σάλος-με-απάτn-στην-κύπρο-η-στιγμή-που-μ-126534

Σάλος με απάτn στην Κύπρο: Η στιγμή που μοναχοί γεμίζουν με μúρο τον σταuρό που έκανε «θαúματα»

Ανάγνωση: 1'

«Έλα πιας’ το μύρο και γύρε μέσα να κολυμπήσει», ακούγεται στην αρχή του αποκαλυπτικού βίντεο – Βάζουν «μύρο» στον σταυρό χρησιμοποιώντας ένα μπιτόνι γεμάτο με υγρό

Αίσθηση προκαλεί βίντεο-ντοκουμέντο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι στην Κύπρο, στο οποίο δύο μοναχοί φαίνεται να τοποθετούν «μύρο» στον σταυρό χρησιμοποιώντας ένα μπιτόνι γεμάτο με υγρό.

Όπως αποκαλύπτεται στο σχετικό βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Πολίτης» της Κύπρου, οι μοναχοί φαίνεται να παρασκεύαζαν το «μύρο» που τοποθετούσαν στον σταυρό, τον οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει «θαύματα».

Μάλιστα, ο ηγούμενος της μονής, Νεκτάριος, και ο μοναχός Αββακούμ συζητούν για τη διαδικασία, ενώ στην αρχή του βίντεο ακούγεται η εξής φράση: «Έλα πιάστο μύρο και γύρε μέσα να κολυμπήσει».

Το βίντεο καταγράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», το συγκεκριμένο βίντεο διαψεύδει τα όσα ανέφερε σε κατάθεσή του ο μοναχός Αββακούμ, ο οποίος υποστήριξε ότι έβαζε οινόπνευμα στον σταυρό για να αποφευχθεί η μετάδοση ιών. Όπως αποδεικνύεται, δεν έβαζαν οινόπνευμα, αλλά μείγμα που ετοίμαζαν στη μονή.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Δύο νεκροί στην Κύπρο λόγω καύσωνα, ακόμη τρεις σε κρίσιμη κατάσταση

Παναγία Γοργοεπήκοος: Το Θαuματоυργό Μοναστήρι στη Μάνδρα Αττικής

Σόδομα και Γόμορρα σε μοναστήρι: Οι μοναχοί, ξέχασαν τις κάμερες ανοιχτές, έκαναν όσα έκαναν και τους έπιασαν στα πράσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ