στέφανος-κασσελάκης-προσευχόμουν-σ-155965

Στέφανος Κασσελάκης: «Προσευχόμουν στον Όσιο Δαυίδ να μην είμαι γκέι» – Το μοναστήρι που βαφτίστηκε

Ανάγνωση: 4'

Η μονή του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια είναι το μοναστήρι που μετατράπηκε σε καταφύγιο ψυχής του όταν ο Στέφανος Κασσελάκης βίωνε δύσκολες στιγμές στην εφηβεία του.

Στέφανος Κασσελάκης: Όσα αποκάλυψε

Η δημόσια παραδοχή της σεξουαλικότητας του, ήρθε μέσα από μια πορεία που δεν ήταν εύκολη. Περίπου 20 χρόνια νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης προσευχόταν να μην είναι γκέι…

«Θυμάμαι την εποχή του πανεπιστημίου να έρχομαι εδώ στην Εύβοια, στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, όπου έχω βαφτιστεί, και να προσεύχομαι να έχει καλά τους δικούς μου και να μην είμαι γκέι. Ναι, προσευχόμουν να μην είμαι γκέι. Δεν έχω καλές αναμνήσεις από την εφηβεία» δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή.

Τα όσα είπε στην εφημερίδα είναι ενδεικτικά για τα δύσκολα εφηβικά χρόνια του 35χρονου νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στα 14 του, το φιλμ της ζωής του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ασπρόμαυρο. Σχεδόν 20 χρόνια μετά, τίποτα δε θυμίζει το παιδί που ο ίδιος περιγράφει πως ήταν.

«Σκέφτομαι το πώς ήμουν στα 14 και δεν βλέπω ένα χαρούμενο και ανέμελο παιδί. Όταν ήμουν μικρός, επηρεασμένος και από τον μεγαλύτερο αδελφό μου, ακολουθούσα ένα πιο “μαθηματικό” πρότυπο, ας πούμε πιο “μονοκόμματο”. Μόνο όταν πήγα στο Phillips Academy, στη Βοστώνη, ανακάλυψα ότι μου αρέσουν και άλλα πράγματα, οι ξένες γλώσσες, για παράδειγμα, ή η Ιστορία ή το ντιμπέιτ. Όλα αυτά με άνοιξαν ως άνθρωπο, έγινα εκπρόσωπος της μαθητικής μας κοινότητας, αν και βαθιά μέσα μου συνέχιζα να είμαι ένας μάλλον εσωστρεφής έφηβος»

Κι αν για πρώτη φορά η ελληνική πολιτική καταγράφει έναν ανοιχτά γκέι πολιτικό αρχηγό και μάλιστα παντρεμένο με τον σύντροφο του, τα βήματα του Στέφανου Κασσελάκη για την αποδοχή του εαυτού του μετρούν μόλις 4 χρόνια.

«Το πρώτο μου coming out έγινε στα 31 μου, όταν το είπα στον Tyler. Το είχα θάψει ως ζήτημα. Είχα και σχέση με μια κοπέλα από τα 21 μέχρι τα 26, μετά το πανεπιστήμιο. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως bi, απλώς κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο ρευστά. Όσο όμως μεγάλωνα τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα τον προσανατολισμό μου. Μάλιστα, το οξύμωρο ήταν ότι είχα καλή σχέση με την κοπέλα. Έτσι το 2019, πήρα την απόφαση να ζητήσω βοήθεια και να απευθυνθώ σε άτομα ψυχικής υγείας με εμπειρία στα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα.

Το σημαντικό είναι ότι το αποδέχτηκαν. Η μητέρα μου στην αρχή, αν και καθηγήτρια στην οδοντιατρική σχολή στο UPENN με εμπειρία στο diversity training, είχε την αντίδραση πως «ΟΚ, περνάς μια φάση». Ο πατέρας μου για 2-3 εβδομάδες απλά δεν ήθελε να μιλήσει για το θέμα. Δεν ήθελε να κάνουμε καμία συζήτηση επ’ αυτού. Ευτυχώς, όμως, αυτό δεν κράτησε πολύ. Έκτοτε, λατρεύουν τον Tyler, η μητέρα μου άλλο που δεν θέλει από το να κάνουμε παιδιά και να μπορεί να έρχεται να μας βοηθάει.

Κάποια στιγμή και αφού κάναμε παρέα, τον θυμάμαι να προσπαθεί να με ψαρέψει. Ρώτησε τη γνώμη μου για τα παιδιά. Του απάντησα πως κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω. Στη συνέχεια μου εξήγησε ότι στη δική του την περίπτωση είναι κάτι που πρέπει να το σχεδιάσεις καλά. Κατάλαβα τι εννοούσε. «Γιατί λες μόνο για την δικιά σου περίπτωση; Και στη δική μου περίπτωση» αποκρίθηκα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το είπα ανοιχτά» είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του στο περιοδικό Antivirus ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και κάπως έτσι οι προσευχές στον όσιο Δαυίδ δεν εισακούστηκαν. Ο Στέφανος Κασσελάκης στα 35 του, δηλώνει ένας περήφανος γκέι άνδρας που για πρώτη φορά κατακτά θεσμική θέση στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Δείτε το video

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Στέφανου Κασσελάκη στην Αμερική – Έχει ιδιωτική λίμνη και φάρμα ζώων

Κυκλοφόρησαν τα ευχάριστα για τον Στέφανο Κασσελάκη: Έτοιμος να γίνει πατέρας με τον σύντροφό του, Τάιλερ

Μαθεύτηκε η τιμή: Η υπερλούξ σουίτα Κασσελάκη-Τάιλερ με θέα Ακρόπολη & μαρμάρινο τζακούζι “ξεχειλίζει” πολυτέλεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ