επιστρέφει-κάνει-έξαλλους-τους-χρήσ-128460

Επιστρέφει & κάνει έξαλλους τους χρήστες: Η νέα λειτουργία του facebook …από τα παλιά που δεν αντέχει κανείς

Ανάγνωση: 4'

Αυτοί που χρησιμοποιούσαμε το Facebook από την αρχή θα θυμόμαστε σίγουρα τα Pokes, τα οποία ήταν πριν σημάδι κατατεθέν του κοινωνικού δικτύου. Το να κάνεις poke σε κάποιον ήταν ένας τρόπος εκδήλωσης συμπάθειας ή ενδιαφέροντος προς άλλους χρήστες. Πάνω που είχαμε σχεδόν ξεχάσει αυτή τη λειτουργία, φαίνεται πως ετοιμάζεται να επιστρέψει δριμύτερη..

Facebook: Επιστρέφει το πιο εκνευριστικό χαρακτηριστικό

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Meta στο Threads, παρατηρήθηκε ότι η χρήση του Poke αυξήθηκε 13 φορές περισσότερο τον τελευταίο μήνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Meta διευκόλυνε την εύρεση των Pokes μέσω της αναζήτησης, ενισχύοντας έτσι τη χρήση τους. Επιπλέον, βελτίωσε τις προτάσεις της πλατφόρμας σχετικά με τους χρήστες που μπορούμε να κάνουμε Poke.

Η εταιρία αναφέρει ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες, ηλικίας 18-29 ετών, πιθανόν δεν είχαν λογαριασμό στα πρώιμα χρόνια του Facebook. Τα Pokes ήταν τότε δημοφιλή και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα προφίλ, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να σκουντήξει το προφίλ μας.

Το poke είναι ένας εύκολος η εκνευριστικός τρόπος να πείτε “γεια” σε ένα φίλο σας!

Τα τελευταία 8+ χρόνια, η δυνατότητα του poke στο Facebook αφαιρέθηκε από τα προφίλ και μπορούσε να γίνει μόνο μέσω της εφαρμογής Pokes. Τώρα, όμως, το Facebook φαίνεται ότι θα επαναφέρει τη δυνατότητα αυτή, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Σύμφωνα με την πλατφόρμα, το poke είναι ένας εύκολος τρόπος να πείτε “γεια” σε ένα φίλο σας!

Σε μια ώρα πήγε να χάσει τα πάντα: Το ασύλληπτο ποσό που έχασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ από το μπλακ άοuτ Facebook & Instagram

Το μπλακ άουτ σε Facebook, Instagram και άλλα social media της εταιρείας Meta, χθες, Τρίτη, το απόγευμα, προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ειδικότερα, η διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών στα συγκεκριμένα social media, σε όλο τον κόσμο, για μερικές ώρες, η οποία αρχικά αποδόθηκε σε τεχνικό πρόβλημα, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις επικοινωνίας, αφού εκτιμάται πως επηρέασε σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη.

Μετά από μία ώρα, το πρόβλημα άρχισε να επιλύεται σταδιακά, αλλά πλέον η εταιρεία έχει να διαχειριστεί την οικονομική ζημία που προκάλεσε η εν λόγω δυσλειτουργία, καθώς είχε ως αποτέλεσμα η αποτίμηση της Meta να πέσει κατά το ποσό των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το συγκεκριμένο ποσό μπορεί να ακούγεται και είναι τεράστιο, όμως, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μονάχα το 1,5% της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας.

Μπλακ άουτ σε Facebook και Instagram

Η συγκεκριμένη οικονομική αποτυχία αναδεικνύει τον τεράστιο αντίκτυπο των τεχνικών διαταραχών στους τεχνολογικούς κολοσσούς και τους ενδιαφερόμενους φορείς τους.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Andy Stone, μέσα από το Χ, υπογράμμισε ότι «Νωρίτερα σήμερα, ένα τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε στους ανθρώπους δυσκολία πρόσβασης σε ορισμένες από τις υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό για όλους όσοι επηρεάστηκαν και ζητάμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία».

Από την πλευρά της, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι: «To Facebook θα είναι σύντομα και πάλι κοντά σας. Προς το παρόν, το Facebook είναι εκτός λειτουργίας, για λόγους συντήρησης. Σε λίγα λεπτά, όμως, θα μπορείτε και πάλι να συνδεθείτε. Στο μεταξύ, διαβάστε περισσότερα για το λόγο που βλέπετε αυτό το μήνυμα. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή που δείχνετε όσο κάνουμε βελτιώσεις στον ιστότοπο».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Προβλήματα ξανά σε Facebook, Instagram και Messenger – Τι συμβαίνει πραγματικά

Έπεσε το facebook, προβλήματα στο instagram – Εκατομμύρια χρήστες & επιχειρήσεις νόμιζαν πως έχουν μπλoκαριστεί

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Έρχεται συνδρομή σε Facebook και Instagram;- Αυτό είναι το σενάριο που εξετάζεται

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ