κάτι-του-έκανε-δεν-την-έδειρε-ξαφνικά-151746

«Κάτι του έκανε δεν την έδειρε ξαφνικά. Εδώ είναι Βαλκάνια, όχι Σουηδία, αυτή θέλει να τον κλείσει φυλακή»

Ανάγνωση: 5'

Ο δικηγόρος Σπύρος Ρομποτής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και προκάλεσε με τα σχόλια που έκανε για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

Κάτι του έκανε δεν την έδειρε ξαφνικά

Μετά την τοποθέτηση της παρουσιάστριας του Star για τον Απόστολο Λύτρα και την «καριέρα του που καταστρέφεται» στην υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του από τον ίδιο, ήταν η σειρά ενός καλεσμένου της να προκαλέσει την κοινή γνώμη.

Ο δικηγόρος Σπύρος Ρομποτής εξαπέλυσε επίθεση κατά της Σοφίας Πολυζωγοπούλου μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα. «Η βία δεν είναι μόνο σωματική, είναι και ψυχολογική. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας και κατέχει άδεια πυροβόλου όπλου, γεγονός που του δίνει το τεκμήριο της ψυχικής υγείας με την έννοια ότι έχει προηγουμένως εξεταστεί από ψυχίατρο, ένας τέτοιος άνθρωπος που ξαφνικά χάνει τον έλεγχο και προβαίνει σε μια τέτοια ακραία και καταδικαστέα από όλους πράξη, προφανώς έχει υποστεί ένα κλονιστικό σοκ», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος στην εκπομπή του Star.

«Η δράση προκαλεί αντίδραση. Η αντίδραση μπορεί να ήταν υπερβολική… Η δράση προκαλεί αντίδραση, η αντίδραση ήταν ενδεχομένως υπέρμετρη, τον ξυλοδαρμό εννοώ ως αντίδραση. Ο κανόνας της φυσικής είναι ότι η δράση προκαλεί αντίδραση. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας μπαίνει στο αυτοκίνητο και πλακώνει τη γυναίκα του στο ξύλο; Πόσο φυσιολογικό σας φαίνεται αυτό;» συνέχισε ο Σπύρος Ρομποτής.

«Δεν κατέθεσε μήνυση γιατί γνώριζε με ποιο τρόπο η διαδικασία θα κινηθεί αυτεπάγγελτα. Προφανώς και ο κύριος Λύτρας υπήρξε δέκτης ενός κλονιστικού γεγονότος τέτοιου… Ένας ψυχικά υγιής άνθρωπος, ξαφνικά μύγα τον τσίμπησε και άρχισε να χτυπά τη γυναίκα του;» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

«Από μόνη της έπρεπε να φροντίσει και να του πει στα πλαίσια μιας σχέσης που είχαν επί σειρά ετών, προσωπική και επαγγελματική, να πάει να πάρει κάποια πράγματα. Όταν είσαι φυλασσόμενη και βλέπεις την κόρη, τον πρώην συνεργάτη σου και νομίζεις ότι βλέπεις μπαμπούλα και πατάς το panic button, εντάξει. Είναι ξεκάθαρο ότι στόχο έχεις να τον κλείσεις τον άλλον στη φυλακή. Έγινε ό,τι έγινε, τελείωσε, ασκήθηκε ποινική δίωξη… Να το δούμε και ανάποδα; Ακόμα και η άσκηση ποινικής δίωξης για μένα σφάλει» κατέληξε ο Σπύρος Ρομποτής.

Μάλιστα, όταν ο συνεργάτης της Ζήνας Κουτσελίνη αντέδρασε στα λεγόμενά του λέγοντάς του «έτσι όπως σας ακούω να μιλάτε τόση ώρα θεωρώ ότι λέτε πως φταίει η κακιά η ώρα», ο δικηγόρος απάντησε: «Αυτό ακριβώς. Η κακιά η ώρα η οποία οδήγησε στο κακό το χέρι. Δεν είμαστε όλοι τόσο Σουηδοί στη ζωή μας… Η Σουηδία μας πέφτει λίγο μακριά. Είμαστε λίγο Βαλκάνιοι εδώ σε αυτή τη χώρα. Κι αυτή η χώρα δεν έχει ζήσει Αναγέννηση, αλλά 400 χρόνια σκλαβιάς. Ο νοών νοείτω…».

Σε άλλο σημείο, ο Σπύρος Ρομποτής σημείωσε πως ο ξυλοδαρμός «ήταν ήταν ένα συμπτωματικό γεγονός» και πρόσθεσε «αν έχεις συναισθήματα για έναν άνθρωπο δε συμπεριφέρεσαι κατ’ αυτόν τον τρόπο, ούτε τον δέρνεις, ούτε τον εκθέτεις. Ήταν μια βάναυση κακοποιητική συμπεριφορά, ήταν όμως ένα μεμονωμένο γεγονός, που είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης. Κακώς για μένα. Κακώς επενέβη ο Άρειος Πάγος».

Μάλιστα λίγο αργότερα, ο γνωστός δικηγόρος επεσήμανε: «ήταν λάθος του, δεν είσαι εγκληματίας τώρα, εντάξει. Ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός» και συμπλήρωσε: ότι «ήταν η κακιά η ώρα η οποία οδήγησε στο κακό το χέρι. Δεν είμαστε όλοι τόσο Σουηδοί εδώ. Είμαστε λίγο Βαλκάνια σε αυτή τη χώρα. Αυτή η χώρα δεν έχει ζήσει Αναγέννηση αλλά 400 χρόνια σκλαβιάς. Στεκόμαστε σε ένα αποτέλεσμα που είναι πέρα για πέρα κατακριτέο. Δεν εξετάζουμε τα αίτια που για μένα θα έπρεπε να είναι μέρος της ανάκρισης».

«Είναι καθοδηγούμενη για να τον κλείσει στη φυλακή τον άνθρωπο. Καλά εντάξει, πάτα το panic button, φέρε και πέντε κανάλια και μου λες μετά για παραβίαση περιοριστικών μέτρων, με το περιπολικό απ’ έξω…» και κατέληξε τονίζοντας πως ο Απόστολος Λύτρας δεν πρέπει να σταυρωθεί για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Από ποινικολόγος…ψιλικατζής: Κάνει μεροκάματα ο Λύτρας στην καντίνα των φυλακών Κορυδαλλού

Με ποιούς πέρασε την ονομαστική του εορτή στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας

Καταπέλτης η Σίσσυ Χρηστίδου για Λύτρα: «Εδώ μιλάμε για τη δημοσιογραφική μας αξιοπιστία η οποία θίγεται»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ