δάφνη-λαμπρόγιαννη-η-φτωχική-καταγωγ-64367

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Η φτωχική καταγωγή, η αποχή από τα social και οι αποκαλύψεις για την “Μουρμούρα” και την αποχώρησή της

Ανάγνωση: 6'

Δάφνη Λαμπρόγιαννη:  Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιους της γενιάς της. Έχει ένα εντυπωσιακό παρουσιαστικό παρότι οι ρόλοι που εχει ενσαρκώσει τη θέλουν την “ξινή” της παρέας. Έχει ευρύτερη γνωστή από τον ρόλο της “Ανέτας” στην επιτυχημένη σειρά του Mega “Είσαι το ταίρι μου”. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους τόσο στη τηλεόραση όσο και στο θέατρο. Επιπλέον έχει παίξει και αρχαίο δράμα.

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Λίγα λόγια για την ηθοποιό

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 ως Θεοδώρα, και αργότερα στη ζωή της άλλαξε το όνομά της για καλλιτεχνικούς και προσωπικούς λόγους. Έχει καταγωγή από τη Λήμνο και την Πελοπόννησο. Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν είναι εύκολα προσβάσιμη σε πληροφορίες για τη ζωή της.  Μάλιστα, δεν αγαπά τις δημόσιες σχέσεις και τις συνεντεύξεις χωρίς αντικείμενο ύπαρξης.

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη είναι ένα άτομο που μένει μακριά ακόμη και από τα social media. Δεν είναι καθόλου ενεργή στα social media ούτε καν για να προωθήσει τη δουλειά της. H σελίδα με το όνομά της στο Facebook αναφέρει ότι δεν τη διαχειρίζεται η ίδια, αλλά οι θαυμαστές της. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος αναζήτησης για να διαπιστώσεις πως η Δάφνη απέχει από τα social media. Η ίδια είχε πει: “Δεν έχω προφίλ σε κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτός ο τρόπος επικοινωνίας, δεν μου ταιριάζει. Θέλω να ξέρω σε ποιον μιλάω, να τον βλέπω και να με βλέπει, να έχουμε προσωπική επαφή”.

H Δάφνη Λαμπρόγιαννη είναι μία ηθοποιός που έχει διατηρήσει τις παραδοσιακές τάσεις επικοινωνίας και δεν την ενδιαφέρει να δικτυωθεί.

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Οι επιτυχημένοι ρόλοι που “έχτισαν” την καριέρα της

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη γνώρισει την δημοσιότητα λόγω της σειράς“Είσαι το ταίρι μου” και τα τελευταία χρόνια είχαμε ταυτιστεί μαζί της μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Alpha, όπου πρωταγωνιστούσε, “Μην αρχίζεις την Μουρμούρα”.

Παρόλα αυτά, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη είναι από τους ηθοποιούς που δεν συμβιβάζονται σε ένα ρολο και τον διατηρούν για χρόνια. Όπως η ίδια είχε εξηγήσει γιατί έφυγε από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά λέγοντας: “Την Μουρμούρα την αγαπάω πάρα πολύ και αυτός είναι ο λόγος που έφυγα, επειδή την αγαπάω πάρα πολύ. Μετά από πέντε χρόνια που είμαστε σε ένα δωμάτιο εγώ και ο Βλαδίμηρος με έναν άνθρωπο που μας γράφει τα κείμενα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε να είμαστε το ίδιο δημιουργικοί και έντιμοι.

Συνεχίζει για την “προσωπικότητα” ενός ρόλου και την στάση ενός ηθοποιού, λέγοντας:

“Είχα την ανάγκη αυτό που κάνω να έχει την ποιότητα που είχε από την πρώτη μέρα. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να το συντηρήσεις σε αυτή τη συνθήκη. Για να αρέσει στον κόσμο, θέλει κάποια πράγματα που πια θεωρούσα ότι εγώ δεν μπορούσα να τα δώσω. Οπότε έπρεπε να σταματήσω, ήταν από καιρό που είχα πει να το κάνω -από την τέταρτη χρονιά- αλλά ήταν δύσκολο να αποχωριστώ τη Μουρμούρα. Είναι η δουλειά που έχω αγαπήσει περισσότερο από όλες στην τηλεόραση”.

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: “Δεν νιώθω είδωλο…”

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη είχε πει: “Δεν νιώθω καθόλου είδωλο. Έχω και την αυταπάτη ότι ως προχθές ακόμη ήμουν στη σχολή, ενώ δουλεύω ήδη 25 χρόνια. Δεν μιλάμε λοιπόν για στέλεχος, αλλά και για έναν πολύ απλό επαγγελματία που θα μπορούσα να έχω στο μυαλό μου. Εκεί να δεις! Δεν με πλησιάζει κανείς! Βέβαια κι εγώ είμαι επιφυλακτική. Από ένα σημείο και μετά κατεβάζεις έναν τοίχο προστασίας. Και πριν προλάβει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος να με πλησιάσει, όχι για φλερτ, αλλά για να μου πει μια καλημέρα, είμαι σε άμυνα. Αν αυτό που θα μου πει είναι απλό και ευγενικό, χαλαρώνω”.

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: H σπάνιες δηλώσεις για την οικογένειά της

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη είχε ανφέρει χαρακτηριστικά ορισμένα “καταστάσεις” και στοιχεία για το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε:  “Ο μπαμπάς μου ήταν τσαγκάρης και η μαμά μου νοικοκυρά. Δεν ήμασταν πλούσιοι. Ζούσαμε στην Καλογρέζα. Ο πατέρας μου έκανε κάποια στιγμή μια βιοτεχνία παπουτσιών. Έφευγε στις 5 το πρωί κι επέστρεφε μεσάνυχτα, κατάκοπος. Τα πρώτα χρόνια δεν είχε καν μεταφορικό μέσο.”

H Δάφνη Λαμπρόγιαννη αναφέρθηκε και για την καταγωγή της που συχνά έχει συζητηθεί :

“Αυτή είναι η καταγωγή μου και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτήν. Ήταν άνθρωποι που δούλεψαν πολύ. Καμιά φορά περνάω έξω από τη βιοτεχνία όπου δούλευε ο μπαμπάς μου στην πλατεία Κουμουνδούρου και λέω: “Εδώ ήταν ο ναός”. Το ρήμα “σέβομαι” είναι το λιγότερο που μπορώ να πω για τους γονείς μου. Μας μεγάλωσαν εμένα και τον αδερφό μου, με αγάπη και σοφία, μάθαμε να ζούμε με μέτρο. Το πρώτο μου στερεοφωνικό το πήρα με δικά μου χρήματα. Δεν ζητούσα ποτέ. Δεν αισθάνθηκα όμως ότι μου λείπει κάτι! Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου!”.

H Δάφνη Λαμπρόγιαννη είναι μία ηθοποιός που παρά την αναγνωρησιμότητα παραμένει πίσω από τις κάμερες και τα φώτα και ενδιαφέρεται μόνο για τους ρόλους της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ