ορφέας-ζάχος-ο-δευτερολίστας-η-αξεπέρ-64242

Ορφέας Ζάχος: Ο δευτερολίστας, η αξεπέραστη ερμηνεία του ως “Κίμων” στο “Καλώς ήλθε το δολάριο” και η κατάληξή του

Ανάγνωση: 3'

Ο Ορφέας Ζάχος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της εποχής του. Γεννήθηκε το 1934 και άφησε ιστορία με τις μοναδικές του ερμηνείες. Είναι γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, στο πλευρό μεγάλων πρωταγωνιστών. Αν και πάντοτε του έπαιρνε δεύτερους ρόλους κατάφερε να ξεχωρίσει και το κοινό τον θυμάται μέχρι σήμερα. Το 1957 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο και το 1967 έπαιξε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο με την είσοδό του και στις δύο περιπτώσεις να είναι εντυπωσιακή.

Ορφέας Ζάχος: Οι ερμηνείες του

Ο Ορφέας Ζάχος έχει κάνει μεγάλη καριέρα σε όλα τα είδη που μπορεί να παίξει ένας ηθοποιός. Έχει παίξει στο θέατρο, σε τηλεοπτικές σειρές αλλά και σε πολύ γνωστές ταινίες όπως «Η Λίζα και η άλλη», «Καπετάν φάντης μπαστούνης», «Ο γεροντοκόρος», «Ο τζαναμπέτης», «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου», «Η κόμισσα της Κέρκυρας» ενώ άφησε εποχή ως «Κίμων», στην πρώτη έγχρωμη ελληνική ταινία «Καλώς ήλθε το δολάριο», δίπλα στον Γιώργο Κωνσταντίνου.

Επίσης, τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 δούλεψε και στο θέατρο ενώ στα μέσα του ’70 συμμετείχε και στην ιστορική τηλεοπτική σειρά «Γιούγκερμαν» της κρατικής τηλεόρασης. Ενδεικτικό του χαρακτήρα του είναι πως ήταν άνθρωπος που απέφευγε να δίνει συνεντεύξεις και να μιλά για την προσωπική του ζωή. Ήταν χαμηλών τόνων και εξαιρετικά διακριτικός. Δεν απασχόλησε ποτέ τον Τύπο με κουτσομπολιά για τη ζωή του.

Ορφέας Ζάχος: Ο “νομάρχης” της καρδιάς μας

Ο Ορφέας Ζάχος, όπως είναι ήδη γνωστό, είχε συμμετάσχει σε πολλές ταινίες και μία από αυτές ήταν το “Καλώς ήρθε το δολάριο”. Ήταν σημείο καθοριστικό στην καριέρα του. Υποδυόταν τον Κίμωνα που ονειρεύεται να εκλεγεί ξανά νομάρχης και αρνείται, αν και καταρτισμένος λογιστής, να εργαστεί, θεωρώντας υποτιμητικές και άσχετες τις θέσεις που του προσφέρονται.

Ορφέας Ζάχος: Τι απέγινε

Ο Ορφέας Ζάχος ανήκει στους ηθοποιούς που μετά από ένα δάστημα απομακρύνθηκαν και χάθηκαν. Παρά τη λαμπρή καριέρα κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί κανείς να μάθει όλα αυτά τα χρόνια τι είχε απογίνει αυτός ο ιδιαίτερος ηθοποιός.

Ένας ηθοποιός σκέτο αερικό που, όσο κι αν ψάξαμε, κανείς δεν ήξερε τι έχει απογίνει. Η ζωή του είναι επίσης ένα μεγάλο μυστικό που δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς. έφυγε από τη ζωή στις 19 Δεκεμβρίου του 2021.

Συνοψίζοντας, ο Ορφέας Ζάχος ήταν ένας αξιόλογος ηθοποιός που έκανε μεγάλη καριέρα στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Έχει παίξει κυρίως δεύτερους ρόλους με μεγάλη επιτυχία και για αυτό έγινε και γνωστός.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Νεκρός πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός

Πέθανε ξαφνικά πάνω στη σκηνή γνωστός ηθοποιός – Όσα είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Μικρή Εβίτα: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 27 της. Από τα 18 μου και κάνω μία δουλεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ