δ-σαββόπουλος-τρίτη-φορά-ασθενεί-από-κ-66290

Δ. Σαββόπουλος: Τρίτη φορά ασθενεί από κορωνοιό -Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση

Ανάγνωση: 2'

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης που έχει δώσει σάρκα και οστά στη μουσική και το τραγούδι. Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι τώρα έχει κολλήσει 3 φορές τον ιό. Η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά όχι κρίσιμη.

Λίγα λόγια

Ο Διονύσης Σαββόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου 1944, ενώ κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και την Φιλιππούπολη. Είναι Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και τραγουδοποιός. Θεωρείται ο πρωτεργάτης της σχολής των Ελλήνων τραγουδοποιών, οι οποίοι γράφουν μουσική, στίχους και τραγουδούν οι ίδιοι τα τραγούδια τους.

Είναι σημαντικό πως γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τις πρώτες ημέρες του ως μουσικός και σύντομα έγινε πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Είχε συνδυάσει τη μουσική Αμερικανών μουσικών όπως του Μπομπ Ντίλαν και του Φρανκ Ζάπα με μακεδονική λαϊκή μουσική και πολιτικά διεισδυτικούς στίχους.

Επίσης,άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1964, και ήταν πολιτικά ενεργός σε όλη τη σταδιοδρομία του στη μουσική, με εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Μάνο Λοΐζο. Κατά τη διάρκεια της Χούντας φυλακίστηκε δύο φορές για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1967.

Έγραψε τραγούδια με πολιτικό, ρομαντικό αλλά και σκωπτικό περιεχόμενο. Έχει παρουσιάσει ακόμη το 1986-1987 τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο Ζήτω τo ελληvικό τραγoύδι.

Είναι τόσο ταλαντούχος που τα περισσότερα από τα τραγούδια του είναι γραμμένα από τον ίδιο, σε στίχους και μουσική.

“Χτυπήθηκε” από τον κόβιντ

Ο 79χρονος καλλιτέχνης νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο με την κατάστασή του να είναι σοβαρή ωστόσο δεν είναι διασωληνωμένος.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Διονύσης Σαββόπουλος τις τελευταίες μέρες ο γνωστός τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κόλλησε για τρίτη φορά κορονοϊό με αποτέλεσμα η υγεία του να επιβαρυνθεί σημαντικά.

Ο 79χρονος καλλιτέχνης νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο με την κατάστασή του να είναι σοβαρή ωστόσο δεν είναι διασωληνωμένος.

Πρόκειται, λοιπόν, για έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη που έχει συνεισφέρει πολλά στη μουσική και το τραγούδι. Ας ελπίσουμε πως ο Διονύσης Σαββόπουλος θα ξεπεράσει ξανά το θέμα υγείας του και όλα θα πάνε καλά.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Προσκυνήστε το είδωλο Καίτη Γαρμπή: Αποθεώθηκε στο twitter με το «Ελλάδα χώρα του φωτός» 30 χρόνια μετά τη Eurovision

“Λάκη είσαι δυνατός:” Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος

Στο νοσοκομείο η Ιωάννα Τούνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ