θωμάς-κινδύνης-η-σχέση-με-μαθήτριαοι-α-64253

Θωμάς Κινδύνης: Η σχέση με μαθήτρια,οι αποκαλύψεις για τον Παπαμιχαήλ και η σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκα ηθοποιό

Ανάγνωση: 11'

Θωμάς Κινδύνης: Toν γνωστό ηθοποιό Θωμά Κινδύνη, τον έχουμε γνωρίσει μέσα από συμμετοχικούς ρόλους του στην τηλεοράση, σε ταινίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις. Έχει μία πολύχρονη καριέρα ως ηθοποιός και στα νιάτα του είχε θεωρηθεί ένας “ζεν πρεμιέ

της εποχής του. Πλέον έχει αφήσει πίσω του την υποκριτική και έχει εστιάσει σε άλλους τομείς της ζωής του, όπως στην υγεία και άλλες μορφές τέχνης. Πιο συγκεκριμένα, είναι πλέον σύμβουλος βελτίωσης της ζωής και ιδρυτής του Καλλιτεχνικού Οργανισμού «Μορφές Έκφρασης».

Θωμάς Κινδύνης: Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Θωμάς Κινδύνης είναι απόφοιτος της σχολής τουη Πέλου Κατσέλ το 1973. Έχει διδαχτεί θεατρική τέχνη δίπλα στον Δημήτρη Ροντήρη ενώ υπήρξε και βοηθός του. Έκανε σημαντικές σπουδές στη μουσική, τη φωνητική, το τραγούδι και το χορό με αξιόλογους καθηγητές του χώρου. Ο Θωμάς Κινδύνης ανέπτυξε τον καλλιτεχνικό του εαυτό πολυεπίπεδα.

Στο θέατρο, ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το «Άρμα Θέσπιδος», το «Αμφιθέατρο», το θέατρο «Κνωσός», το θέατρο «Άλφα», το θέατρο της Άννας Βαγενά και πολλά ακόμη περιφερειακά θέατρα.

Ο Θωμάς Κινδύνης είναι περισσότερο του κλασσικού ρεπερτορίου, ενώ οι εμφανίσεις που έχει κάνει στην τηλεόραση και κινηματογράφο είναι επιλεγμένες. Ως σκηνοθέτης έχει παρουσιάσει πολλές παραστάσεις αλλά έχει δώσει έμφαση στην αρχαία τραγωδία, τη δημοτική παράδοση και το παιδικό θέατρο. Οι παραγωγές του έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά εγχώρια φεστιβάλ και έχουν περιοδεύσει σε θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Ο Θωμάς Κινδύνης επίσης έχει διδάξει σε δραματικές σχολές και συνεχίζει να παραδίδει σεμινάρια θεατρικής αγωγής, χοροθεραπείας, μεθοδολογίας μελέτης και επικοινωνίας σε δασκάλους και ηθοποιούς.

Θωμάς Κινδύνης: Τα μηνύματα που προσπαθεί να μεταδώσει

Σε γενικές γραμμές ο ηθοποιός προσπαθεί να εμπνεύσει ήθος σε μικρούς και μεγάλους διοργανώνοντας διαρκώς εργαστήρια θεάτρου και τέχνης, εκπαιδευτικά προγράμματα και επιλέγοντας πάντα έργα στιβαρά, μεστά νοημάτων. Με τον τρόπο αυτό ο ιδρυτής του καλλιτεχνικού οργανισμού «Μορφές Έκφρασης» αναζητεί και προτείνει μια πιο αισθητική και όμορφη προσέγγιση της ζωής τις δύσκολες αυτές εποχές.

Τελευταίο έργο που ανέβασε το «Ένας εχθρός του λαού», του οποίου οι παραστάσεις μπορεί να τελείωσαν στον πολυχώρο, αλλά θα πραγματοποιηθούν κάποιες προγραμματισμένες παραστάσεις σε κάποια μέρη. Επέλεξε αυτό το έργο διότι ο Ίψεν, όπως έχει πει, πρότεινε μια άλλη κοινωνία βασισμένη στην ελευθερία, στην αδελφοσύνη και όχι στο να διακρίνεται για την απάτη, τον φανατισμό και την ευτέλεια της ζωής της. Πιστεύει άλλωστε ότι ήταν ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ… Ξέρει ότι υπάρχουν κάποιοι που είναι εχθροί του λαού αλλά υποστηρίζει ότι για να αποδείξεις ποιοι είναι αυτοί, πρέπει να βρίσκεσαι διαρκώς σε αναζήτηση.

Ο Θωμάς Κινδύνης εκφράζει συχνά την ευαισθητοποιημένη πλευρά του ως προς τα κοινά. Θεωρεί ότι για να βοηθηθεί κάποιος η τέχνη είναι η μόνη ελπίδα γιατί σημαίνει επικοινωνία και επικοινωνία σημαίνει ζωή. Ξέρει άλλωστε ότι με την επικοινωνία διαλύονται τα πάντα.

Ο Θωμάς Κινδύνης στηρίζει πολλές από τις ελπίδες του σε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά και τις νέες γενιές. Άλλωστε, αν θέλουμε να οραματιστούμε το μέλλον πρέπει να οραματιστούμε τα παιδιά. «Στήνουμε σχολεία για να κάνουμε παιδιά με πνευματική υγεία. Αυτός είναι ο μελλοντικός μας στόχος», λέει χαρακτηριστικά. Θα ήθελε πάντως να βοηθηθεί το έργο του, να υποστηριχθεί με κάποια μέσα, υλικά αλλά κυρίως ηθικά. Έχει μια πορεία 38 χρόνων στο θέατρο και στην εκπαίδευση, μια πορεία 20 χρόνων με την ομάδα του, έχει παρουσιάσει έργο καλλιτεχνικό αλλά και εκπαιδευτικό. Εκατοντάδες ηθοποιοί έχουν περάσει από τα χέρια του, έχει παραβρεθεί σε μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα, στην Κύπρο και αλλού. Υποστηρίζει ότι εκείνοι που έχουν ταλέντο, πρέπει να δοκιμάσουν την τύχη τους ακόμη και στους δύσκολους καιρούς γιατί πολύ απλά με την τέχνη μπορούν να καταφέρουν πράγματα.

Θωμάς Κινδύνης: Η σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στα 19

«Με πήγε σπίτι της για να… μου δώσει το ρόλο, έγινα θηρίο και σηκώθηκα κι έφυγα», λέει ο Θωμάς Κινδύνης για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε από γυναίκα ηθοποιό. Ο Θωμάς Κινδύνης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και την Ελένη Μουστάκη. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει βιώσει, τη σχέση του με τις γυναίκες, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αλλά και την απόφασή του να γίνει σύμβουλος βελτίωσης της ζωής. Ο Θωμάς Κινδύνης αναφέρθηκε εκταταμένα στο τραυματικό γεγονός της σεξουαλικής παρενόχλησης και ότι δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο ούτε για τις γυναίκες αλλά ούτε και για τους άντρες.

«Είμαι 47 χρόνια στο θέατρο. Σε λίγο θα κλείσω τα 70 μου χρόνια! Η Κατερίνα Παπουτσάκη ξεκίνησε από εδώ μόλις τελείωσε τη δραματική σχολή. Έχω βιώσει ανταγωνισμό. Ένας συνάδελφος μού δημιούργησε άσχημες καταστάσεις επί σκηνής κι έγινε τεράστιο θέμα τότε, ήταν υποτιμητικός. Όταν ήμουν 19 χρονών, μια κυρία μου είπε “έλα μαζί μου για να σου δώσω το ρόλο”, έλεγε ότι θα με κάνει μεγάλο πρωταγωνιστή. Με πήγε σπίτι της, αλλά εγώ ήμουν κακός και άγριος, σηκώθηκα κι έφυγα. Αν υπάρξει σεξουαλική παρενόχληση γίνομαι θηρίο», είπε αρχικά ο Θωμάς Κινδύνης.

Θωμάς Κινδύνης: Οι απόεις για το γάμο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Ο Θωμάς Κινδύνης πρόσθεσε στη συνέχεια: «Έγινα πατέρας πολύ μεγάλος, αλλά με σύζυγο νεότερη κατά 20 χρόνια. Μπήκε ένα καινούργιο σύμπαν στη ζωή μου. Η σύζυγός μου ήταν πρώην μαθήτριά μου. Τώρα είμαστε και συνεργάτες και ασχολείται με το παιδικό θέατρο. Έχω κάνει δύο επίσημους γάμους και μία συμβίωση. Ο γάμος θέλει γερό κουπί, πιστεύω στην οικογένεια και στο γάμο, αλλά πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει με τον εαυτό σου τι θέλεις. Συνεργάζομαι με τη Μαρία Παπαλάμπρου, που ήταν μαθήτριά μου και σχέση μου πριν πολλά χρόνια. Με τις πρώην συζύγους μου διατηρώ πολύ καλές σχέσεις, γιατί να είσαι εχθρός;».

Ο Θωμάς Κινδύνης είναι ένας άνθρωπος που αφήνει πίσω του τα άσχημα πράγματα και θέλει να κρατάει μόνο τις καλές αναμνήσεις από τους ανθρώπους έχει συναντήσει, ακόμα και όταν πρόκειται για πρώην συντρόφους. Θέλει να διατηρεί λενα υγιές περιβάλλον. Για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί, ο Θωμάς Κινδύνης απάντησε: «Ήταν ένας ζεστός, απλός και γλυκός άνθρωπος. Το… έτσουζε βέβαια λιγάκι». «Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τον άνθρωπο και πιστεύω ότι τα πάντα διέπονται από φυσικούς νόμους. Χρειάζεται να τους ξέρουμε για να οικοδομήσουμε μια υγιή πνευματική ζωή και να είμαστε ευτυχισμένοι», είπε κλείνοντας ο Θωμάς Κινδύνης.

Θωμάς Κινδύνης: Η πολυτάραχη προσωπική ζωή και ο ρόλος του ως “σύμβουλος”

“Είμαι 47 χρόνια στο θέατρο, σε λίγο θα κλείσω τα 70. Ο χρόνος είναι υποκειμενική διαδικασία. Είχα πολλούς μαθητές όλα αυτά τα χρόνια. Η Κατερίνα Παπουτσάκη ξεκίνησε από εδώ, μόλις τελείωσε τη δραματική σχολή”, είπε ο αγαπημένος ηθοποιός, αποκαλύπτοντας μάλιστα ένα αστείο σκηνικό μεταξύ τους.“Έχω βιώσει και ανταγωνισμό, και με ευθύ τρόπο και εξ… υπογείου. Ήταν ανταγωνισμός ή φανερή εχθρότητα. Ένας συνάδελφος μου δημιούργησε άσχημες καταστάσεις επί σκηνής και έγινε τεράστιο θέμα τότε, ήταν υποτιμητικός”, σημείωσε σχετικά με τις άσχημες συμπεριφορές και το bullying που έχει δεχτεί στο χώρο του θεάτρου. “Όταν ήμουν 19 χρονών, κυρία μου είπε έλα μαζί μου για να σου δώσω ρόλο. Με πήγε στο σπίτι αλλά ήμουν… κακός και άγριος. Αν υπάρξει σεξουαλική παρενόχληση γίνομαι θηρίο”, εξήγησε ο Θωμάς Κινδύνης σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε σε νεαρή ηλικία.

“Έγινα πατέρας πολύ μεγάλος, αλλά με σύζυγο νεότερη κατά 10 χρόνια. Μπήκε ένα καινούργιο σύμπαν στη ζωή μου. Η σύζυγός μου ήταν πρώην μαθήτριά μου. Τώρα είμαστε και συνεργάτες και ασχολείται με το παιδικό θέατρο”, είπε για τη σύζυγό του, ενώ σχετικά με τη σχέση του με τις γυναίκες ο Θωμάς Κινδύνης ανέφερε ότι “Έχω κάνει δύο επίσημους γάμους και μία συμβίωση. Ο γάμος θέλει γερό κουπί, πιστεύω στην οικογένεια και στο γάμο, αλλά πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει με τον εαυτό σου τι θέλεις”.

Ο ίδιος πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Πρόσωπο με πρόσωπο” στο θέατρο “Μορφές Έκφρασης”. “Είναι ένα σπουδαίο έργο, η σύγκρουση ενός ζευγαριού που περιφρονεί στην ουσία την ίδια τη ζωή. Έχω πολλά κοινά στοιχεία με το ρόλο μου, δυστυχώς”, είπε σχετικά με την παράσταση. “Έχω μετανιώσει που λόγω δουλειάς ο γιος μου μπαίνει σε ένα περιθώριο, τον αγαπάω πολύ, αλλά θεωρητική αγάπη είναι μη αγάπη. Το 2022 τον ετοιμάζουμε να πάει φαντάρος. Είμαι υπέρ του να κόβεται ο ομφάλιος λώρος. Εκείνος ασχολείται με τα αυτοκίνητα”, ανέφερε ο ίδιος για τη σχέση του με το γιο του.

Μιλώντας σχετικά με τους αγαπημένους ηθοποιούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί, ο Θωμάς Κινδύνης είπε μεταξύ άλλων ότι “Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν ένας ζεστός και γλυκός άνθρωπος. Τα… “έτσουζε” βέβαια λιγάκι”. “Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τον άνθρωπο και πιστεύω ότι τα πάντα διέπονται από φυσικούς νόμους. Χρειάζεται να τους ξέρουμε για να οικοδομήσουμε μια υγιή πνευματική ζωή και να είμαστε ευτυχισμένοι”, είπε κλείνοντας ο αγαπημένος ηθοποιός σχετικά με την απόφασή του να γίνει σύμβουλος βελτίωσης της ζωής.

Ο Θωμάς  Κινδύνης είναι ένας πράος άνθρωπος που δεν αναζητά την φήμη.Έχει ολοκληρωθεί ως επαγγελματίας ηθοποιός και πλέον “ανοίγεται” προς άλλες κατευθύνσεις.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μετά το διαζύγιο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο 2ος γάμος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και η «άγνωστη» σύζυγός του

Νεκρός πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός

Κι όμως εivαι αλήθεια: Σε τι τιμή πουλήθηκε το ησυχαστήριο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Πόρτο Ύδρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ