μεγαλείο-ψυχής-ομογενής-έκανε-το-καλύ-155673

Μεγαλείο ψυχής: Ομογενής έκανε το καλύτερο δώρο στον εθελοντή που έχασε το σπίτι του όσο έσβηνε φωτιές

Ανάγνωση: 3'

Την ώρα που η φωτιά μαινόταν στην Πλάκα Κερατέας, ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης, ο Αλέξανδρος, έδινε μάχη με τις φλόγες, αδιαφορώντας για την προσωπική του απώλεια. Ο ίδιος έχασε το σπίτι και το αυτοκίνητό του, καθώς η φωτιά τα κατέστρεψε ολοσχερώς, όμως με ψυχραιμία και ικανοποίηση δήλωσε: «τουλάχιστον έσωσα τις περιουσίες των άλλων».

Ένας Ήρωας: Εθελοντής Δασοπυροσβέστης: Η Ιστορία του Αλέξανδρου

Ο Αλέξανδρος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, ζει από χθες την απόλυτη τραγωδία καθώς έχασε το σπίτι του. Ωστόσο, η αφοσίωσή του στο έργο της κατάσβεσης πυρκαγιών δεν κάμφθηκε ούτε στιγμή. Με αυταπάρνηση συμμετέχει κάθε καλοκαίρι ως εθελοντής δασοπυροσβέστης, προσπαθώντας να προστατέψει τις περιουσίες και τις ζωές των άλλων. Την Κυριακή 1 Ιουλίου, ενώ προσπαθούσε να σώσει ξένες περιουσίες στην Κερατέα, το σπίτι του καταστράφηκε από τη φωτιά.

Τώρα, ο Αλέξανδρος και η οικογένειά του βρίσκονται χωρίς στέγη, αντικρίζοντας μόνο στάχτες από την παλιά τους ζωή. Παρά την προσωπική του καταστροφή, η αποφασιστικότητά του να βοηθήσει τους άλλους παραμένει ακλόνητη, δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής του.

«Δεν μετανιώνω», λέει ο ίδιος στο STAR, με την ιστορία του να προκαλεί κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Πλέον, πάνω από τις στάχτες ο Αλέξανδρος Τυφλίδης βλέπει τη ζωή του, τις αναμνήσεις από το σπίτι του που του άφησε η γιαγιά του σαν ταινία. Κόποι και όνειρα χρόνων χάθηκαν σε ένα απόγευμα στη φωτιά της Κερατέας. «Εγώ εκείνη τη στιγμή που καιγόταν το σπίτι μου έδινε μεγάλη μάχη να σώσουμε άλλα σπίτια μαζί με συναδέλφους. Πήγαμε να καούμε εδώ πίσω στο Μαρκάτι. Αυτό είναι μια χαρά για μας γιατί σώσαμε άλλα σπίτια», λέει ο ίδιος.

Ομογενής Προσφέρει το Σπίτι του

Μέσα από την καταστροφή όμως ξεπήδησε και η ελπίδα. Ομογενής από τον Καναδά, μόλις έμαθε για το δράμα του Αλέξανδρου αποφάσισε να προσφέρει το σπίτι του στα Νότια Προάστια.

«Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το βλέπεις στην τηλεόραση είναι τόσο συγκινητικό που αισθάνεσαι ότι κάτι πρέπει να κάνεις. Υπάρχει αυτό το κτίριο, είναι στην Άνω Γλυφάδα το οποίο δεν κατοικείται, είναι άδειο έτσι κι αλλιώς οπότε αν ο κύριος Τυφλίδης ενδιαφέρεται, τον βολεύει μπορεί να το δει και να αποφασίσει. Με μεγάλη μας χαρά! Νομίζω ότι ενδείκνυται να πάει να μείνει ο άνθρωπος εκεί» ανέφερε σχετικά ο ομογενής.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Παντρεύτηκα μια απελπισμένη γυναίκα 17 χρόνια μεγαλύτερή μου για να της «φάω» τα λεφτά. Στα 30 μου έχω περιουσία»

Συγκίνηση: Σκυλάκος περιμένει έξω από το Νοσοκομείο Τρικάλων τον άνθρωπό του που έχει πεθάνει

Τραγωδία: Ξέχασε τη 2χρονη στο κάθισμα του αυτοκινήτου για πάνω από 3 ώρες – Δεν άντεξε στους 42ο Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ