δε-θέλω-να-πεθάνω-νέος-σαν-η-απόλυτη-149976

“Δε θέλω να πεθάνω νέος σαν..” Η απόλυτη τραγική ειρωνεία για τον Μάικλ Μόσλεϊ – Τι είχε δηλώσει στην τελευταία του συνέντευξη

Ανάγνωση: 3'

Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις που παραχώρησε ο παρουσιαστής του BBC, Μαίκλ Μόσλεϊ, μάλιστα πιθανώς και η τελευταία του, πριν τον απρόσμενo θάνατο του σε ηλικία 67 ετών στη Σύμη, είχε δηλώσει ότι η επιθυμία του να φροντίσει την υγεία του προήλθε από το γεγονός ότι δεν ήθελε να πεθάνει «νωρίς», όπως ο πατέρας του, που έζησε μέχρι τα 74 του.

Σύμη: Τι είχε δηλώσει στην τελευταία του συνέντευξη

Μιλώντας, γύρω στα τέλη Απριλίου για τα κίνητρά του, σχολίασε ότι ο πατέρας του Μπιλ δεν έζησε «να δει τα εγγόνια του να μεγαλώνουν».

«Σκέφτηκα ότι αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να ακολουθήσω», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο θάνατος του πατέρα του του στοίχισε

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών, του οποίου η τηλεοπτική σειρά περιελάμβανε συμβουλές από ηλικιωμένους «superagers» για το πώς να παραμένει κανείς νέος, είχε εξηγήσει ότι ο πατέρας του, τραπεζίτης, μετά τα 50 του εμφάνισε διαβήτη, όπως και ο ίδιος. «Ο μπαμπάς μου όταν συνταξιοδοτήθηκε βασικά καθόταν στον καναπέ και έβλεπε αθλητικά και αυτό ήταν πολύ κακό για εκείνον», είχε πει στην Telegraph ο Μόσλεϊ.

Σε μία από τις εμπνευστικές στήλες του στην Daily Mail ο γκουρού της υγείας εξήγησε λεπτομερώς πως τα τελευταία χρόνια του πατέρα του «καταστράφηκαν» από επεμβατικό χειρουργείο αφαίρεσης προστάτη, αφότου σε μία εξέταση αίματος διαπιστώθηκαν αυξημένα επίπεδα PSA. «Στην πραγματικότητα πέθανε από άσχετη καρδιακή ανεπάρκεια αρκετά χρόνια μετά από την εγχείρηση», έγραψε ο Δρ. Μόσλεϊ σε ένα άρθρο το οποίο αναπαρήγαγε και η Daily Mail.

Αποφασισμένος να μάθει από την απώλεια του πατέρα του και μετά την δική του διάγνωση με διαβήτη τύπου 2 το 2012, ο Μόσλεϊ άλλαξε την διατροφή του επιτυγχάνοντας τόσο να νικήσει την ασθένεια αλλά και να εμπνεύσει αμέτρητους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του με το πρόγραμμα διατροφής 5:2.

Εξηγώντας πώς τον ώθησε να δημιουργήσει αυτό που πιθανά είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά του, ο Μόσλεϊ είπε: «Όταν ο γιατρός μου μου είπε ότι πρέπει να ξεκινήσω φαρμακευτική αγωγή, δεν έπρεπε να είναι σοκ, γιατί ο πατέρας μου εμφάνισε διαβήτη περίπου στην ίδια ηλικία».

«Και μετά πέθανε. Δεν θα έπρεπε να σοκαριστώ, αλλά σοκαρίστηκα, είχα δει τι είχε συμβεί στον πατέρα μου», είπε στην εφημερίδα.

«Ήταν 74 ετών όταν πέθανε, που είναι νέος με τα σημερινά δεδομένα. Δεν είδε τα εγγόνια του να μεγαλώνουν. Σκέφτηκα ότι αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να ακολουθήσω». Επηρεασμένος από την πρόωρη απώλεια του πατέρα του, ο Δρ. Μόσλεϊ αρνούταν να σκεφτεί την συνταξιοδότηση. «Είμαι 67 και πολλοί φίλοι μου έχουν συνταξιοδοτηθεί», ανέφερε.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Έσπασε τη σιωπή της: Συντετριμμένη η σύζυγος του διάσημου παρουσιαστή που πέθανε στη Σύμη, θρήνος παγκοσμίως

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ