μην-απελπίζεσαι-για-τις-αμαρτίες-σου-ο-142667

Μην απελπίζεσαι για τις αμαρτίες σου: Ο Κύριος θα σου στείλει το δικό του Φως

Ανάγνωση: 3'

Μια ισχυρή υπενθύμιση ότι ο Θεός παρέχει πάντα την υποστήριξή του και το φως , ακόμα και όταν βρισκόμαστε στο σκοτάδι της αμαρτίας .

Μην απελπίζεσαι για τις αμαρτίες σου:

Το μήνυμα του Αγίου Ισαάκ του Σύρου αποτελεί έναν παρηγορητικό οδηγό για εκείνους που αισθάνονται απογοητευμένοι από τις αμαρτίες τους.

Μας υπενθυμίζει ότι ακόμα και όταν πέσουμε στην αμαρτία, ο ουράνιος Πατέρας μας αγαπά ακόμα και μας παρέχει τη στήριξή Του.

Μην απελπίζεσαι για τις αμαρτίες σου… «Ας μη χαρεί ο εχθρός μου πού έπεσα, γιατί πάλι σηκώνομαι. Και αν καθίσω στο σκοτάδι, ο Κύριος θα μου στείλει το δικό του φως» (Μιχ. 7, 8).

Μην απελπίζεσαι για τις αμαρτίες σου:

Όταν πέσει ένας άνθρωπος στην αμαρτία, σε οποιαδήποτε αμαρτία, δεν πρέπει να ξεχάσει την αγάπη και τη στοργή του ουράνιου Πατέρα του.

Εάν συμβεί, λοιπόν, να πέσει σε ποικίλα παραπτώματα, ας μην αμελήσει το καλό και ας μη σταματήσει στο δρόμο του. Αντίθετα και αν νικηθεί, πάλι να σηκωθεί και να αγωνισθεί κατά των εχθρών του, και ας βάζει κάθε μέρα καινούρια θεμέλια στην καταστραφείσα οικοδομή του, και ας έχει, μέχρι να φύγει από τούτο τον κόσμο, στο στόμα του το λόγο του προφήτη: «Ας μη χαρεί ο εχθρός μου πού έπεσα, γιατί πάλι σηκώνομαι. Και αν καθίσω στο σκοτάδι, ο Κύριος θα μου στείλει το δικό του φως» (Μιχ. 7, 8).

Σε καμιά περίπτωση, λοιπόν, να μη σταματήσει τον πόλεμο, και να μην προδώσει, με οριστική ήττα, την ψυχή του, όσο είναι ζωντανός και αναπνέει.

Και αν ακόμη συντρίβεται το σκάφος της ψυχής του κάθε μέρα, και χάνει τα πνευματικά του εμπορεύματα, να μην παύσει να το περιποιείται και να το φροντίζει και ας δανείζεται, και ας δουλέψει ταξιδεύοντας σε άλλα καράβια, ζώντας με την ελπίδα.

Και ο Κύριος τότε, πού θα δει τον αγώνα του, θα τον σπλαχνιστεί για το πάθημα του και θα του στείλει το έλεος του και θα του δώσει δύναμη να κάνει υπομονή, και να ανταπαντήσει στα καυστικά βέλη του εχθρού.

Αυτή είναι η σοφία πού δίνει ο Θεός, και αυτός είναι ο σοφός άρρωστος, αυτός πού δεν έχασε την ελπίδα του. Είναι καλύτερα να κατακριθούμε μόνο για μερικά στραβά πού κάναμε, αν δεν τα διορθώσουμε, παρά για την πλήρη εγκατάλειψη του αγώνα μας.

Αγίου Ισαάκ του Σύρου

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

“Έχουν ήδη τρία παιδιά..” Τελέστηκε στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

19χρονος έκανε πρόταση γάμου στην 76χρονη σύντροφό του και διχάζει το διαδίκτυο

Πληρώνει μια περιουσία για να ταίζει τον σκύλο του: Σάλος με 30χρονο, του δίνει μόνο πανάκριβα γκουρμέ φαγητά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ