τρελάθηκαν-οι-μετεωρολόγοι-με-τον-141746

“Τρελάθηκαν” οι μετεωρολόγοι με τον καιρό: «Αυτό που έρχεται από τις 15 Μαΐου και μετά…», η έκτακτη ανακοίνωση

Ανάγνωση: 2'

Ενώ ο καιρός αναδεικνύει την αισιοδοξία του φετινού καλοκαιριού, η αύρα της αβεβαιότητας συχνά περιτριγυρίζει τις προβλέψεις. Καθώς προσεγγίζουμε την αυριανή ημέρα, ο καιρός αποτελεί πάντα ένα θέμα που απασχολεί και μας επηρεάζει.

Ο καιρός για αύριο:

Την ερχόμενη Τετάρτη, αναμένεται να δούμε περισσότερο ηλιακό φως σε μεγάλο μέρος της χώρας, με ελάχιστες βροχές στα βόρεια τμήματα. Επιπλέον, η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά, ξεκινώντας από τα δυτικά και τα νότια περάσματα. Την Πέμπτη, προβλέπονται θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο, συνοδευόμενοι από τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και τοπικές, μοναδικές βροχοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στα βορειοανατολικά μέρη δεν θα ξεπερνά τους 20 έως 22 βαθμούς, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη αναμένεται να φτάσει σχεδόν τους 30 βαθμούς. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν πάνω από τους 30 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές των δυτικών, κεντρικών και νότιων περιφερειών, ενώ η παρουσία αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι εμφανής.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο:

Από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο, προβλέπεται μια εμφανής αύξηση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη. Βάσει της πρόγνωσής του για το OPEN, η ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται να διαμορφώνεται σε δύο διακριτά τμήματα. Έως την Τετάρτη, αναμένονται αστάθειες καιρικές συνθήκες, ενώ από την Πέμπτη η αστάθεια θα μειωθεί και ο υδράργυρος θα φτάσει σε επίπεδα θερμοκρασίας που μας φέρνουν στο νου την περίοδο του καλοκαιριού.

Κατά το επικείμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας, φθάνοντας περίπου στους 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με το μοντέλο Windy:

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγνωστικού μοντέλου καιρού Windy από την Τετάρτη και έπειτα, προβλέπεται αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να υπερβαίνει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Είναι ενδεικτικό ότι την επόμενη Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα, το προγνωστικό μοντέλο προβλέπει θερμοκρασίες που φτάνουν τους 39 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο στην περιοχή της Χαλκίδας.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ετοιμαστείτε, έρχεται στην Ελλάδα σε λίγες μέρες: “Tρόμαξαv” οι μετεωρολόγοι με αυτό που είδαν, κακά μαντάτα

Μερομήνια 2024: Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει – Θα μείνει στην ιστορία το φετινό καλοκαίρι

Καιρος: «Αυτό που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες…» – «Ψυχρολουσία» με Μαρουσάκη, προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ