απομακρύνθηκε-άλλαξε-το-επώνυμό-του-ο-110902

Απομακρύνθηκε, άλλαξε το επώνυμό του: Ο «άγνωστος» αδερφός του Κυριάκου Βελόπουλου που και βουλευτής της ΝΔ

Ανάγνωση: 2'

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει έναν αδερφό που δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Βενιέρη Βελόπουλο.

Ο «άγνωστος» αδερφός του Κυριάκου Βελόπουλου και βουλευτής της ΝΔ

Ο ίδιος αποφάσισε να αποκτήσει και δεύτερο επώνυμο και επέλεξε το συγκεκριμένο γιατί όπως είχε πει σε εκπομπή, επηρεάστηκε από την χαρακτηριστική ταινία με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κούρκουλο!

Τα δύο αδέλφια κατέβηκαν στις εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Βενιέρης υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Βελόπουλος με το κόμμα του την Ελληνική Λύση.

Τα δύο αδέλφια πέρασαν χωριστά μεγάλο μέρος της παιδικής τους ηλικίας, καθώς κατάγονταν από μία φτωχή οικογένεια και οι γονείς τους έφυγαν μετανάστες στη Γερμανία όταν ήταν μικροί.

Για 11 χρόνια μεγάλωναν σε χωριστά σπίτια με τον μικρότερο, τον Κυριάκο Βελόπουλο να μεγαλώνει στο σπίτι του θείου τους στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος έγινε γνωστός ως ραδιοφωνικός παραγωγός, παρουσιαστής και δημοσιογράφος, ωστόσο έχει σπουδάσει στο τμήμα μηχανικών τοπογραφίας και γεωοπληροφορικής από το οποίο αποφοίτησε το 1987. Παράλληλα με τις σπουδές, μπήκε μέσα του το …μικρόβιο της πολιτικής.

Τα πρώτα χρόνια η δημοσιογραφία κέρδισε και τον αδελφό του Κυριάκο, ο οποίος στην πορεία ανέπτυξε τη δική του επιχειρηματική δράση… για να τον κερδίσει και εκείνον η πολιτική…

Το 1997 ο Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την επί σειρά ετών σύντροφό του και οικονομολόγο Μαρία Λαζαρίδου.

Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τον Άγγελο. Ο αδελφός του Κυριάκος είναι παντρεμένος με την Όλγα Πετροπούλου και έχουν αποκτήσει μία κόρη.

Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ