συνταγή-για-φακές-με-το-μυστικό-μπαχαρ-221155

Συνταγή για φακές με το μυστικό μπαχαρικό που απογειώνει τη γεύση τους

Ανάγνωση: 2'

Οι φακές είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και αγαπημένα φαγητά της νηστείας.

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σίδηρο, κάνοντάς τις ιδανικές για ένα πλήρες γεύμα. Ωστόσο, μερικές φορές η γεύση τους μπορεί να φαίνεται λίγο απλή.

Το μυστικό για να τις κάνετε ακόμα πιο γευστικές και αρωματικές βρίσκεται σε ένα μπαχαρικό που ίσως δεν είχατε σκεφτεί: το κύμινο. Αυτό το μπαχαρικό θα προσθέσει βάθος και ζεστασιά στο πιάτο, δίνοντάς του έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Υλικά:

1 φλ. φακές

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους

2 ντομάτες, τριμμένες ή 1 κονσέρβα ντομάτας ψιλοκομμένη

1 κ.γ. κύμινο (ή και παραπάνω για πιο έντονη γεύση)

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

1 φύλλο δάφνης

Νερό ή ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα (περίπου 5-6 λεπτά).

Προσθέστε τα καρότα και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.

Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες (ή την κονσέρβα), το κύμινο, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά.

Προσθέστε τις φακές και καλύψτε με νερό ή ζωμό λαχανικών, τόσο ώστε να τις σκεπάζει περίπου 3-4 εκατοστά. Αφήστε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσει η σούπα. Αν χρειαστεί, προσθέστε νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Δοκιμάστε και ρυθμίστε τη γεύση με επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή κύμινο αν το επιθυμείτε.

Σερβίρετε ζεστό με μια δόση ελαιόλαδου και φρέσκο ψωμί.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μόνο του στο νοσοκομείο το μωρό που παράτησαν δίπλα στα σκουπίδια στον Άλιμο – Κανείς από την οικογένεια δεν το επισκέφθηκε

Ανατροπή στην Eurovision 2025 με την Κλαυδία – Σε ποια θέση δίνουν την Ελλάδα τα προγνωστικά μετά την εμφάνιση στον 2ο ημιτελικό

Νέος σεισμός τώρα στη χώρα μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ