γυρίσματα στο Άγιο Όρος;

Τις σκηνές στη Μονή Βατοπεδίου, όπου καθίσαμε για έξι ημέρες και μάλιστα σε ένα γύρισμα συμφάγαμε με τον Γέροντα Εφραίμ. Μας μίλησε για το φως, για τη ζωή, την οδό, την αλήθεια, τον Χριστό μας. Θυμάμαι πως γέμισε η ψυχή μου με καθαρότητα, ευλογηθήκαμε όλοι από αυτήν τη συνάντηση.

Επισκέπτεστε συχνά το Άγιο Όρος;

Πρέπει να έχω πάει 12-14 φορές. Στις 24 Φεβρουάριου ένιωσα την εσωτερική ανάγκη να βρεθώ ξανά εκεί. Αναλογίστηκα τα λάθη μου, τις αμαρτίες μου και αποφάσισα να πάω να βρω το δρόμο μου. Πιστεύω ότι κινητοποιήθηκα από το φύλακα-άγγελό μου, γιατί όλοι έχουμε ένα φύλακα-άγγελο από την ημέρα που γεννιόμαστε.

Η προσευχή είναι μεγάλη δύναμη και ο Κύριος αγαπάει τους ανθρώπους με καθαρή καρδιά. Προσωπικά, όταν πάλευα μόνος μου, κουράστηκε η ψυχή μου τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά μου. Πλέον, τώρα που βρήκα τον Χριστό, είμαι άλλος άνθρωπος. Και θα ήθελα να το τονίσω: τον Χριστό, όχι τον Θεό.

Σήμερα, αν μιλάς για τον Θεό, για μια ανώτερη δύναμη γενικά, κανείς δεν αντιδρά. Θεός είναι και ο Βούδας και ο Βράχμα, ο Κομφούκιος και ο Αλλάχ. Αν πεις όμως για τον Χριστό, ξενίζουν.

Ο Χριστός είναι ντεμοντέ. Η διάκριση για εμένα είναι σαφής. Ένιωσα τις αμαρτίες μου, γονάτισα και ζήτησα βοήθεια από τον Χριστό, τον Υιό του Θεού, κάλεσα την Αγία Τριάδα, και οι δυνάμεις του σκότους χάθηκαν.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Συγκινεί ο Κώστας Αποστολάκης: «H ζωή χωρίς τον Χριστό και πίστη είναι τραγωδία, ταλαιπωρία, ένα δράμα χωρίς τελειωμό»

Τερμάτισε την πίστη του ο Κώστας Αποστολάκης: «Προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό»

Κώστας Αποστολάκης: «Είναι τραγωδία η ζωή χωρίς Χριστό και πίστη»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ