σάρωσε-η-χώρα-μας-το-ελληνικό-κρασί-που-149744

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό κρασί που βγήκε πρώτο παγκοσμίως, είναι το καλύτερο από όλα

Ανάγνωση: 2'

Το αποκαλούν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Έχει βραβευτεί πολλές φορές ως ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος και έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την ποιότητά του, κατακτώντας επανειλημμένα τον σεβασμό και την αναγνώριση.

Ωστόσο, το Samos Vin Doux δεν είναι απλώς ένας λαμπερός vin de liqueur.

Το Samos Vin Doux είναι κάτι περισσότερο από ένας λαμπερός vin de liqueur. Αντιπροσωπεύει την ιστορική παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας του μοσχάτου στη Σάμο και την πατρογονική κληρονομιά μιας οινικής διαδρομής γεμάτης κόπο, αγώνες, όραμα, έμπνευση και ελπίδα. Στη χρυσαφένια του γεύση αντικατοπτρίζονται όλα τα αρώματα της μοναδικής σαμιακής φύσης, την οποία πλαισιώνουν το ορεινό της ανάγλυφο και η φροντίδα γενιών αμπελοκαλλιεργητών. Το μικρόρωγο μοσχάτο, καλλιεργημένο σε πεζούλες ξερολιθιάς και ευλογημένο από τον ήλιο, τη βροχή και την αιγαιοπελαγίτικη αύρα, αποδίδει τα πιο ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Δεν είναι απλώς μια ακόμη βράβευση το ΧΡΥΣΟ που επάξια κέρδισε στον μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού στον κόσμο, το Berliner Wine Trophy 2024. Είναι μια απόδοση τιμής σε ένα ξεχωριστό οίνο του Συνεταιρισμού της Σάμου, ο οποίος φέτος γιορτάζει 90 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παραγωγής μοσχάτων κρασιών που διακρίνονται, όχι μόνο σε διαγωνισμούς, αλλά κυρίως στη συνείδηση των καταναλωτών διεθνώς για την εξαιρετική τους ποιότητα.

Ο διαγωνισμός Berliner Wine Trophy, που τελεί υπό την αιγίδα του OIV εδώ και δύο δεκαετίες, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους και πλέον αξιόπιστους στον κόσμο, λόγω των αυστηρών και αδιάβλητων κριτηρίων που έχει θεσπίσει και τηρεί απαρέγκλιτα.

Η βράβευση του Samos Vin Doux ανάμεσα σε χιλιάδες ετικέτες που υποβάλλονται κάθε χρόνο σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική οινική διοργάνωση, αποτελεί μια ακόμη διάκριση που επιβεβαιώνει ότι ο μοναδικός σαμιακός αμπελώνας και οι άνθρωποί του καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια!

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Άγγελος Αντωνόπουλος: Ο διαχρονικός ζεν πρεμιέ και η σπάνια εμφάνιση στα 91 του – Παραμένει εξίσου γοητευτικός

Μετά τον γάμο θα κάνουν και κηδεία: Τραγωδία – Νεκρή 39χρονη, πάντρεψε την αδερφή της και μετά από λίγο πέθανε

Κλαίει το πανελλήνιο: Νεκρή 6χρονη σε παιχνίδι με τον αδερφό της, της καρφώθηκε στο κρανίο καταλάθος η ρακέτα του μπάντμιντον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ