ξεσπά-η-σύζυγος-του-μπρους-γουίλις-απε-114570

Ξεσπά η σύζυγος του Μπρους Γουίλις: Απευθύνει δημόσια έκκληση στους δημοσιογράφους- Συγκλονιστικό βίντεο

Ανάγνωση: 8'

Δυστυχώς δυσκολεύει η κατάσταση της υγείας του Μπρους Γουίλις ενώ η σύζυγός του Έμα Χέμινγκ θέλησε να κάνει μια έκκληση στο κοινό και ειδικότερα, στους παπαράτσι σχετικά με τον αγαπημένο της. Με ένα βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η ίδια θέλησε να αφηγηθεί στους διαδικτυακούς της φίλους ένα περιστατικό με τον ηθοποιό για να τους εξηγήσει πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι με άνοια.

“Μακριά οι παπαράτσι από τον Μπρους Γουίλις”

Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα συμβάν, κατά το οποίο παπαράτσι προσπάθησαν να μιλήσουν στον Μπρους Γουίλις, ενώ εκείνος έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στη Σάντα Μόνικα για να συναντήσει κάποιους φίλους του για καφέ.

Η 44χρονη εξήγησε πόσο δύσκολη και αγχωτική διαδικασία είναι να βγάλεις έναν άνθρωπο με άνοια στον έξω κόσμο και να τον κατευθύνεις με ασφάλεια.

«Αυτό το μήνυμα απευθύνεται στους φωτογράφους και τους βιντεογράφους που προσπαθούν να βγάλουν αυτά τα αποκλειστικά πλάνα του συζύγου μου από την έξοδό του. Παρακαλώ, απλά κρατήστε τις αποστάσεις σας. Ξέρω ότι αυτή είναι η δουλειά σας, αλλά ίσως πρέπει να κρατήσετε αποστάσεις», ακούγεται να λέει στο βίντεο.

«Για τους ανθρώπους που βγάζουν βίντεο, παρακαλώ, μην φωνάζετε στον σύζυγό μου στον δρόμο, ρωτώντας τον πώς τα πάει ή οτιδήποτε άλλο. Τα “γιούχου” και “γιούπι” που λέτε, απλά μην το κάνετε, εντάξει; Δώστε του τον χώρο του. Επιτρέψτε στην οικογένειά μας ή σε όποιον είναι μαζί του εκείνη την ώρα να είναι σε θέση να τον μεταφέρει από το σημείο Α στο σημείο Β με ασφάλεια», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Στη λεζάντα της δημοσίευσής της έγραψε: «Προς άλλους φροντιστές ή ειδικούς στην φροντίδα ανθρώπων με άνοια που περιπλανούνται σε αυτόν τον κόσμο… Καμία συμβουλή ή συμβουλές για το πώς να βγάλετε τους αγαπημένους σας στον κόσμο με ασφάλεια; Παρακαλώ, μοιραστείτε το».

Η διάγνωση του Μπρους Γουίλις με άνοια

Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (FTD), όπως αποκάλυψε σε δημοσίευσή της η μία από τις κόρες του, Ράμερ.

Μέχρι στιγμής, ήταν γνωστό πως ο ηθοποιός έπασχε από αφασία. Μάλιστα, τα προβλήματα που του δημιουργούσε, τον ανάγκασαν να αποσυρθεί από την υποκριτική.

Η εν λόγω ασθένεια επηρεάζει όπως αναφέρει δημοσίευμα της DailyMail, την ομιλία και την επικοινωνία του με τους γύρω του.

Ωστόσο, η κόρη του με ένα story της στο Instagram αναφέρει πως η κατάστασή του έχει προχωρήσει πλέον, όμως όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, έχουν επιτέλους μια ακριβή διάγνωση.

Tί είναι το FTD που πάσχει ο Μπρους Γουίλις

Ο Μπρους Γουίλις πάσχει από FTD. Η εν λόγω πάθηση επηρεάζει τους λοβούς του εγκεφάλου, που βρίσκονται πίσω ακριβώς από το μέτωπο. Αυτοί ευθύνονται για τη συμπεριφορά, τα συναισθήματα, τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων και τον προγραμματισμό.

Το άτομο που πάσχει από αυτή την ασθένεια, εμφανίζει αλλαγές στην προσωπικότητά του, εμμονική συμπεριφορά, αλλά και δυσκολίες στην ομιλία.

«Η οικογένειά μας ήθελε να ξεκινήσει αυτό το μήνυμα, εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και τις υπέροχες ιστορίες που λάβαμε από τότε που κοινοποιήσαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους. Στο πνεύμα αυτού, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, καθώς τώρα έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει. Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση αφασίας του την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του Μπρους έχει προχωρήσει και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD)», αναφέρει αρχικά στη δημοσίευσή της η Ράμερ Γουίλις.

«Δυστυχώς, οι προκλήσεις στην επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει. Αν και αυτό είναι επώδυνο, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση. Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια για την οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ και μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε. Για άτομα κάτω των 60 ετών, η FTD είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και επειδή η διάγνωση μπορεί να διαρκέσει χρόνια, η FTD είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε. Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους προχωρά, ελπίζουμε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα», συνεχίζει.

Τέλος, αναφέρεται στον πατέρα της, εξηγώντας στο κοινό του τι πραγματικά θα ήθελε ο ίδιος. «Ο Μπρους πάντα χρησιμοποιούσε τη φωνή του για να βοηθήσει τους άλλους και να ευαισθητοποιήσει για σημαντικά ζητήματα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Γνωρίζουμε μέσα μας ότι – αν μπορούσε σήμερα – θα ήθελε να ανταποκριθεί φέρνοντας την παγκόσμια προσοχή και μια σύνδεση με εκείνους που επίσης αντιμετωπίζουν αυτή την εξουθενωτική ασθένεια και πώς επηρεάζει τόσα πολλά άτομα και τις οικογένειές τους. Η δική μας είναι μόνο μια οικογένεια με ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάσχει από FTD και ενθαρρύνουμε τους άλλους που το αντιμετωπίζουν να αναζητήσουν τις πληροφορίες και την υποστήριξη που είναι διαθέσιμη μέσω του AFTD (@theaftd, theaftd.org ) . Και για όσους από εσάς είχατε την τύχη να μην έχετε προσωπική εμπειρία με το FTD, ελπίζουμε ότι θα αφιερώσετε χρόνο για να το μάθετε και θα υποστηρίξετε την αποστολή του AFTD με όποιον τρόπο μπορείτε», καταλήγει.

Oι φήμες ότι ο ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του, κυκλοφορούσαν από το 2011, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Globe, χωρίς να επιβεβαιώνονται εκείνο το διάστημα, από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Μπρους Γουίλις, δεν μπορούσε να αποστηθίσει τα λόγια των ρόλων του, ενώ παράλλληλα ξεχνούσε ανθρώπους και καταστάσεις.

Είναι τόσο κρίμα να βλέπεις έναν άνθρωπο τόσο δυναμικό όσο ο Γουίλις όπως τον έχουμε συνηθίσει να χάνει σιγά σιγά τη γη κάτω από τα πόδια του και να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει πολλά. Ούτε καν το ποιος είναι. Ευχόμαστε να βρεθεί μια λύση για αυτήν την ασθένεια που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο τώρα ειδικά που πήρε το φως της δημοσιότητας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ