κηφισιά-σπάει-την-σιωπή-της-η-συνοδός-τ-142312

Κηφισιά: Σπάει την σιωπή της η συνοδός του σχολικού λεωφορείου που ξέχασαν τον 5χρονο – Ρίχνει το φταίξıμο στο παιδί

Ανάγνωση: 3'

Σπάει την σιωπή της η 70χρονη συνοδός του σχολικού λεωφορείου, που κατηγορείται ότι ξέχασε το 4,5 ετών αγοράκι μέσα στο όχημα, επί 6 και πλέον ώρες, στην Κηφισιά.

Σπάει την σιωπή της η συνοδός του σχολικού λεωφορείου

Η συνοδός, όπως και ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου, κατηγορούνται για έκθεση σε κίνδυνο με βάση την δικογραφία που σχημάτισε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Η αστυνομία αναζητούσε τους δύο κατηγορούμενους έως χθες το βράδυ, όταν έληξε το αυτόφωρο, χωρίς αποτέλεσμα.

Η 70χρονη συνοδός, πάντως, μίλησε στο Star για τα όσα συνέβησαν. «Αυτό είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα. Το έβαζα δίπλα μου, γιατί το έβλεπα ότι το έπαιρνε ο ύπνος. Δεν ήθελε και λέω: “Άστο τώρα μην το πικραίνω συνέχεια”. Και πήγε εκεί και ξάπλωσε στη θέση και δεν φαινόταν. Κατέβηκαν ορισμένα, υπολόγισα ότι είχε κατέβει κι αυτό», ισχυρίζεται η συνοδός του σχολικού λεωφορείου.

Δείτε το βίντεο:

Ούτε όμως ο οδηγός κατάλαβε πως το παιδάκι είχε μείνει μέσα στο λεωφορείο. Συνέχισε την πορεία του και πάρκαρε το λεωφορείο σε αφύλακτο και υπαίθριο πάρκινγκ στην Κάτω Κηφισιά. Στη συνέχεια έφυγε και άφησε μόνο του και απροστάτευτο τον Βασιλάκη μέσα στο λεωφορείο.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρία οικογενειακού φίλου, το παιδάκι κατέβηκε από το λεωφορείο, βγήκε στον δρόμο και βλέποντας το περιβάλλον που δεν ήταν οικείο σ’ αυτό, την οδό Αχαρνών όπου έχει κίνηση, τρομοκρατημένο επέστρεψε μέσα στο λεωφορείο.

«Εκείνο δέθηκε με την ζώνη ξανά, δεν ήταν δεμένο από την αρχή και διάβαζε μέχρι να το βρουν. Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε μια πολύ ζεστή ημέρα, το παιδί με κλειστό αυτοκίνητο να σκάσει, η πόρτα ήταν ανοιχτή, με αποτέλεσμα κάποιος να ανοίξει κάτι να το απαγάγουν το παιδί. Θα μπορούσαν να ‘χα γίνει πάρα πολλά», λέει ο Γιώργος Κουντουμάδης, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου.

Η δήλωση του πατέρα του παιδιού

Ο πατέρας του παιδιού, που έχει ήδη κινηθεί νομικά, δήλωσε τα εξής:

«Πίσω από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του. Κατά τα άλλα, θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή για άμεση διερεύνηση τυχόν ευθυνών, προκειμένου να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την καταγγελία της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Νέα μεγάλη φωτιά τώρα: Ξέφυγε η κατάσταση – Τυλίχθηκε στις φλόγες και ένα πυροσβεστικό όχημα με εθελοντές

Οικογενειακή Τραγωδία: Μητέρα δεν άντεξε και πέθανε στο 40ήμερο μνημόσυνο του γιου της

Εκτακτο: Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Καίγεται πυροσβεστικό όχημα με εθελοντές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ