είναι-οι-οικονομίες-μιας-ζωής-τι-ε-100666

«Είναι οι οικονομίες μιας ζωής» – Τι είπε το ηλικιωμένο ζευγάρι που δώρισε 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο του Διδυμότειχου

Ανάγνωση: 3'

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Διδυμότειχο, αποφάσισε να κάνει δωρεά ύψους 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο της πόλης. Ο Παναγιώτης Αραμπατζής, μίλησε στον ΑΝΤ1 και αποκάλυψε πώς πήραν την απόφαση μαζί με τη σύζυγο του, Σωτηρία.

Όσα ανέφεραν

“Έχουμε μια οικονομική άνεση και σκεφτήκαμε να κάνουμε μια δωρεά. Αποφασίσαμε η δωρεά αυτή να γίνει στο νοσοκομείο της πόλης μας. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και είμαστε συνέχεια στους γιατρούς”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης.

Τα χρήματα αυτά όπως αποκάλυψε, προέρχονται από τις οικονομίες μιας ζωής που έκαναν, δουλεύοντας ως μετανάστες στη Γερμανία. Όσο για την ιδέα της δωρεάς απέδωσε την “πατρότητα της σκέψης”, στην σύζυγο του Σωτηρία.

Σήμερα, η κ. Σωτηρία είναι 86 ετών και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας, γι’ αυτό και είναι ξαπλωμένη αρκετές ώρες στο κρεβάτι. Όμως, δίπλα της είναι ο κ. Παναγιώτης, ο οποίος έχει φτάσει αισίως τα 90 χρόνια ζωής και τη φροντίζει.

Η ανταπόκριση και η χαρά μεγάλη από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, που τους πρότεινε να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας, τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Λίγες μέρες αργότερα κατάφεραν να επισκεφθούν οι δυο τους το νοσοκομείο για να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η διοίκηση του Νοσοκομείου με επιστολή της χαρακτηρίζει το ζευγάρι αυτό ως ευεργέτες αφού απόδειξαν με τον τρόπο τους την αγάπη για τον τόπο και την τεράστια αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

Δείτε το video

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου στο Διδυμότειχο

“Ήδη με τα χρήματα που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο για τη μεταφορά ΑμεΑ, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την ένδειξη “ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ” τέθηκε στην υπηρεσία του Νοσοκομείου και ειδικότερα του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ορεστιάδας, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά τη λειτουργία του και ανακουφίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Το ιατρικό μηχάνημα (Υστεροσκόπιο) τοποθετήθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου και τώρα αποτελεί βασικό ιατρικό εργαλείο του Νοσοκομείου

Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν σε κατάλληλες θέσεις, όπου ήταν απαραίτητο και αναγκαίο, 20 κλιματιστικά, 17 Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και 5 εκτυπωτές, διευκολύνοντας πάρα πολύ τη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού τα κλιματιστικά έδωσαν λύσεις στις δύσκολες συνθήκες εργασίας των γιατρών, κυρίως των χειρουργών, αλλά και των άλλων υγειονομικών και βελτίωσαν και το περιβάλλον νοσηλείας των ασθενών, ενώ οι Η/Υ βοηθούν πλέον τους γιατρούς να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των Νοσοκομείων προς όφελος όλων και κυρίως των ασθενών.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

“Λάκη είσαι δυνατός:” Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος

Στο νοσοκομείο η Ιωάννα Τούνη

Πανικός στο νοσοκομείο Άρτας: Ασθενής απειλούσε με ψαλίδι το προσωπικό, αστυνομικός πυροβόλησε για εκφοβισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ