το-θαύμα-έγινε-η-αγία-ζώνη-χάρισε-δίδυμ-155271

Το θαύμα έγινε: Η Αγία Ζώνη χάρισε δίδυμα σε ζευγάρι Παλαιστινίων

Ανάγνωση: 5'

Έκανα προσευχή και τους έδωσα κορδέλα ευλογημένη στην Αγία Ζώνη. Ήλθαν ξανά σε μένα έπειτα από 1 χρόνο με δίδυμα τέκνα.

θαύμα: Η Αγία Ζώνη χάρισε δίδυμα σε ζευγάρι

Η Αγία Ζώνη θεωρείται ένα από τα πιο ιερά και σημαντικά κειμήλια της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πρόκειται για τη ζώνη της Παναγίας, η οποία πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές και θαυματουργές ιδιότητες. Σύμφωνα με την παράδοση, η Αγία Ζώνη φυλάσσεται στη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος και συχνά εκτίθεται σε προσκύνημα από πιστούς.

Η Αγία Ζώνη έχει συνδεθεί με πολλές ιστορίες θαυμάτων και ευεργεσιών. Οι πιστοί καταφεύγουν σε αυτήν για βοήθεια και ίαση σε περιπτώσεις ασθενειών και δυσκολιών, ενώ υπάρχουν πολλές αναφορές για θεραπείες και άλλες ευλογίες που αποδίδονται στη δύναμή της.

Η Αγία Ζώνη δίνει δίδυμα σε οικογένεια Παλαιστίνιων.

Ακολουθεί η μαρτυρία – επιστολή:

Ευλογείτε,

Είμαι ο π. Γ.Τ. και είμαι ιερέας (ο οποίος ανήκω στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων) και είμαι ιερέας στον Ι.Ν. (*) της πόλης (*) στην Παλαιστίνη.

Πριν κάποια χρόνια ήρθε σε μένα ένα ζευγάρι το οποίο ήθελε να αποκτήσει άλλο ένα παιδί, έχουν άλλη μία κόρη ηλικίας 11 χρόνων τότε.

Προσπαθούσαν χρόνια αλλά δεν μπορούσαν να το πετύχουν.

Έκανα προσευχή και τους έδωσα κορδέλα ευλογημένη στην Τιμία Ζώνη. Ήλθαν ξανά σε μένα έπειτα ένα χρόνο με δίδυμα τέκνα.

Την ευχή σας.

π. Γ.

(*) τα πλήρη στοιχεία υπάρχουν στο αρχείο της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου

Παναγία Μυρτιδιώτισσα: Η εικόνα της κάθε βράδυ επέστρεφε μόνη της στις μυρτιές – Τα θαύματα & η μικρή εκκλησία

Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας πιθανολογείται πώς βρέθηκε στα Κύθηρα τον 14ο αιώνα.

Παναγία Μυρτιδιώτισσα: Η εικόνα της κάθε βράδυ επέστρεφε

Η εικόνα της Παναγίας όπως θέλει η παράδοση, βρέθηκε από έναν βοσκό ανάμεσα σε Μυρτιές.

Ο θρύλος θέλει στις 24 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 40 ημέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου, να εμφανίστηκε η Παναγία στον βοσκό και του είπε να ψάξει για την εικόνα που είχε έρθει σε εκείνο το μέρος πολλά χρόνια πριν. Ο βοσκός έπεσε στο έδαφος προσευχόμενος προς την Θεοτόκο και μόλις σηκώθηκε και γύρισε, είδε την εικόνα στα κλαδιά μιας μυρτιάς. Κλαίγοντας από χαρά, έφερε την εικόνα σπίτι του και είπε σε όλους τους φίλους και συγγενείς την ιστορία της εικόνας.

Όταν ξύπνησε την επόμενη ημέρα η εικόνα έλειπε και φοβήθηκε μήπως είχε κλαπεί. Οταν γύρισε με τα πρόβατά του στον τόπο της ανεύρεσης, είδε πάλι την εικόνα στα κλαδιά της μυρτιάς που την είχε πρωτοβρει. Δοξάζοντας τον Θεό, την πήρε πάλι σπίτι του, αλλά την νύχτα η εικόνα εξαφανίστηκε όπως και την πρώτη φορά. Όταν η εξαφάνιση και επανεμφάνιση της εικόνας συνέβη και τρίτη φορά, κατάλαβε ότι ήταν θέλημα της Μητέρας του Θεού η εικόνα να παραμείνει εκεί που είχε πρωτοβρεθεί.

Θαυματουργή η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα και η εικόνα της

Μια μικρή εκκλησία χτίστηκε εκεί που βρέθηκε η εικόνα και ονομάστηκε Μυρτιδιώτισσα. Το κτήριο μεγάλωσε με τα χρόνια και πολλά θαύματα λέγεται πως συνέβησαν εκεί.

Οπως αναφέρει η wikipedia στο τέλος του 16ου αιώνα, ο Θεόδωρος Κουμπριανός, ένας απόγονος του βοσκού που βρήκε την εικόνα, ζούσε στο χωριό Κουσουμάρι. Ήταν παράλυτος, αλλά πίστευε ακράδαντα ότι η Μητέρα του Θεού θα τον θεράπευε. Κάθε χρόνο, στις 24 Σεπτεμβρίου, έστελνε ένα μέλος της οικογένειάς του να ανάψει ένα κερί στην Χάρη της γι’αυτόν. Μια χρονιά ζήτησε να τον πάνε μέχρι την Χάρη της, για να την προσκυνήσει ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας, ακούστηκε έντονος θόρυβος από την κατεύθυνση της θάλασσας. Το εκκλησίασμα έτρεξε να φύγει, πιστεύοντας ότι επιτίθονταν πειρατές. Ο παραλυτικός ζήτησε την βοήθεια της Παναγίας και έξαφνα άκουσε μια φωνή από την εικόνα να του λέει να σηκωθεί και να τρέξει να σωθεί. Σηκώθηκε, περπάτησε, σύντομα άρχισε να τρέχει και πρόφτασε τους συγγενείς του, που καταχάρηκαν βλέποντας το θαύμα. Ο θόρυβος δεν προερχόταν από επιδρομή πειρατών και όλοι τότε κατάλαβαν ότι ο θόρυβος ήταν σημείο της Θείας Πρόνοιας, ώστε ο παραλυτικός να μείνει μόνος του στην εκκλησία με την εικόνα.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα στα Κύθηρα γίνεται πανηγυρικός εορτασμός στη Μονή Μυρτιδίων όπου φυλάσσεται η εικόνα με παρουσία πλήθους κόσμου. Η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα είναι και η πολιούχος της Πύλου.

Σήμερα με το όνομα αυτό ονομάζονται εκκλησίες, μονές και γενικά οι εικόνες με παράσταση της Παναγίας με μυρτιές.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Παντρεύτηκα μια απελπισμένη γυναίκα 17 χρόνια μεγαλύτερή μου για να της «φάω» τα λεφτά. Στα 30 μου έχω περιουσία»

Συγκίνηση: Σκυλάκος περιμένει έξω από το Νοσοκομείο Τρικάλων τον άνθρωπό του που έχει πεθάνει

Τραγωδία: Ξέχασε τη 2χρονη στο κάθισμα του αυτοκινήτου για πάνω από 3 ώρες – Δεν άντεξε στους 42ο Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ