σuναγερμός-για-4-πασίγνωστα-εμφιαλωμέν-154618

Σuναγερμός για 4 πασίγνωστα εμφιαλωμένα νερά: Περıέχουν επıκίνδυνες χημıκές ουσίες Σuναγερμός για 4 πασίγνωστα εμφιαλωμένα νερά: Περıέχουν επıκίνδυνες χημıκές ουσίες

Ανάγνωση: 2'

Μια νέα έρευνα υπογραμμίζει την ποιότητα πολλών μεγάλων εμπορικών σημάτων μεταλλικού εμφιαλωμένου νερού από τον όμιλο Nestlé. Θα υπήρχαν αμφιβολίες για την υγειονομική καθαρότητα.

Υπόσχεται φυσικό νερό που εγγυάται ότι είναι 100% υγιεινό, από μια πηγή ορυκτών χωρίς μόλυνση. Ωστόσο, το νερό που περιέχεται στα μπουκάλια των εμπορικών σημάτων όπως Contrex, Hépar, Vittel και Perrier, που διατίθενται στην αγορά από τον όμιλο Nestlé, ήταν μολυσμένο . Μια πραγματογνωμοσύνη, που διεξήχθη από περιφερειακούς φορείς υγείας, που πραγματοποιήθηκε σε εργοστάσια στο Grand-Est και στην Occitanie, δείχνει ίχνη βακτηρίων, μολυσματικών ουσιών και φυτοφαρμάκων.

Ενίσχυση της επιτήρησης

Σε ένα δελτίο τύπου, η Nestlé επιβεβαιώνει εκ νέου ότι η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων των φυσικών μεταλλικών εμφιαλωμένων νερών της ήταν «πάντα εγγυημένα» και παραμένουν η «απόλυτη προτεραιότητά της». Η ένωση υπεράσπισης των καταναλωτών Food Watch, η οποία έχει ήδη καταθέσει καταγγελία κατά του κατασκευαστή, ζητά δραστικά μέτρα. Σύμφωνα με την ANSES, η ποιότητα του νερού είναι ανεπαρκής και ως εκ τούτου απαιτεί ενισχυμένη παρακολούθηση.

Σκάνδαλο μολυσμένου εμφιαλωμένου νερού Nestlé: «Δεν έχει κοινοποιηθεί καμία πληροφορία στους καταναλωτές ούτε από τη Nestlé ούτε από τις αρχές, είναι σοβαρό», αποδοκιμάζει το Foodwatch.

Ενώ η Franceinfo και η “Le Monde” αποκάλυψαν μια αναφορά από την Anses που ανέφερε εκτεταμένη μόλυνση των πηγών που χρησιμοποιεί η Nestlé, η ένωση υπεράσπισης των καταναλωτών Foodwatch καταγγέλλει τη στάση της πολυεθνικής.

Μετά τις αποκαλύψεις του franceinfo και της Le Monde για τον όμιλο Nestlé, η Ingrid Kragl, διευθύντρια πληροφοριών στο Foodwatch και εμπειρογνώμονας σε θέματα απάτης τροφίμων, εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι «καμία πληροφορία δεν έχει κοινοποιηθεί στους καταναλωτές ούτε από τη Nestlé ούτε από τις αρχές».

Την Πέμπτη 4 Απριλίου, το franceinfo και η Le Monde αποκάλυψαν το περιεχόμενο μιας εμπειρογνωμοσύνης που πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (ANSES) στα νερά του ομίλου Nestlé και τα συμπεράσματα της οποίας υποβλήθηκαν στην κυβέρνηση τον Φεβρουάριο. Αυτή η έκθεση επιβεβαιώνει την εκτεταμένη μόλυνση με βακτήρια, φυτοφάρμακα, Pfas, φυσικών πηγών μεταλλικού εμφιαλωμένου νερού που διαχειρίζεται ο όμιλος Nestlé στη Γαλλία και διασφαλίζει ότι η ποιότητα της υγείας τους δεν είναι εγγυημένη

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Έκτακτη φωτιά τώρα – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα – Προειδοποίηση στους κατοίκους – Κινδυνεύουν σπίτια, ήχησε το 112

«Έσβησε» σε μια στιγμή το χαμόγελό της: Ασύλληπτη τραγωδία μέρα μεσημέρι, θρήνος για την 27χρονη Νατάσα

“Ξέρετε τι έκαναν στην οικογένειά μου” Μαθεύτηκε ο πραγματικός λόγος που η Βανδή δεν καταδέχτηκε να τραγουδήσει στην Τουρκία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ