αληθινοί-ήρωες-το-ευχαριστώ-ασθενή-στ-68855

Αληθινοί ήρωες: Το ευχαριστώ ασθενή στη Βιργινία, νοσηλεύτρια που δίνει κουράγιο σε όσους υποβάλλονται σε δύσκολες θεραπείες

Ανάγνωση: 2'

Αυτή τη φορά έχουμε μια ιστορία από μια ασθενή που μας συγκινεί και μας θυμίζει τις ανθρώπινες αξίες μας. Η ασθενής από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύτηκε και μετά από όλα αυτά θέλει να περάσει το δικό της μήνυμα και να στείλει το δικό της ευχαριστώ. Νιώθει ευγνωμοσύνη απέναντι στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για όλα όσα της προσέφεραν. Κυρίως θέλει να ευχαριστήσει τη νοσηλεύτρια Βιργινία, έναν σπουδαίο άνθρωπο που δίνει κουράγιο στους ασθενείς που υποβάλλονται σε δύσκολες επεμβάσεις.

Η νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού,η Βιργηνία

H Bιργινία του 712, θα μπορούσε να είναι η θεία που όταν ήσουν παιδί σε φρόντιζε τις ώρες που έλειπε η μαμά σου ή η αδερφή που σου φέρνει ζεστή σούπα όταν είσαι κρυωμένος.

Φυσικά δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω. Ένας σπουδαίος άνθρωπος στον Ευαγγελισμό: Ένα ευχαριστώ στην Bιργινία του Ευαγγελισμού, νοσηλεύτρια που δίνει κουράγιο σε όσους υποβάλλονται σε δύσκολες θεραπείες Δεν την ξέρεις, δε σε ξέρει, και όμως μοιάζει να γνωρίζεστε χρόνια.

Όταν την βλέπω να σκύβει πάνω από τον κάθε ασθενή, με τόση καλοσύνη, μου θυμίζει την Νastassja Kinski από το «Faraway, So Close», μοιάζει σαν τους αγγέλους του Wim Wenders.

Είναι ο Άνθρωπος που για λίγες ώρες σε συντροφεύει, ακούει τα παράπονα σου, την αγωνία σου, κατανοεί την κούρασή σου. Είναι αυτή που ετοιμάζει το φάρμακο που ενδεχομένως θα σε κρατήσει στη ζωή, που σου χορηγεί το πολύτιμο αίμα κάποιου άλλου…

Ένα λάθος της μπορεί να αποβεί μοιραίο, και όμως είναι εκεί με τόση ψυχραιμία, υπομονή και υπευθυνότητα, για να φροντίσει ταυτόχρονα περίπου 10 ασθενείς. Οι καρέκλες της βραχείας νοσηλείας, δεν μένουν ποτέ άδειες, γεμίζουν και αδειάζουν από το πρωί ως το απόγευμα.

Η διοίκηση του Ευαγγελισμού θα πρέπει να είναι υπερήφανη για την Βιργινία και για όσες “Βιργινίες” έχει και να διευκολύνει και να αναγνωρίζει με κάθε τρόπο το έργο τους.

Σας ευχαριστούμε κα.Βιργινία, δεν γνωρίζω καν το επώνυμό σας.

Το μήνυμα αυτός της ασθενούς μας συγκινεί και μας παρακινεί να αναρωτηθούμε σχετικά με τη δική μας συμπεριφορά απέναντι σε άλλους ανθρώπους. Ας προσπαθήσουμε όλοι να ακολουθούμε καθημερινά το παράδειγμα της Κ. Βιργινίας.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Πήγε για εγχείρηση θυρεοειδή, πήγαν… όλα καλά και μετά από λίγο πέθανε: Νεκρός ο 27χρονος Νίκος, καταγγέλλει αμέλεια ο πατέρας του

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά

Φοιτήτρια στην Πάτρα νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα σε σοβαρή κατάσταση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ