δώσε-τα-λεφτά-και-τα-ρούχα-μου-κανείς-151807

«Δώσε τα λεφτά και τα ρούχα μου»: Κανείς δεν πίστευε τι έγινε το βράδυ στην έπαυλη του Λύτρα με την κόρη του

Ανάγνωση: 4'

Ραγδαία εξέλιξη των γεγονότων σημειώθηκε στην περίπτωση του Απόστολου Λύτρα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Μετά από ένα σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στο σπίτι του Απόστολου Λύτρα στον Γέρακα, η Σοφία Πολυζωγοπούλου μήνυσε τον γνωστό ποινικολόγο, την πρώην σύζυγό του και έναν άλλο δικηγόρο.

Το Χρονικό των Γεγονότων

Τι συνέβη και φτάσαμε μέχρι τις μηνύσεις; Το βράδυ της Τρίτης, η πρώην σύζυγος του πονικολόγου, χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση, μετέβη με δικηγόρο και ένα ακόμη άτομο στο σπίτι όπου διαμένει η 37χρονος για να πάρει ορισμένα πράγματα για τον Απόστολο.

Η πρώην σύζυγος του Αποστόλου Λύτρα μπήκε στην αυλή του σπιτιού με τα κλειδιά που ανήκαν στον ποινικολόγο, αλλά αυτό παραβιάζει τα περιοριστικά μέτρα που του επιβλήθηκαν. Έδειξαν τις ταυτότητές τους στον φύλακα του σπιτιού και είπαν ότι είχαν έρθει για ρούχα. Οι αστυνομικοί έξω από το σπίτι φώναζαν ότι αυτό που έκαναν ήταν απαγορευμένο, και τους παρότρυναν να βγουν έξω, όπως και ο πατέρας της Πολυζωγοπούλου, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι.

Παράλληλα, η Σοφία Πολυζωγοπούλου ενημέρωσε σχετικά το δικηγόρο της Θέμη Σοφό, ο οποίος σημείωσε ότι έπρεπε να πατήσει το κουμπί συναγερμού (panic button), το οποίο και έκανε πριν λυποθυμήσει, και κληθεί και το ΕΚΑΒ στο σημείο, με αποτέλεσμα η πρώην σύζυγος του δικηγόρου και ο συνεργάτης της να μεταφερθούν στο τμήμα.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου προσέφυγε επίσης στο τμήμα και κατέθεσε μήνυση για παραβίαση 2 όρων της δικαστικής απόφασης, αφού ο δικηγόρος είχε τα κλειδιά του σπιτιού τους και δημιούργησε ομαδική συνομιλία στο Viber με την πρώην σύζυγό του. Έτσι πρόσθεσαν κάποια μηνύματα και τα έστειλαν.

Τα μηνύματα αυτά είχαν οικονομικό χαρακτήρα και, σύμφωνα με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, περιείχαν και απειλές.

Ενώ αναζητούνταν ο Απόστολος Λύτρας, η πρώην σύζυγος του κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, η οποία συνομίλησε με τον ΑΝΤ1, έχει ήδη σχηματιστεί η δικογραφία για αυτόφορω, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται η σύλληψη ποινικολόγου, ενώ η πρώην σύζυγός του αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Η μήνυση κατά του Απόστολου Λύτρα κατατέθηκε λόγω παραβίασης της δικαστικής απόφασης (σ.σ. για τον ποινικολόγο έχει τεθεί περιοριστικός όρος για να μην πλησιάσει τη σύζυγό του) η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι μετά τα όσα συνέβησαν στον Γέρακα το βράδυ της Τρίτης, της έστειλε απειλητικό μήνυμα. Η υπόθεση αφορούσε παραβιάσεις τόσο των περιοριστικών όρων τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

==

Μετά την υποβολή της καταγγελίας και τη δημιουργία της δικογραφίας, ο αστυνομικός κάλεσε τον Απόστολο Λύτρα στον τόπο όπου δήλωσε ότι βρισκόταν (σ.σ. στο σπίτι της πρώην συζύγου του), αλλά δεν μπορούσαν να τον βρουν, και δεν απάντησε στο τηλέφωνο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, ο Λύτρας αναμένεται να παρουσιαστεί στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης.

Όσο για την πρώην σύζυγο του Λύτρα και τον δικηγόρο που ήταν μαζί της, η υπόθεση αφορά παραβίαση της ενδοοικογενειακής ειρήνης, παράνομη βία, ύβρεις και εκφοβισμό που απευθύνονται στους ηθικούς αυτουργούς των εγκληματιών.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Δώσε τα λεφτά και τα ρούχα μου»: Ψάχνουν να συλλάβουν τον Λύτρα – Συνελήφθη η πρώην σύζυγός του, καρέ – καρέ όσα έγιναν σπίτι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ