γιώργος-γεωργίου-οι-δύο-γάμοι-η-σπάνια-70154

Γιώργος Γεωργίου: Οι δύο γάμοι, η σπάνια ασθένεια, ο θάνατος του γιου του, το πνευμονικό οίδημα και ο θάνατος του

Ανάγνωση: 5'

Ο Γιώργος Γεωργίου έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 71 του χρόνια. Είχε γεννηθεί στα Πετράλωνα στις 26 Μαΐου 1952. Ήταν συμμαθητής στο ίδιο θρανίο με τον μετέπειτα επίσης γνωστό αθλητικογράφο Κώστα Καίσαρη. Έκανε λαμπρή καριέρα και η ζωή του είχε πολλές οικογενειακές δυσκολίες και περιπέτειες υγείας.

Οι δύο γάμοι, τα δύο παιδιά και ο θάνατος του γιου του, Τάσου

Ο Γιώργος Γεωργίου έχει ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας δύο φορές. Η πρώτη ήταν το 1980 με τη Μαρία και το 1997 την τωρινή του σύζυγο Ευγενία. Ο ίδιος είχε πει σχετικά: “Η Μαρία ήταν η καψούρα μου η μεγάλη. Στη ζωή δεν τρως πολλές καψούρες. Το ’97 γνώρισα στο κανάλι την Ευγενία, και αυτή δημοσιογράφος.

Με τη δεύτερη γυναίκα μου είχαμε 24 χρόνια διαφορά. Αλλά από τότε που βρήκα αυτό το κορίτσι τι να πω, ήταν πολύ γουρλού. Τα πράγματα απογειώθηκαν. Δηλαδή καλά πήγαιναν, αλλά μετά από αυτήν έπιασα ταβάνι. Τι ταβάνι, ουρανό!”, είχε πει ο δημοσιογράφος.

Έχει αποκτήσει με καθεμιά από τις δύο συζύγους του από ένα παιδί, τον Τάσο (ο οποίος γεννήθηκε το 1982 και απεβίωσε το 2017 λόγω της σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται “Αταξία Φρίντριχ”) και την Σταυρούλα (γενν. 1998) αντίστοιχα. Η ασθένεια που έστειλε στον τάφο τον γιο του είναι μια κληρονομική πάθηση, που “χτυπά” εγκέφαλο, νωτιαίο μυελό και περιφερειακά νεύρα.

Ο Γιώργος Γεωργίου είχε μιλήσει στον Θοδωρή Αθερίδη και την εκπομπή “Αργά” για τη σκληρή μάχη που έδινε ο γιος του, ο οποίος βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο. “Ο γιος μου αρρώστησε το 1992 με μια πολύ σπάνια και ανίατη ασθένεια. Τον πήγα στην Αγγλία και μου είπαν πως έπασχε από μια σπάνια ασθένεια που εμφανίζεται μια φορά στο 1,5 εκατομμύριο παιδιά και ονομάζεται Φρίντριχ”, είχε δηλώσει.

Ο ίδιος μάλιστα, είχε αποκαλύψει πως η ασθένεια που εμφανίστηκε στον γιο του ήταν κληρονομική: “Είναι κληρονομική η ασθένεια. Εγώ και η μητέρα του είμαστε φορείς της ασθένειας. Ο γιος μου είναι τώρα 33 χρόνων, έχουν παραλύσει τα πόδια του και είναι σε αναπηρική πολυθρόνα”, είχε αναφέρει, δηλώνοντας πως μόλις έμαθε για την κατάσταση του παιδιού του από τους γιατρούς άσπρισαν τα μαλλιά του σε ένα βράδυ είχε τονίσει στο πλαίσιο της συνέντευξής του.

Ωστόσο, ο Τάσος Γεωργίου, μετά το δύσκολο αγώνα που έδωσε, δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή στα 35 του χρόνια. Η κηδεία του γιου του γνωστού δημοσιογράφου είχε γίνει στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η καριέρα στη δημοσιογραφία

Η πρώτη ενυπόγραφη παρουσία στην έντυπη δημοσιογραφία του Γιώργου Γεωργίου καταγράφηκε σε πολύ νεαρή ηλικία, στην εβδομαδιαία Παναθηναϊκή Φλόγα στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας Ο Φίλαθλος του εκδότη Γιώργου Κουρή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη, ενώ έχει συνεργαστεί και με τα περιοδικά Σύγχρονος Αθλητισμός και Forza. Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Τα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού

Ο Γιώργος Γεωργίου δηλώνει οπαδός του Απόλλωνα Αθηνών αλλά στον Φίλαθλο τη δεκαετία του ’80 έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, πολλές φορές με επικριτικό και δηκτικό τρόπο (γενικότερο χαρακτηριστικό του Φιλάθλου εκείνα τα χρόνια).Τον χαρακτηρίζει η αντικειμενικότητα και η τάση του να τα λέει «έξω απ’ τα δόντια», ασκώντας κριτική σε θεσμούς, πρόσωπα και καταστάσεις του αθλητισμού και κυρίως του ποδοσφαίρου.

Η εκπομπή Το Καφενείο των Φιλάθλων, τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 του Γιώργου Κουρή και ραδιοφωνικά στον Sprint FM, υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο. Η τηλεοπτική του εκπομπή έχει κατά καιρούς φιλοξενηθεί στους σταθμούς Alpha, Channel 9, Τηλεάστυ, Extra 3 και Kontra Channel.

Η επαγγελματική πορεία

Από το 2008 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8 Τον Μάρτιο του 2010 ανακοίνωσε ξαφνικά την αποχώρησή του από την ενεργό δημοσιογραφία, απόφαση την οποία ανακάλεσε μία ημέρα αργότερα, αποδίδοντάς την σε προσωπικούς και όχι επαγγελματικούς λόγους.

Το πνευμονικό οίδημα

Το 2018 ο Γιώργος Γεωργίου είχε μπει στην εντατική εξαιτίας του πνευμονικού οιδήματος που είχε υποστεί. Ευτυχώς το ξεπέρασε. Ωστόσο, 5 χρόνια μετά ήρθε το τέλος του.

Κλείνοντας, ήταν ένας σπουδαίος αθλητικός δημοσιογράφος με λαμπρή καριέρα. Είχε πολλούς φαν. Η οικογενειακή του ζωή ήταν δύσκολη και ο θάνατος του γιου του τον στιγμάτισε μέχρι το τέλος του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ