μητέρα-δεν-αφήνει-τους-παππούδες-να-αγ-153684

Μητέρα δεν αφήνει τους παππούδες να αγκαλιάζουν τα εγγόνια τους – «Σας το απαγopεύω χωρίς την άδειά μου»

Ανάγνωση: 4'

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δημοσίευσε μία νεαρή μητέρα στο TikTok.

Ιστορία: Μητέρα δεν αφήνει τους παππούδες να αγκαλιάζουν τα εγγόνια τους

Πιο συγκεκριμένα, η Αυστραλιανή μαμά, Brittany Baxter, μοιράστηκε μια σειρά βίντεο στο TikTok όπου εξέφρασε πώς οι παππούδες της κόρης της ξεπερνούν τα όρια που καθορίζει για το παιδί της. Αγνοούν το «όχι» της εγγονής τους και την φιλούν και την αγκαλιάζουν ούτως ή άλλως. Ή νιώθουν πληγωμένοι που το παιδί δεν θέλει στοργή εκείνη τη στιγμή.

Πολλοί άνθρωποι υποστήριξαν τη Brittany για το γεγονός ότι επιβάλλει αυστηρά όρια και διδάσκει την κόρη της την σημασία της συγκατάθεσης και την αυτονομία του σώματος. Ωστόσο, άλλοι ήταν πιο επικριτικοί για αυτήν την προσέγγιση. Αφού η συγκατάθεση είναι ένα περίπλοκο θέμα προς συζήτηση καθώς δεν εκφράζεται πάντα ανοιχτά και ενδέχεται να υπονοείται και σιωπηρή.

Η Aυστραλιανή μαμά Brittany εξήγησε γιατί οι παππούδες δεν μπορούν να αγκαλιάσουν και να φιλήσουν την κόρη της χωρίς συγκατάθεση.

Η Routledge Encyclopedia of Philosophy επισημαίνει ότι η συναίνεση μπορεί να δοθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να ποικίλουν από εντελώς άμεσοι και προφανείς στο εντελώς αντίθετο. Ωστόσο, για να αποκτήσει η συγκατάθεση τη «δεσμευτική δύναμη», πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια. Αυτές οι προϋποθέσεις (οι οποίες πρέπει να πληρούνται για να είναι η συγκατάθεση) είναι: γνώση, πρόθεση, ικανότητα, επιθυμία και αποδοχή περιεχομένου.

Μαμά από την Αυστραλία απαγορεύει στους παππούδες να αγκαλιάζουν τα εγγόνια τους

«Σε τυπικές περιπτώσεις, η συγκατάθεση ενός ατόμου για πράξεις άλλου ατόμου αφαιρεί τυχόν ηθικές ή νομικές αντιρρήσεις ή ευθύνες για την εκτέλεση αυτών των πράξεων», γράφει η Routledge Encyclopedia of Philosophy.

Η μαμά εξήγησε επίσης πώς να αντιμετωπίσει αντιπαραθέσεις που θα προκύψουν φυσικά λόγω αυτού του στυλ γονικής μέριμνας σε ένα άλλο βίντεο.

Επιπροσθέτως, η Brittany υπογράμμισε πόσο ζωτικής σημασίας είναι να υποστηρίζουμε και να μην παραδίδουμε τις απόψεις άλλων ανθρώπων σχετικά με το πώς πρέπει να αναθρέψεις το παιδί σου. Ακόμα κι αν είναι μέλη της οικογένειας που αγαπάτε και σέβεστε.

Η Αυστραλιανή μαμά αντιμετώπισε επικριτικά όσους την σχολίασαν αρνητικά, αναρωτώμενη αν ρώτησαν ποτέ το παιδί τους εάν θέλουν αγκαλιές και φιλιά από τους συγγενείς τους.

Η Brittany εστίασε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι γονείς της και η μητριά της περιμένουν την συγκατάθεση της εγγονής τους το 98 τοις εκατό των φορών και στην πραγματικότητα ρωτούν αν θέλει μια αγκαλιά, σεβόμενοι πλήρως την απόφασή της. Είναι οι άλλοι παππούδες με τους οποίους έχει πρόβλημα.

Πήγε επίσης στην Αυστραλιανή τηλεόραση και είπε ότι υπήρξε ανάμικτη απάντηση στα βίντεό της.

«Πολλοί άνθρωποι είναι πολύ εξοργισμένοι πράγμα που καταλαβαίνω, πολλοί έχουν παρεξηγήσει το νόημα του μηνύματος που προσπαθώ να περάσω. Αλλά πολλοί είναι εκείνοι που το υποστήριξαν και αυτό ήταν καταπληκτικό».

Τα σχόλια των ακολούθων για τις μεθόδους της μητέρας

Μετάφραση: «Πάντα ρωτάω μπορώ να έχω μια αγκαλιά ή ένα φιλί αλλά σπάνια αρνούμαι.»

Μετάφραση: «Ελπίζω να κάνει ένα tik tok βίντεο σε 15 χρόνια από τώρα για να συζητήσει τις αρνητικές επιδράσεις από την έλλειψη συναισθηματικής σύνδεσης που θα αντιμετωπίζουν τα παιδιά της στην ζωή τους».

Συμφωνείτε με αυτό το στυλ ανατροφής; Πιστεύετε ότι τα μαθήματα σχετικά με τη συγκατάθεση πρέπει να ξεκινούν από τη γέννηση ή πρέπει οι γονείς να περιμένουν μέχρι τα παιδιά τους να μεγαλώσουν λίγο περισσότερο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μητέρα που έχασε 2 παιδιά και σύζυγο στο Μάτι: «Να νιώθετε ευγνωμοσύνη για όσα έχετε»

«Ποια είσαι εσύ; – Είμαι η έγκυος γυναίκα του»: Τον έπιασε στα πράσα με άλλη στην παραλία και τον ξεφτίλισε στο Tik Tok

Ο «παχύτερος άντρας στην Ελλάδα» που ζύγιζε 310 κιλά, έχασε τα 210 και πλέον μοιάζει εντελώς άλλος άνθρωπος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ