πέτρος-ξεκούκης-ο-άγιος-παΐσιος-μού-ε-73537

Πέτρος Ξεκούκης: «Ο Άγιος Παΐσιος μού είπε ότι θα γίνω ηθοποιός και φίρμα»

Ανάγνωση: 2'

Ο Πέτρος Ξεκούκης, παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου και το Enjoy μίλησε για την απόφαση να γίνει ηθοποιός. Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, έπαιξε ο Άγιος Παΐσιος.

Διαβάστε την συνέντευξη

Πως γίνατε ηθοποιός;

Χάρισμα από τον Θεό, τι άλλο; Και παιδεύτηκα για να πάρω την απόφαση, έφτασα μέχρι τον Άγιο Παΐσιο. Είχα την αδελφή μου να μου λέει «θα χάσεις την ψυχή σου, άσε το θέατρο. Πήγαινε στο Περιβόλι της Παναγίας να πάρεις καμία ευχή από κανέναν άγιο πατέρα». Ο πνευματικός μου με έστειλε στον Άγιο Παΐσιο το 1978. Η αδελφή μου, ακόμη έχω στα αυτιά μου τη φωνή της, φώναζε: «Άσε τις τέχνες, θα μπλέξεις». Ξεκίνησα για το Άγιον Όρος – μετέπειτα έχω πάει άλλες 10 φορές για προσκύνημα και μαζί με τον Μανούσο Μανουσάκη – και βρήκα τον Άγιο Παΐσιο με ένα κομποσκοίνι στο χέρι. Με είδε και με ρώτησε: «Τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;».

Τον άκουσα και τα έχασα. Πως ξέρει, αναρωτήθηκα, ότι θα τον ρωτήσω για το επάγγελμα που πρέπει να ακολουθήσω; «Γιατί με ρωτάτε;» του λέω. Και μου απαντά: «Γιατί ο Κύριος μας ήταν ξυλουργός και έφτιαχνε ωραία πράγματα και κάποιοι θέλουν να γίνουν ηθοποιοί». Ταράχτηκα. Όσοι γνώρισαν τον γέροντα ξέρουν πολύ καλά ότι είχε χιούμορ. Μου λέει, «να κάνεις αυτό που θέλει η καρδιά σου και θα γίνεις και γνωστός».

Φεύγω με την ευχή του, πάω στην αδελφή μου και της λέω: «Ο γέροντας μού είπε ότι θα γίνω ηθοποιός και φίρμα». Η αδελφή μου γέλασε και μου λέει, «α εσύ παλάβωσες». Για εμένα η συνάντηση με τον Άγιο Παΐσιο είναι η πιο καθοριστική στη ζωή μου, γιατί δεν υπάρχει θεατρικός ρόλος, τηλεοπτικός που να μην τον παίζω με την καρδιά μου και αυτό μου το έλεγε και ο αείμνηστος Στάθης Ψάλτης στο Περοκέ. Μου έδωσε αυτή την ευχή ο γέροντας, «να είμαι και καλός», αυτό κάνω πάντα.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

“Συγκλονιστικά όσα είχε…” Άγιος Παΐσιος: Ανατριχιαστική προφητεία για μεγάλο σεισμό πριν επιτεθεί η Τουρκία σε νησιά του Αιγαίου!

«Να παρακαλάτε την Αγία Βαρβάρα να σας βοηθάει», έλεγε ο Άγιος Παΐσιος

Άγιος Παΐσιος: Οι 2 προσευχές που όταν τις ψέλνεις η Παναγία θα σε βοηθά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ