συντάξεις-μαίου-πρόγραμμα-πληρωμών-κ-65925

Συντάξεις Μαίου: Πρόγραμμα πληρωμών και προσωπικά επιδόματα για την Ελλάδα

Ανάγνωση: 2'

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων και όλων των ταμείων στην Ελλάδα για αυτόν τον μήνα!

Ημερομηνίες!

Οι συντάξεις του Μαΐου 2023 θα καταβληθούν σε διάφορες ομάδες συνταξιούχων μεταξύ 25 και 28 Απριλίου.Την ημέρα πληρωμής, το ποσό της σύνταξης θα είναι διαθέσιμο για ανάληψη από τα ΑΤΜ της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες. Για παράδειγμα, εάν η ημερομηνία πληρωμής είναι η Δευτέρα, τότε τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από το βράδυ της Παρασκευής.

Προσωπικό Διαφορικό Επίδομα

Οι συνταξιούχοι που πληρούν ορισμένα κριτήρια θα λάβουν εφάπαξ επίδομα 200 έως 300 ευρώ με βάση το ποσό της σύνταξής τους, το ποσοστό αύξησης και άλλα επιδόματα.Το επίδομα θα κατανεμηθεί σε επτά κατηγορίες δικαιούχων, με τους υψηλοσυνταξιούχους άνω των 1.600 ευρώ να εξαιρούνται από το επίδομα. Η νέα προσωπική διαφορά για αυτούς τους συνταξιούχους θα είναι ορατή στις μισθοδοτικές καταστάσεις του Φεβρουαρίου.Για να βρουν το νέο ποσό της σύνταξής τους και την προσωπική τους διαφορά, οι συνταξιούχοι πρέπει να συνδεθούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-efka και να επιλέξουν την υπηρεσία Συνταξιούχοι. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος κύριας σύνταξης» και στη συνέχεια στην επιλογή «Μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα κύριας σύνταξης από 1/1/2019».

 Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ωφελεί τους φορολογούμενους που αποκτούν ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.Για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η εισφορά επιβάλλεται σε όσους έχουν μηνιαίες αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ. Το κέρδος μετά την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ποικίλλει ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα ή τις μηνιαίες αποδοχές και κυμαίνεται από 22 ευρώ έως 426 ευρώ ετησίως.

Την επόμενη εβδομάδα θα έχουν πληρωθεί όλοι οι συνταξιούχοι, που μάλιστα πληρώθηκαν λίγο νωρίτερα την προηγούμενη φορά λόγω των αγορών του Πάσχα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ