έκτακτο-ίος-μαθητές-τραυματίστηκαν-141932

Έκτακτο: Ίος – Μαθητές τραυματίστηκαν σε σχολική εκδρομή κατά την αποβίβαση από πλοίο

Ανάγνωση: 2'

Έξι μαθητές τραυματίστηκαν σήμερα, ενώ αποβιβάζονταν στο λιμάνι της Ίου από το πλοίο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» μετά από εκδρομή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό

Έξι μαθητές τραυματίστηκαν σήμερα, ενώ αποβιβάζονταν στο λιμάνι της Ίου από το πλοίο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Όπως έγινε γνωστό έπεσαν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες από τις κυλιόμενες σκάλες του πλοίου.

Ανάμεσά τους μία 14χρονη, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού για την παροχή πρώτων βοηθειών. Οι μαθητές έκαναν σχολική εκδρομή από τη Σαντορίνη στην Ίο.

«Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ίου, από εκπαιδευτικούς Γυμνασίου σχολείου της Θήρας που πραγματοποιούσε ημερήσια εκδρομή από την Θήρα στην Ίο, για περιστατικό ελαφρών τραυματισμών έξι μαθητών επιβαινόντων εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα.

Συγκεκριμένα, οι τραυματισμοί των έξι μαθητών προκλήθηκαν από πτώση στις κυλιόμενες σκάλες κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ίου, ενώ μία 14χρονη εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε αυθημερόν. Οι μαθητές, μετά το πέρας της εκδρομής τους στην Ίο, επιβιβάστηκαν σε έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Θήρα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου».

Η κυλιόμενη σκάλα ενεργοποιήθηκε χωρίς προειδοποίηση, αποκάλυψε ο Μανώλης Καραμολέγκος, διευθυντής του Γυμνασίου.

«Δεν υπήρχε κανένα μέλος του πληρώματος κοντά στην σκάλα για να καθοδηγήσει τα παιδιά, για να προσέχει εάν υπήρχε μπουτόν ασφαλείας το οποίο δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί. Προσπάθησαν οι καθηγητές να σταματήσουν αλλά δεν είναι γνώστες της κατάστασης. Ποιος ήταν υπεύθυνος; Πώς ενεργοποιήθηκε η σκάλα;» κατήγγειλε ο διευθυντής.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Οικογενειακή Τραγωδία: Μητέρα δεν άντεξε και πέθανε στο 40ήμερο μνημόσυνο του γιου της

Εκτακτο: Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Καίγεται πυροσβεστικό όχημα με εθελοντές

Καταστροφή στην πτηνοτροφική μονάδα στη Δωδώνη – Νεκρά πάνω από έξι χιλιάδες κοτόπουλα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ