όλα-τούμπα-με-τα-τέμπη-ο-εισαγγελέας-κα-155746

Όλα τούμπα με τα Τέμπη: Ο εισαγγελέας καλεί επτά στελέχη του ΟΣΕ για εξέταση

Ανάγνωση: 1'

Κλήσεις για κατάθεση αποστέλλει η Εισαγγελία σε επτά στελέχη του ΟΣΕ, για την διαρροή καταγεγραμμένου ηχητικού υλικού από το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Όλα τούμπα με την υπόθεση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επτά στελέχη του ΟΣΕ, ανάμεσά τους ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, καλούνται σε εξηγήσεις από τον εισαγγελέα, για το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού. Οι κλήσεις αφορούν και υπαλλήλους του ΟΣΕ οι οποίοι, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, φαίνεται να έχουν εμπλοκή στην διαρροή του υλικού με τους καταγεγραμμένους διαλόγους των μηχανοδηγών τη βραδιά της τραγωδίας των Τεμπών.

Η εισαγγελική έρευνα δεν περιέλαβε τις καταγγελίες για παρεμβάσεις -μοντάζ -στο ηχητικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε, καθώς εκτιμήθηκε νομικά ότι δεν μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά εφόσον δεν προκλήθηκε από την καταγγελόμενη αλλοίωση, έννομη συνέπεια. Και αυτό γιατί στα χέρια του ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την έρευνα της υπόθεσης της τραγωδίας έχει παραδοθεί εξαρχής το σύνολο των καταγραφών της μοιραίας βραδιάς χωρίς αλλοιώσεις.

Στις κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις δεν περιλαμβάνονται όσοι δημοσιοποίησαν το ηχητικό υλικό, καθώς για να προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε ανάλογη περίπτωση θα πρέπει η δημοσιοποίηση να προκαλεί βλάβη είτε στο Δημόσιο είτε σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Αυτή η παράμετρος δεν προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τέμπη: 3 άδειες καρέκλες με τρία λευκά τριαντάφυλλα στο Καστράκι για τα αδικοχαμένα «αγγελούδια»

Τέμπη: Εντόπισαν το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας σε οικόπεδο ιδιώτη στη Θεσσαλονίκη

Μαρία Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Σας απέστειλα επιστολή, δεν μου απαντήσατε ως οφείλατε. Να παρουσιαστείτε οικειοθελώς στον δικαστή»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ