καιρός-χωρισμένη-στα-δύο-η-χώρα-έτσι-151421

Καιρός: Χωρισμένη στα… δύο η χώρα: Έτσι θα μας πάει και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Πρόβλεψη Μαρουσάκη

Ανάγνωση: 5'

Για κύμα ζέστης από την Τρίτη και υψηλές θερμοκρασίες το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Καιρος: Πρόβλεψη Μαρουσάκη

Από αύριο, Τρίτη, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει νέο κύμα ζέστης, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών λόγω των πυρομετεωρολογικών συνθηκών που θα επικρατήσουν

Σύμφωνα με την πρόγνωση, η θερμοκρασία θα είναι υψηλή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Η χώρα θα χωριστεί σε δύο μέρη: στα δυτικά της οροσειράς της Πίνδου οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν, φτάνοντας τους 38 βαθμούς από την Πέμπτη προς Παρασκευή, ενώ στα ανατολικά τα μελτέμια θα μετριάσουν τη ζέστη, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς.

Παράλληλα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει πως ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι αυξημένος από την Τρίτη και στη συνέχεια λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των μελτεμιών.

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται επίσης πολύ ζέστη. “Παγιωνόμαστε στους 34-37 βαθμούς και αυτή είναι η θερμοκρασία που θα βλέπουμε τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας”, επισημαίνει και τονίζει πως “θέλει προσοχή γιατί και ξηρό το έδαφος και ξηρή η ατμόσφαιρα”.

https://www.youtube.com/watch?v=vl-Ny4Brzas&ab_channel=EthnosNewspaper

Αυξημένος ο κίνδυνος για φωτιές

Σύμφωνα με το flame project, από την Τρίτη 18 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου αναμένεται σημαντική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών στη χώρα μας.

Η επιδείνωση αυτή οφείλεται στην ανάπτυξη ενός πεδίου υψηλών πιέσεων πάνω από την Κεντρική Ευρώπη και τα βόρεια της Βαλκανικής χερσονήσου, το οποίο, σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, θα προκαλέσει σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων λόγω της ισχυρής βαροβαθμίδας. Οι βόρειοι άνεμοι, με ταχύτητες 6-8 μποφόρ, θα ενισχυθούν πάνω από το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, συνδυαζόμενοι με υψηλές θερμοκρασίες (34-36°C) και χαμηλή ατμοσφαιρική υγρασία (20-30%).

Αυτές οι συνθήκες θα δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο πυρομετεωρολογικό τύπο καιρού, γνωστό ως Hot-Dry-Windy, από την Τρίτη 18 Ιουνίου έως τουλάχιστον την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια: Εβδομάδα υψηλού κινδύνου

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Γιώργου Τσατραφύλλια, αναμένεται εβδομάδα υψηλού κινδύνου.

“Εβδομάδα υψηλού κινδύνου για πυρκαγίες εξαιτίας ζέστης-μελτεμιού και ξηρασίας… Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα.Παρακάτω βλέπουμε την πορεία της θερμοκρασίας το επόμενο τριήμερο…Στη συνέχεια Πέμπτη-Παρασκευή -Σάββατο θα ακολουθήσουν και 40άρια στις ευάλωτες στη ζέστη περιοχές.Με δεδομένο ότι όλη την εβδομάδα τα μελτέμια θα πνέουν ενισχυμένα ( 6+ μποφόρ) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή”, ανέφερε σε ανάρτησή του.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Τα μελτέμια μαζί με τη ζέστη απαιτούν προσοχή γιατί…» (video)

Καιρός (18/6): Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ημερών θα είναι τα μελτέμια στο Αιγαίο και ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα.

Μόνο αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν συννεφιές αστάθειας στο ηπειρωτικό της χωρας, οπότε δεν αποκλείεται να συναντήσουμε μπόρες ή τοπικές καταιγίδες, κυρίως όμως σε ορεινές και μη – ορεινές περιοχές

Οι βοριάδες σταδιακά αρχίζουν να ενισχύονται και θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό Αιγαίο ίσως δούμε μέχρι και 8 μποφόρ.

Σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, αυτοί οι άνεμοι θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Από τη μια πλευρά τα μελτέμια θα δροσίζουν στα δυτικά, ηπειρωτικά αλλα και περιοχές μέσα στο Αιγαίο.

Σε Ιόνιο και Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες κατευθύνσεις μέτριες και μέσα στο Αιγαίο ισχυρές και τοπικά πολύ ισχυρές εντάσεις.

Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα πριοσεγγίσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένουμε στα ηπειρωτικά και βόρεια, καθώς δεν επηρεάζονται αυτές οι περιοχές τόσο από τον βοριά.

Στην Αττική,ο καιρός θα είναι πολύ καλός με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 37 βαθμούς Κελσίου, με τους βοριάδες να φτάνουν τα 6-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε ηλιοφάνεια και συννεφιές που προς το απόγευμα αυξηθούν. Δεν αποκλείεται κοντά στο απόγευμα δούμε βροχές κοντά στην ορεινή ζώνη, με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 35 βαθμούς, αργά το μεσημέρι.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Διπλή τραγωδία: Νεκροί ένας άνδρας και μια γυναίκα, πήγαν διακοπές και ξεψύχησαν στην παραλία

Τραγωδία: Τροχαίο στον ΒΟΑΚ με έναν νεκρό, φορτηγό έπεσε πάνω σε αγροτικό και μηχανή

Εκτακτο – Μεγαλη φωτια στο πολυτελές yacht με 110 επιβάτες: Πηδούν στη θάλασσα για να σωθούν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ