ανδρέας-παχατουρίδης-το-σημαντικό-έρ-63342

Ανδρέας Παχατουρίδης : Το σημαντικό έργο για τους φοιτητές και τις νέες μητέρες, οι πολιτικές δράσεις και η φήμη του

Ανάγνωση: 4'

Ανδρέας Παχατουρίδης: Ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ο πιο γνωστός Δήμαρχος της Αττικής και πιο συγκεκριμένα του Δήμου Περιστερίου. Είναι γνωστός για τις ανθρωπιστικές του δράσεις, για την αγάπη που δείχνει και το σεβασμό στην περιοχή και τους κατοίκους της αλλά και για το έργο που έχει προσφέρει. Είναι ιδιαίτεροα αγαπητός από τον κόσμο που τον στηρίζει και τον πιστεύει, εφόσον ο ίδιος έχει αποδείξει ότι τα προεκλογικά του λόγια τα κάνει και πράξη. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ψηφιστεί πολλά χρόνια. Η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κόσμος δείχνει από μόνη της την αξία των έργων που πρόσφερε στον δήμο του. Επιπλέον, ο Ανδέας Παχατουρίδης με ενσυναίσθηση στους πολίτες και τις κρίσιμες στιγμές των οικονομικών κρίσεων, έδειξε μεγάλο στήριγμα και κοινωνική μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο.

Ανδρέας Παχατουρίδης: Οι υποσχέσεις που τήρησε ως Δήμαρχος και ο αγώνας του

Κατάφερε να μη μείνει κανένας Περιστεριώτης χωρίς ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς και κανένας πολίτης χωρίς ρεύμα στο σπίτι του. Το πρόγραμμα «Καθήκον κατ’ οίκον» λειτουργεί απρόσκοπτα από το 2010 και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Περιστερίου «κάθε μεσημέρι, προσφέρεται δωρεάν φρεσκομαγειρεμένο ζεστό φαγητό στο σπίτι συμπολιτών μας, που δεν έχουν και δεν μπορούν! Κάθε μεσημέρι με ανθρωπιά και χαμόγελο φροντίζουμε εκείνους, που η ζωή δεν ήταν τόσο δίκαιη μαζί τους».Και στο Περιστέρι η δημοτική αρχή δεν στάθηκε εκεί! Δημιούργησε επίσης την πρωτοποριακή κοινωνική δράση «Σ’ ΕΧΩ ΕΝΝΟΙΑ» για τους φοιτητές ΑΕΙ – ΤΕΙ της πόλης του Περιστερίου.

Σε μηνιαία βάση αποστέλλεται σε όσους φοιτητές σπουδάζουν μακριά από την Αθήνα και προέρχονται από οικογένειες άπορες, μονογονεϊκές και με χαμηλά εισοδήματα, μια κούτα με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης (όπως λάδι, μακαρόνια, χυμοί φρούτων, αλλαντικά, γάλα, κονσέρβες, δημητριακά, όσπρια) στην πόλη όπου ζει ο φοιτητής ή η φοιτήτρια χωρίς καμία επιβάρυνση! Με τον τρόπο αυτό αναλαμβάνει ο Δήμος τα έξοδα διαβίωσης των φοιτητών, απαλλάσσοντας τις οικογένειες από ένα σημαντικό έξοδο. Πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα ήταν και η κοινωνική δράση «ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ».

Ανδρέας Παχατουρίδης: Ο σημαντικός ρόλος της μητέρας στην κορυφή της μέριμνας

Με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παχατουρίδη, στις νέες μητέρες μονογονεϊκών και ακραίας φτώχειας οικογενειών με το συγκεκριμένο κοινωνικό πρόγραμμα παρέχονται όλα όσα χρειάζονται για να φροντίσουν τα νεογέννητα παιδιά τους (βρεφικά κρεβατάκια, κούνιες, παιδικά καροτσάκια, βρεφικό γάλα, βρεφικές πάνες, βρεφικά λευκά είδη, μίξερ, αποχυμωτές κλπ)!Στις παραπάνω κοινωνικές δράσεις θα πρέπει να προσθέσουμε τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία, καθώς και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενώ πολύ σημαντικό έργο προσφέρουν οι κοινωνικές υπηρεσίες στα μοναχικά, τα ανήμπορα και με κινητικές ανάγκες άτομα.

Δεν είναι τυχαίο, πως σε πανελλήνιο επίπεδο αναγνωρίζεται το ανθρώπινο πρόσωπο του δήμου Περιστερίου. Το Περιστέρι αποτελεί πλέον πρωτοπόρο δήμο στις κοινωνικές ευαισθησίες και ο Παχατουρίδης ένα «δήμαρχο-παράδειγμα» για το πως ένας εκλεγμένος αυτοδιοικητικός στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία, κάτι που δικαιολογεί την καθολική αποδοχή απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, που απολαμβάνει πανελλαδικά.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης παρουσιάζει ένα υπόδειγμα Δημάρχου.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ολοταχώς για νέο ρεκόρ στο Περιστέρι: Έφτιαξαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα (vid)

Σоκ στο Περιστέρι: Άγρıος ξυλоδαρμός μιας 14χρονnς από 3 συμμαθήτριές της – Τραβούσαν και βίντεο με τα κινητά τους

Συγκινεί η Δανάη Μπάρκα: Δεν ξεχνά το που ξεκίνησε- Η δήλωση που συζητιέται

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ