αγάπη-και-αλληλεγγύη-για-την-20χρονη-ραφ-73615

Αγάπη και αλληλεγγύη για την 20χρονη Ραφαέλα: Οργάνωσαν πανηγύρι στα Χανιά για να ενισχύσουν την κοπέλα

Ανάγνωση: 7'

Η 20χρονη Ραφαέλα δίνει μάχη εδώ και 3 χρόνια με μια σπάνια μορφή καρκίνου. Είναι απαραίτητο να μεταφερθεί στις ΗΠΑ προκειμένου να κάνει εξετάσεις και θεραπεία γιατί η ασθένεια φαίνεται πως έχει υποτροπιάσει. Ο απλός κόσμος δείχνει έμπρακτα τη συμπαράστασή του, καθώς διοργανώθηκε στο Δημοτικό σχολείο Τσικαλαριών στα Χανιά ένα πανηγύρι για αυτό το σκοπό.

Στήριξη στην 20χρονη Ραφαέλα

Εκεί, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Σχολείου, όπου υπήρξε μαθήτρια η Ραφαέλα κάνοντας τα πρώτα της όνειρα ως μικρό κορίτσι, εκατοντάδες Χανιώτισσες και Χανιώτες κάθε ηλικίας είπαν ένα «παρών» ψυχής!

Ο κόσμος απάντησε θετικά στο κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση και έδωσε το δυναμικό παρών καθώς χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν για να βοηθήσουν την 20χρονη Χανιώτισσα και βρέθηκαν στο Δημοτικό σχολείο Τσικαλαριών και για να διασκεδάσουν με τους Στέλιο Βαμβακά, Νίκο Καρκάνη, Ανδρέα Μανωλαράκη και Γιώργο Φραντζεσκάκη& και Γιώργο Στρατάκη οι οποίοι να σημειωθεί ότι συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στη Ραφαέλα Πιτσικάλη, η οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά, μέσω βιντεοκλήσης, και ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους για τη στήριξή τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και οι αντιδήμαρχοι Χανίων Μιχάλης Τσουπάκης, Στέλιος Μιχαηλάκης και Αντώνης Βαρδάκης.

“Όλοι μαζί μπορούμε !!

Ευχαριστούμε θερμά όλο τον κόσμο για την στήριξη σε αυτή την περιπέτεια της Ραφαέλας! Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και σύντομα ξανά στο σπίτι της”, έγραψαν οι διοργανωτές ευχαριστώντας τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση για τη Ραφαέλα

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη -ως γνωστόν- δοκιμάζεται από μία σπάνια μορφή καρκίνου τα τελευταία τρία χρόνια. Η πρώτη διάγνωση έγινε τον Ιούνιο του 2020 και αφού η 17χρονη, τότε, Χανιώτισσα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing.

Έκτοτε δίνει με θάρρος και την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς της, αλλά και συμπολιτών μας, μια πολύ δύσκολη «μάχη». Χημειοθεραπείες, νοσηλεία – διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», εγχείρηση στην Ελλάδα για την απομάκρυνση του όγκου.

Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.

Tον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή. Η οικογένεια τής Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού και έχει ήδη προγραμματιστεί, στις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψή της Ραφαέλας στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Για όλα τα παραπάνω στοιχεία υπάρχει πλήρης ιατρικός φάκελος με το ιστορικό και αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της υγείας της 20χρονης Χανιώτισσας, η οποία έχει ανάγκη την αγάπη μας και την οικονομική στήριξή μας.

Πως να βοηθήσουμε

Όσες και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να το κάνουν καταθέτοντας χρήματα στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, δικαιούχοι του οποίου είναι η Ραφαέλα Πιτσικάλη και η μητέρα της:

GR1601100640000006400476351 (Εθνική Τράπεζα)

Με ένα άκρως ρεαλιστικό και συγκλονιστικό κείμενο, η 20χρονη Χανιώτισσα Ραφαέλα Πιτσικάλη, μας υπενθυμίζει ότι πρέπει καθημερινά να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για το δώρο της ζωής που μας δόθηκε. Η 20χρονη μαχήτρια που νίκησε τον καρκίνο δυο φορές, πήρε τους στίχους του τραγουδιού «Προσευχή» της Χάρις Αλεξίου και το μετέτρεψε σε ύμνο της ζωής…

Η «Προσευχή» της Χανιώτισσας Ραφαέλας Πιτσικάλη

«Σαν σήμερα διαγνώστηκα για 2η φορά με καρκίνο… δεν υπάρχουν πολλές λέξεις να περιγράψουν τα συναισθήματα μου, πόσο μάλλον αυτά των ανθρώπων γύρω μου. Άλλη μια μάχη, άλλη μια νίκη!

Σκέψη: θα τα καταφέρεις, ήρθε και θα το πολεμήσω , θα νικήσω με ότι θυσίες χρειαστεί πάλι, κλάμα. Μπόρα είναι θα περάσει!

“Δώσε μου ένα σύνορο να περπατώ…” πόσες φορές δεν μπόρεσα να σηκωθώ από ένα χειρουργείο, από τον πόνο, από αδυναμία, κι όμως σηκώνεσαι και αν πέσεις, έτσι είναι η ζωή αλλά ξανά σηκώνεσαι.

“Δώσε μου ένα όνομα να μην χαθώ” Ραφαέλα (πιθανή ετυμολογία): Ο θεός θεραπεύει ή ο θεός έχει θεραπεύσει.

“Δώσε μου ένα όνειρο να κρατηθώ…” make a wish. Εκπλήρωσε την ευχή μου, να αποκτήσω ένα άλογο, ήταν το όνειρο μου, μια ανεκπλήρωτη ευχή που ζητούσα σιωπηλά μέσα μου, καθώς έβλεπα ότι η ανυπομονησία μου και κάθε μου όνειρο ήταν να γυρίσω σε εκείνη! Victoria=Νίκη

“Δώσε μου ένα όραμα να αντισταθώ” αυτή την φράση την αφιερώνω στους γονείς μου που ήταν πλάι στο κρεβάτι κρατώντας μου το χέρι, πιστεύοντας σε εμένα!

“Δώσε μου ένα παιδί να εξομολογηθώ ” δεν θα μπορούσα να μην το συνδυάσω με τα ανιψάκια μου που ήρθαν στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου και έλαμψε το πρόσωπο μου από ευγνωμοσύνη, μαθαίνοντάς μου ότι μέσα στην δυσκολία κρύβεται και η αρχή κάθε ευτυχίας!

“Δώσε μου ένα φιλί να πλύνω το κακό” κάθε φιλί, κάθε αγκαλιά και κάθε χαμόγελο που εισέπραττα ή έδινα, ήταν το φάρμακο του καρκίνου μου.

“Ξύπνησέ με το πρωί με ένα σκοπό ” κάθε πρωί δόξα τω θεό, υπάρχω και σήμερα είμαι ευγνώμων.. σε ευχαριστώ χωρίς εσένα δεν θα υπήρχα 🙏🏻

“Που να λέει χαλάλι στη ζωή κι αυτό” μόλις έκλεισα τα 20 και στα μάτια μου ο κόσμος τούτος είναι πολύ διαφορετικός , χαλάλι μπορεί να ήρθε ο καρκίνος στη ζωή μου αλλά τον νίκησα, μου άφησε σημάδια από τις μάχες αλλά τα κατάφερα. Υπάρχω, ζω, είμαι ευγνώμων. Σας ευχαριστώ που ήσασταν και είστε δίπλα μου✨».

Η 20χρονη Χανιώτισσα Ραφαέλα Πιτσικάλη νίκησε τον καρκίνο 2 φορές και είναι ευγνώμων

Τέλος, όποιος μπορεί θα είναι καλό να βοηθήσει. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να το κορίτσι να γίνει καλά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ