δασκάλα-φάντασμα-στα-24-χρόνια-δουλε-73497

Δασκάλα -“φάντασμα”: Στα 24 χρόνια δουλειάς πήρε άδεια 20 ετών και έκανε έξαλλους μέχρι και τους μαθητές της

Ανάγνωση: 2'

Μια καθηγήτρια στην Ιταλία ενώ ήταν διορισμένη 24 ολόκληρα χρόνια, κατάφερε να δουλέψει μόνο τα 4. Μας έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό αυτή η είδηση. Ακόμα και οι μαθητές της είχαν θυμώσει.

Τι έγινε

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η καθηγήτρια Παολίνα ντε Λίο, σε 24 χρόνια καριέρας στον χώρο της εκπαίδευσης, πήρε άδεια 20 χρόνια, με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να επικυρώνει την απόλυσή της.

Η Ιταλίδα καθηγήτρια απολύθηκε το 2017, χρονιά κατά την οποία είχε εμφανιστεί για μόλις τέσσερις μήνες, προκαλώντας αντιδράσεις. Την επόμενη χρονιά την αποκατέστησε δικαστήριο στη Βενετία, αλλά το υπουργείο Παιδείας άσκησε έφεση στην απόφαση.

Η περίπτωση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, που επικύρωσε την απόλυση.

Η καθηγήτρια έλειπε 20 από τα συνολικά 24 χρόνια. Από αυτά, τα 10 πρώτα ήταν εντελώς απούσα, ενώ τα υπόλοιπα 14 δικαιολογούσε τις απουσίες της επικαλούμενη πότε λόγους υγείας, πότε οικογενειακά προβλήματα κ.ά.

Μέχρι και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν σε σχολείο κοντά στη Βενετία, καθώς, όπως υποστήριζαν, όταν ερχόταν ήταν συνήθως απροετοίμαστη, χωρίς βιβλία, ασχολούνταν μόνιμα με το κινητό της και βαθμολογούσε στην τύχη.

Τελικά, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, σύμφωνα με το BBC, επικύρωσε την απομάκρυνσή της, ενώ χαρακτήρισε τις απουσίες της «μόνιμη και απόλυτη ανικανότητα».

Η Ντε Λίο, που διδάσκει Ιστορία και Φιλοσοφία, λέει πως έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι άδειές της ήταν δικαιολογημένες.

Πάντως, όταν της τηλεφώνησε δημοσιογράφος της εφημερίδας La Repubblica, η απάντηση που έδωσε ήταν «λυπάμαι, αλλά τώρα βρίσκομαι στην παραλία».

Κλείνοντας, η ιστορία αυτή είναι πραγματικά μοναδική. Κάποιοι άνθρωποι είναι φανερό πως δεν θέλουν να εργαστούν αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τον χειροκρότησε όλη η Ελλάδα: Ήρωας οδηγός ταξί βούτηξε στη θάλασσα, τραυματίστηκε και έσωσε γυναίκα από βέβαιο πνιγμό

Αποκάλυψη βόμβα: “Ήταν τελικά έγκυος η Νταϊάνα;” Ο ιατροδικαστής που την εξέτασε “σπάει” τη σιωπή του 26 χρόνια μετά την τραγωδία

«Έγινα μητέρα στα 56 και όλοι μου λένε ότι μοιάζω με γιαγιά. Δεν είναι εγγόνι μου, παιδί μου είναι»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ