χίλια-μπράβο-o-πρώτος-άνθρωπος-με-εμφαν-123266

Χίλια μπράβο: O πρώτος άνθρωπος με εμφανή αναπηρία που παρουσίασε δελτίο καιρού στην τηλεόραση

Ανάγνωση: 2'

Oνομάζεται Lucy Martin και είναι 29 χρονών. Είναι μια κοπέλα που μας συγκινεί όλους.

Ένα μεγάλο μπράβο

Έκανα ζάπινγκ και έπεσα πάνω στο BBC. Για ένα δευτερόλεπτο σκέφτηκα: “Τι περίεργο, έχουν παρουσιάστρια με ένα μισό χέρι” και αμέσως μετά σκέφτηκα: “Τι παράξενο, είμαι 42 χρονών και πρέπει να είναι η πρώτη φορά που βλέπω τηλεοπτικό παρουσιαστή / παρουσιάστρια με εμφανή αναπηρία”.

Πραγματικά, δεν θυμάμαι να έχω δει έστω και άνθρωπο με μια προσωρινή αναπηρία, να έχει στραμπουλίξει ένα χέρι ας πούμε και να είναι με επίδεσμο.

Η Lucy Martin λοιπόν δουλεύει από το 2015 στο BBC, αφού απάντησε σε μια αγγελία για “ανθρώπους με αναπηρία που ενδιαφέρονται για την μετεωρολογία και το περιβάλλον”.

Γεννήθηκε με μισό δεξί χέρι, αλλά δεν αισθάνθηκε να την εμποδίζει σε κάτι. Από μικρή έκανε ότι και τα άλλα παιδιά της ηλικίας της και μάλιστα, στο νηπιαγωγείο, βοηθούσε άλλους συμμαθητές της να δέσουν τα κορδόνια τους ή να κόψουν το φαγητό τους.

Οι γονείς της προσπαθήσανε 2 φορές να της βάλουνε προσθετικό χέρι, αλλά το άφησε και τις δύο γιατί το θεώρησε άβολο, βαρύ και αχρείαστο. Είχε πτυχίο στην γεωγραφία και μόλις έμαθε για την θέση στο BBC έκανε αμέσως αίτηση, θεωρώντας όμως ότι θα καταλήξει να δουλεύει σε ένα γραφείο. Τελικά η αναπηρία της ήταν αυτό που της έδωσε μια περιζήτητη και θεωρητικά απίθανη θέση.

Για την ιστορία, όταν είχε βγει η αγγελία του BBC, είχε κατηγορηθεί ότι “τερμάτιζε την πολιτική ορθότητα” καθώς δεν ξεκαθάριζε κάποιο τυπικό προσόν για τη θέση, παρά μόνο την αναπηρία.

Το BBC είχε αμυνθεί, δηλώνοντας ότι η θέση που πρόσφερε ήταν για εκπαίδευση και δεν θα οδηγούσε σίγουρα στη θέση του παρουσιαστή.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Άδειασμα» Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό: «Χειρότερο το σενάριο απ’ όσο νομίζαμε…»

Έκτακτο δελτίο καιρού: “Έμειναν” με ανοιχτό το στόμα οι μετεωρολόγοι – «Αυτό που έρχεται από την Τρίτη και μετά…»

“Έμειναν” με ανοιχτό το στόμα οι μετεωρολόγοι: «Αυτό που έρχεται από την Τρίτη και μετά…»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ