απόστολος-λύτρας-ποιος-είναι-ο-κουμπά-151127

Απόστολος Λύτρας: Ποιος είναι ο κουμπάρος του, Σπύρος Δημητρίου, που τον υπερασπίστηκε στο δικαστήριο

Ανάγνωση: 3'

Οι υπόλοιποι που εμφανίστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Απόστολου Λύτρα ήταν η πρώην σύζυγός του και μία από τις κόρες του

Απόστολος Λύτρας: Ποιος είναι ο κουμπάρος του, Σπύρος Δημητρίου

Τον Οκτώβριο του 2020 ο Σπύρος Δημητρίου ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Κουμπάροι τους ήταν ο Απόστολος Λύτρας και η Σάννυ Μπαλτζή. Δυόμισι χρόνια μετά, το ζευγάρι μπορεί να χώρισε, αλλά οι δύο ποινικολόγοι διατήρησαν τη φιλία τους.

Ακλόνητη απόδειξη είναι ότι ο Σπύρος Δημητρίου, παρουσιάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Απόστολου Λύτρα στην υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του, καθώς, όπως παραδέχτηκε δημοσίως ο Απόστολος Λύτρας, εκείνος ήταν που την χτύπησε.

O δικηγόρος – ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου διατηρεί το δικηγορικό του γραφείο στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris 1 της Σορβόννης και στην Ecole Normale Superieure. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον τύπο και σε νομικά περιοδικά. Αποτελεί μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και είναι αντιπρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Ειδικεύεται στο ποινικό δίκαιο, και πιο συγκεκριμένα ασχολείται με το κοινωνικό έγκλημα και με εγκλήματα ψυχιατροδικαστικής και καταλογισμού, υποθέσεις με ιδιαίτερο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Ο Σπύρος Δημητρίου προσφέρει νομικές υπηρεσίες, αναλαμβάνοντας την περαίωση υποθέσεων Διοικητικού, Φορολογικού, Αστικού, Οικογενειακού και Εμπορικού Δικαίου. Είχε κατέβει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν εξελέγη.

Οι υπόλοιποι που εμφανίστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Απόστολου Λύτρα ήταν η πρώην σύζυγός του και μία από τις κόρες του.

Απόστολος Λύτρας: «Ζητώ συγγνώμη, θα ζητήσω βοήθεια»

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκε σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και εκείνη κατέθσε δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια» είπε αρχικά στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Συνεχίζοντας ο ποινικολόγος είπε ότι «η πράξη που έγινε είναι κάτι που για μένα είναι αδιανόητο. Θα αναζητήσω ψυχολογική βοήθεια, δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Κανείς να μην βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και για τον ίδιο μου τον εαυτό».

«Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο, από τη Σοφία και τις κόρες μας και από εκεί και μετά θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια» κατέληξε στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη βλάβη σε βάρος της συζύγου του, αδίκημα που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα Φλωρίδη τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 5 έως 20 ετών.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μητέρα που έχασε 2 παιδιά και σύζυγο στο Μάτι: «Να νιώθετε ευγνωμοσύνη για όσα έχετε»

Φωτιά τώρα στην Αττική – Γέμισε μαύρους καπνούς η περιοχή

«Ποια είσαι εσύ; – Είμαι η έγκυος γυναίκα του»: Τον έπιασε στα πράσα με άλλη στην παραλία και τον ξεφτίλισε στο Tik Tok

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ