ο-άγνωστος-γολγοθάς-του-γιώργου-κωνστ-114239

Ο άγνωστος Γολγοθάς του Γιώργου Κωνσταντίνου και οι οικονομικές δυσκολίες: “Έβγαλα χρήματα, όμως έφυγαν”

Ανάγνωση: 3'

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Σε λίγες ημέρες πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ “Το δικό μας σινεμά”

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, γνωστός από τις παλιές ελληνικές ταινίες του σινεμά, λίγο πριν την έναρξη του μιούζικαλ “Το δικό μας σινεμά”, μίλησε για τα χρήματα που έβγαλε. Παράλληλα έκανε γνωστό τι συνέβαινε πριν πολλά χρόνια στο χώρο της υποκριτικής με το θέμα των μισθών.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου έχει ζήσει μία ζωή στο θέατρο και τον κινηματογράφο με τεράστιες επιτυχίες, αλλά αυτό που κρατάει δεν είναι η δόξα και το χειροκρότημα του κόσμου. Όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «MYtv», αυτό που είναι πιο σημαντικό για εκείνον είναι η αγάπη του κόσμου, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει: «Ίσως το μόνο κέρδος της ζωής μου. Ούτε τα λεφτά μετράνε ούτε τίποτα».

Όσα ανέφερε

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στα χρήματα που έβγαλε από την υποκριτική, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να βγάλει κάποιος λεφτά από αυτή τη δουλειά: «Την περίοδο που βγάζεις χρήματα δεν έχεις μυαλό, και όταν βάλεις μυαλό, δεν σου έρχονται χρήματα. Η αλήθεια είναι ότι έβγαλα χρήματα, τα οποία όμως έφυγαν. Μην ξεχνάς ότι 60 χρόνια είναι αυτά. Από μια εποχή και μετά δεν αμειβόμαστε όπως παλιά, γιατί αυξήθηκαν οι ανάγκες, τα χρέη, μπήκαν οι εφορίες. Φυσικό δεν είναι;».

Επίσης, όταν ρωτήθηκε για το αν μπορεί ένας ηθοποιός του σήμερα να βιοποριστεί μέσα από το θέατρο, απάντησε χωρίς να το σκεφτεί, κάνοντας μάλιστα μία σύγκριση με τα παλαιότερα χρόνια, σε πραγματικά νούμερα: «Αναλόγως της θέσης που έχει. Αν έχει μία πρωταγωνιστική θέση, μπορεί να τα βγάλει πέρα. Αν πάμε από τον τρίτο και κάτω, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, δεν φτάνουν με τίποτα οι αμοιβές, και γι’ αυτό παίζουν σε σειρές, σε έκτακτες παραστάσεις ή κάνουν κάθε προσπάθεια τα παιδιά. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, που υπήρχαν οι συλλογικές συμβάσεις οι οποίες έλεγαν ότι όποιος και να ‘ναι θα παίρνει συγκεκριμένα χρήματα.

Τότε, για παράδειγμα, ο βασικός μισθός είχε κανονιστεί για να μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι, ήταν πιο φθηνή η ζωή και μπορούσες να τα βγάλεις πέρα. Με τα σημερινά δεδομένα, ήταν 900 ευρώ, και όχι 300 ευρώ! Και δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί», κατέληξε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Με αυτή του τη συνέντευξη μας έκανε γνωστό τι συνέβαινε πριν από χρόνια και τι συμβαίνει σήμερα. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο, που πολλοί ηθοποιοί ακόμη και γνωστοί εργάζονται και σε άλλες δουλειές παράλληλα με το θέατρο.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Συγκινεί ο Γιώργος Κωνσταντίνου: «Πάρα πολλές φορές βρέθηκα χτυπημένος και αδικημένος»

Reunion για τον «Αντωνάκη» και την «Ελένη» του: Ξανά μαζί, 58 χρόνια μετά το «σκασμός εσύ Αντωνάκη μου» – Συγκινητικές στιγμές

Βαθιά συγκινημένος ο Αποστόλης Τότσικας: «Δε ξέρω τι με έχει πιάσει! Να μη σταματάμε να βρίσκουμε το φως…»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ